...od iznutrica? Ja DA i to mi uzme užasno puno vremena kad očistim kilu ribica. Jel' to uopće potrebno? A ostale sitne- sardine, inčuni, girice? Ovo dvoje malih pretpOstavljam da ne![]()
![]()
...od iznutrica? Ja DA i to mi uzme užasno puno vremena kad očistim kilu ribica. Jel' to uopće potrebno? A ostale sitne- sardine, inčuni, girice? Ovo dvoje malih pretpOstavljam da ne![]()
![]()
Od ljudi s mora sam čula da se to ne čisti. Ali, ja kao 100% kontinentalac ne mogu smisliti da jedem nešto što nije očišćeno od iznutrica. Sardinama odvojim i glavu. To je jedan od razloga radi kojih rijetko pripremam sitnu ribu (zapravo rijetko kuham ribu uopće). Drugi je zato jer sam sat vremena nakon ručka opet gladna. Treći je što još ohoho vremena poslije osjetim kako mi ruke smrde po ribi. Četvrti je što još danima poslije nalazim riblje ljuske po kuhinji. Ima toga još...
Btw. vidjela sam kako jedna moja poznata čisti lignje i muzgavce, ona isprazni samo onu 'glavu', a oči i kljun ostavi. Ja bih im najrađe ogulila kožu i one pipaljke.
skroz sitne ribice ne cistim
vece kupujem iskljucivo ociscene
Sitnim ribicama otkinem glavu, a s glavom se potegnu i iznutrice. Isto tako i s manjim srdelama, dok krupnije očistim klasično. Ako su ribice stvarno jako sitne (girice) besmisleno ih je čistiti, one se ionako isprže kao čips.
sitne ne čistim, većima skinem glavu jer muškići tako vole
lignje ako idu na gradele se ne čiste
ne cistiti,i glavu treba pojest,u kostima ribe se nalaze nezamjenjivi minerali!!!!
lignje ako npr. peku u pecnici sa patatama neociscene biti ce puno mekse i socnije nego ako ih ocistite i isperete iz njih sav sok.....
nije problem naknadno samo izvuci onu centralnu kost,drugo se sve raskuha!
pa kod lignji ne jedeš samo oči, kljun i prozirnu kost. to si svaki sam izvadi
lignje na druge načine spremam još jedino na gulaš, i eventualno frigane, a onda ih komadam. pa ih čistim.