Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Da li čistite papaline?

  1. #1
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno Da li čistite papaline?

    ...od iznutrica? Ja DA i to mi uzme užasno puno vremena kad očistim kilu ribica. Jel' to uopće potrebno? A ostale sitne- sardine, inčuni, girice? Ovo dvoje malih pretpOstavljam da ne

  2. #2
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Od ljudi s mora sam čula da se to ne čisti. Ali, ja kao 100% kontinentalac ne mogu smisliti da jedem nešto što nije očišćeno od iznutrica. Sardinama odvojim i glavu. To je jedan od razloga radi kojih rijetko pripremam sitnu ribu (zapravo rijetko kuham ribu uopće). Drugi je zato jer sam sat vremena nakon ručka opet gladna. Treći je što još ohoho vremena poslije osjetim kako mi ruke smrde po ribi. Četvrti je što još danima poslije nalazim riblje ljuske po kuhinji. Ima toga još...
    Btw. vidjela sam kako jedna moja poznata čisti lignje i muzgavce, ona isprazni samo onu 'glavu', a oči i kljun ostavi . Ja bih im najrađe ogulila kožu i one pipaljke.

  3. #3
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,491

    Početno

    skroz sitne ribice ne cistim
    vece kupujem iskljucivo ociscene

  4. #4
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    Papaline, gavune ne. Srdelice da.

  5. #5
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    papaline ne čistimo

  6. #6
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,081

    Početno

    Sitnim ribicama otkinem glavu, a s glavom se potegnu i iznutrice. Isto tako i s manjim srdelama, dok krupnije očistim klasično. Ako su ribice stvarno jako sitne (girice) besmisleno ih je čistiti, one se ionako isprže kao čips.

  7. #7
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,081

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    skroz sitne ribice ne cistim
    vece kupujem iskljucivo ociscene
    nikad ne valja kupiti već očišćenu ribu (drugo je kad kupiš pa ti nakon plaćanja na licu mjesta očiste).

  8. #8
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,491

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    nikad ne valja kupiti već očišćenu ribu (drugo je kad kupiš pa ti nakon plaćanja na licu mjesta očiste).
    ma da, to radim
    pricekam dok ociste

  9. #9
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    ne cistimo

  10. #10
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sitnim ribicama otkinem glavu, a s glavom se potegnu i iznutrice. Isto tako i s manjim srdelama, dok krupnije očistim klasično. Ako su ribice stvarno jako sitne (girice) besmisleno ih je čistiti, one se ionako isprže kao čips.
    potpis
    ja uvijek kupujem smrznute i čistim dok su polusmrznute, lakše je
    da imam svježe i da su skroz sitne, ne znam, možda ne bih čistila

  11. #11
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    sitne ne čistim, većima skinem glavu jer muškići tako vole
    lignje ako idu na gradele se ne čiste

  12. #12
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    lignje ako idu na gradele se ne čiste
    Ma daaj !!! Pa je li barem onda svatko sebi u tanjuru izdvoji što je nejestivo, ili je to sve jestivo? A ako jest, zašto je jestivo s gradela, a baca se kod svih ostalih načina pripreme?

  13. #13
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    ne cistiti,i glavu treba pojest,u kostima ribe se nalaze nezamjenjivi minerali!!!!
    lignje ako npr. peku u pecnici sa patatama neociscene biti ce puno mekse i socnije nego ako ih ocistite i isperete iz njih sav sok.....
    nije problem naknadno samo izvuci onu centralnu kost,drugo se sve raskuha!

  14. #14
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    pa kod lignji ne jedeš samo oči, kljun i prozirnu kost. to si svaki sam izvadi
    lignje na druge načine spremam još jedino na gulaš, i eventualno frigane, a onda ih komadam. pa ih čistim.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •