Muče me neka pitanja. Dosta sam teorije prošla, pa mozda ponekad bolje manje znati i prepustiti se (tako bar sada mislim). Bojim se da me to koštalo što s dvije cure nisam dojila (s prvom izdajala šest mjeseci) jer se stalno opterećujem analizama. A tako i sada s trećom curom. Ona ima 6 i pol tjedana, dojimo i mucim se, ponekad ako stignem mrvicu izdojim nakon podoja ali rijetko, ponekad dodam malo AD na spricu, ali pokušavam što manje. Možda par puta dosad. Ono što me brine: 1) jedan dan dojke mekane (kaže se da uvijek ima mlijeka) i tad imam problema, a drugi dan punije na dodir i tada let down bolje funkiconira, pa opet jedan dan mekane, drugi punije. Zašto je to tako ako se kakti potražnja/ponuda regulirala?; 2) let down imam više puta tijekom podoja i nije uvijek isto. Dosta se opterećujem da li ću uspjeti, ali let down na početku očit (iz druge dojke kaplje) i bolje kad punija dojka, ali čim dodjem do pola podoja, mala odustaje vući ili vuče pa se buni (primi,pusti,pa primi,pusti-nema kontinuirano da vuče da se ponovo potakne)-tada kao da nema LD i uvijek ostaje u dojci mlijeka, ja se od panike presnimavanja, ja ju selim na drugu i ubrzo zaspi gladna. Pitanje-da li normalno da LD na početku brzo dođe nakon par sekundi, a kako podoj traje treba jače vući da ga pokrene? jer želim da mala dođe do zadnjeg mlijeka, ali to nikako ne uspijevam. Ja kad pokušavam mukotrpno izdojiti ostatak, treba i par minuta pumpanja da krene i to onda traje par sekundi, pa opet minute pumpanja za opet par sekundi od dva mlazica... Ne znam da li je to prazna dojka ili ne mogu nikako do zadnjeg mlijeka?! To me brine jer kako onda da dijete navuce veću količinu za ubuduće ako nikad ne vuče na prazno,odn. kaže se da se količina povećava samo ako je sisanje na prazno, a kod mene uvijek ostaje mlijeka jer gospodicna ne izvlaci?! Dobro napravi vakuum na početku dok guta, al on popusti nakon odredjenog vremena kad nestane guranja i tad kad se buni, vakuum je jako slab. Kako onda potaknuti LD kad nema stimulacije sisanjem i koliko u pravilu traje taj zadnji LD? Eto, čisto me interesira to detaljnije jer su tekstovi općeniti, i razumijem teoriju osnovnu. Sva iskustva dobrodošla,pogotovo ona slična mojem, odn.koja nisu idealne situacije. Stavila sam post pod ovu temu jer zbog svega gore navedenog imam osjećaj da mi s vremenom mlijeka manje, a voljela bih da smo jednim podojem na jednoj dojci.