Pokazuje rezultate 1 do 50 od 221

Tema: Imam li dovoljno mlijeka?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nadala sam se da me neće biti na ovoj temi, ali...
    L. će sada 3,5 meseca. Juče smo bili na pregledu i dobila je "samo" 500g i narasla 2 cm. To je ukupno 6800g, i 66cm. (Rođena sa 4650g, prvi mesec 1070g i 9cm, drugi 780g i 3 cm.) E sad, doktorica kaže da nije mnogo napredovala, ali je to normalno, jer je priroda tako uredila da krupne bebe sporije rastu da bi ih sitnije stigle. I ja pomislim-evo normalnog pedijatra i počnem opušteno pričati sa njom o dojenju, kako je L. ranije stalno visila na meni, a sada je zanima sve što se dešava oko nje i manje je zainteresovana za dojenje. A ona je to protumačila kao da ona slabo jede, pa je počela da me ispituje čini li mi se da ima mleka u dojkama (a ono curi non-stop), koliko često je dojim (na zahtev, a ustalilo se na neka 3 sata) i da dođemo za tri nedelje na vakcinaciju, pa ako ne bude bitno promenjena kilaža da ćemo uvoditi dohranu. Rekla sam joj da je dete zadovoljno, nije gladna, kaki i piški redovno i da nam dojenje funkcioniše, ali je ona gurnula nos u karton i više ništa nije pričala.

Na sam pomen dohrane sam se iznervirala, jer nam dojenje lepo ide, taman se ustalilo. A i mislim da pola kile nije malo, pogotovo što se u ovih mesec dana svašta izdešavalo:
    -vakcinacija posle koje joj je skočila temperatura i danima je bila vidno izmučena
    -počela je nositi Pavlikove remenčiće
    -vratila joj se kandida, pa je imala proljevaste stolice i čini mi se slabije jela
    -mislim da ju zezaju zubići, jer stalno gura šakice u usta. Kada joj dam moj prst ne sisa ga, nego glocka.
    -neće više da ju uspavljujem. Kada se najede okrene se i stavi prst u usta, pa tako zaspi. (Pretpostavljam da zato pojede manje nego pre.)

MM se smeje, jer kaže da ću je sada šopati, ne bi li do sledećeg pregleda nabacila što više grama. Ja bih da izbegnem rasprave sa doktoricom, pa sam počela raditi kompresije. Kad god stavi šakice u usta, ja joj nudim siku, ali ona nije gladna. Uveče je dojim u 9, budi se oko pola 3 i onda u 8. Da li bih je trebala buditi noću ili je ovo dobro?
    Posljednje uređivanje od cikla : 01.12.2011. at 09:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •