Rjetko pečem kolače, a još rijeđe pečem neke koje nikad prije nisam. Po receptu radim i one koje radim već godinama, a one koje radim prvi put volim da su mi objašnjeni u detalj. Više sam maher za štrudle, buhtle i slične stvari. I one koje radim odmalena...Ponekad i više puta treba za neki kolač da ispadne savšreno. A kada nešto radiš prvi put u zadnji čas...ah da. Znam, nikad više i sva sreća da trgovine i sutra rade.
Našla sam na netu jednu tortu od sira i malina (ja bum stavila kupine) i kako to obično biva tek navečer u miru krenula raditi kolač...
Prva greška u receptu je količina "slatkog vrhnja". Kaj je to uopće slatko vrhnje!? Ja sam kupila u dućanu slatko vrhnje i kaj se desilo...Miksala sam da se zgusne, a onda se odjednom umjesto da se zgusne pretvorilo u rijetku kašu s grudicama...Pretpostavljam da sam trebala kupiti vrhnje za šlag. Zar je to isto???
Drugo, teta je u receptu napisala da ide 35 ml tog šlaga!!?? Ili sam ja luda ili je ona luda ili 35 ml nije ono što ja misli da je?!?!?!?!
Pa onda žlica maslaca (na 36 dkg mljevenih suhih keksa, koja bi to kao trebala povezati-mission impossible). Zagrabiš maslac žlicom pa rastopiš ili obrnuto? Ima nas koji neke recepte radimo po prvi put. Uz to mi je propala bijela čokolada koju sam rastopila. A torta sutra poslije ručka mora biti na stolu
Neki nisu dovoljno maheri pa da to rade ko od šale, neki su po tom pitanu pravi štreberi...
Ajde pomozite vi meni jer sam pod stresom i neću se smiriti dok sutra torta ne bude gotova. A i bojim se da se sad ti keksi ne sasuše onako sami, natisnuti u kalup. Je, pokrila sam ih i sve, ali...![]()