gupi, to sto ti pises je identicno isto kod nas. Ok, sad se malo stanje popravilo al bilo je uzasno tesko gledati malca kako se baca nakon 2 minute sisanja. Jesi probala hodati i dojiti? Nama to upali kad se, iz nekog meni nepoznatog razloga, uznemiri na sisi. Mom recimo jako smeta bilo kakva buka, i TV moram stisat dok on jede jer bi on htio zaspat a smeta ga svaki podrazaj i onda bude nervozan.
I ja koristim jos jedan trik, iako sam protivnik dude varalice, ja mu ju uvalim kad on pocne plakat na sisi, ono kad se bas jako iznervira. Dam mu ju samo na 5-10 sekundi. On se tad umiri i onda mu vratim sisu. Samo za to i koristim varalicu, nema je ni za spavanje ni nista.
To su neke sitnice koje sam otkrila u hodu jer i nama je bilo tesko ko i vama sad s tim da je moj prvih mjesec dana dobio samo 530 g. Cim sam shvatila sta to njega sve smeta dok dojimo i kako da olaksam sebi i njemu u 10 dana je dobio 400 g. Bitno mi je da jede, nije mi bitno kako, ako cu morat dubit na glavi dok dojim - budem. Samo nek je on zadovoljan. Jos uvijek se povremeno dogada da se baca i izvija pa ja prvo probam s kompresijama, ako to ne upali, dizem ga da podrigne, ako nije ni to samo secem malo s njim po stanu i cesto ustanovim da on ni nije gladan bas tako cesto jer bude miran dok setamo, razgledava sve oko sebe, komunicira...Ponekad upali i da mu dam drugu sisu. Ma trebas isprobati sve cega se sjetis, nesto ce odgovarati i tebi i njemu. Bitno je da ostanes sto smirenija jer oni ti jako dobro osjete nervozu i tek onda nece jesti kako treba a i ti nervozom stetis produkciji mlijeka. Znam da nije lako al nemas sta izgubit ako probas neke druge nacine.