Živim u dvorištu koje je nekad bilo vlasništvo jedne porodice a onda je prodato trima porodicama. Isparčano je negeometrijski i dobivena dvorišta su jako mala (oko 300kvadrata svako ). Moje dvorište je sa strane i dogovorno su kuće (naša i susedova) pravljene tako da je jedan zid na međi radi što boljeg iskorištavanja prostora. Ja živim na spratu kuće, ispod nas je dever.
E sad, imam malu terasu sa prednje strane kuće i na ogradi sam ka susedovoj strani okačila štrik dimenzija 105x55cm za koji mi je naloženo da ga sklonim jer smeta (isti takav štrik imam i odmah pored ovog s tim što taj gleda na moje dvorište). Ponavljam da sam na spratu, da imam mašinu na 1200 obrtaja i da jedino loše po njih može biti što će imati višak štipaljki.
Da ne nabrajam da su susedi baksuzi, da su deveru nalagali da izduvno crevo nape okrene na drugu stranu jer im smeta smrad, da mi nismo mogli ni klimu da stavimo sa te strane jer je crevo negde kapljuckalo ponekad (2 kapi na sat bdw)...sad čekam da krene da me napinje ako izvučem roletnu jer opet ulazim u vazdušni prostor. Na pitanje šta joj TAČNO smeta odgovor je bio ''Pa smeta mi''
Elem, posvađala se ja, sklonila štrik ali mi vrag ne da mira i samo hoću znati svoja prava. Ako treba i dozvolu negde dobiti napismeno čisto za inat makar ne vratila štrik nazad nikad ali čisto da znam da mi se može![]()