Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: produzena porodiljna naknada

Datum pristupanja
    May 2010

Početno produzena porodiljna naknada

bok mi smo mali i imamo 6 mj.za koji dan.zanima me koliko prije isteka porodiljnog dopusta se predaju papiri za nastavak porodiljne zbog alergije na kravlje mljeko.hvala.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj mary prvotno napisa Vidi poruku
    bok mi smo mali i imamo 6 mj.za koji dan.zanima me koliko prije isteka porodiljnog dopusta se predaju papiri za nastavak porodiljne zbog alergije na kravlje mljeko.hvala.
    i mene to zanima... i koliko je naknada ?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam predala dva tjedna prije 6 mj. za nastavak porodiljnog.
    Ne znam kakve veze alergija na km ima s tim.
    U riješenju koje sam ja dobila piše da je naknada od 1600-2600 kn. Uopče ne znam na temelju čega se odlučuje tko koliko dobiva. Ja sam dobila ovu veču svotu i baš im hvala na velikodušnosti.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mjesec dana ranije, u pravilu. 1600kn je minimalac za nezaposlene majke, a moja naknada je bila 2660kn (pola od pune plaće). Kakve veze ima alergija s tim? Ili nisam dobro razumjela o čemu se radi?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Mjesec dana ranije, u pravilu. 1600kn je minimalac za nezaposlene majke, a moja naknada je bila 2660kn (pola od pune plaće). Kakve veze ima alergija s tim? Ili nisam dobro razumjela o čemu se radi?
    kako misliš pola od pune plaće? od TVOJE pune plaće?

i da ti je plaća 20 000kn ne možeš dobiti više od 2660kn :/

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E, moje. U biti, nevažno, najviša naknada je ,dakle, 2660kn. Nažalost.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    E, moje. U biti, nevažno, najviša naknada je ,dakle, 2660kn. Nažalost.
    ma da, dobro si rekla, nažalost (((

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mary prvotno napisa Vidi poruku
    To ti ovisi o koječemu. Zaposlena si ili ne?

Ako si zaposlena, prvih 6 mj. si na rodiljnom, pa na roditeljskom sljedećih 180 dana. Tek nakon roditeljskog ide produžena njega. Papire za to predaš sa cca 10 mj jer im treba cca 60 dana da izdaju rješenje.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 01.07.2011. at 15:36

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    To ti ovisi o koječemu. Zaposlena si ili ne?

Ako si zaposlena, prvih 6 mj. si na rodiljnom, pa na roditeljskom sljedećih 180 dana. Tek nakon roditeljskog ide produžena njega. Papire za to predaš sa cca 10 mj jer im treba cca 60 dana da izdaju rješenje.
    Ovo je dobro znati. Zanima me da li si trebala ići sa djetetom na komisiju i kolika je naknada u tom periodu? Ja ću najvjerojatnije uzeti produljeni za njegu djeteta zbog dijagnoze distonog sindroma.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

komisija treba i to prvo ides u centar za soc skrb preko njih.onda dojde odgovor.a malena ima alergiju na km u krvi i vec je gastro enterolog napisao napomenu.i jos se kontroliramo zbog uzv mozga i neuropedijata,cure hvala na odgovorima.bilo bi zgodno da sam doma jer nesmije nist jest sto ima mljeko.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Za produljenu njegu se papiri predaju kako kaže MarijaP oko 10. mjeseca. Naknada je 2100 i nešto sitno i još imate pravo na dječji doplatak (830kn) bez obzira na primanja, ali to se traži posebno. Sve o tome ima na Pravnim savjetima pod Njega djeteta.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

hvala.a dali tih 830 kn imam pod normalno ak mi daju produljenu ili ako je utvrđen invaliditet.jer moj sin ima govorne poteskoce pa nemam pravo na dd.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

hvala.a jer za alergiju na kravlje mljeko se dobi dd 830 kn.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ovaj dd o kojem pričam ide ako se dobije produžena njega (može zbog alergije, kod nas zbog problema s motorikom). I dobiva se dok majka koristi njegu (npr. ako po rješenju imaš pravo na njegu do kraja godine, a odlučiš se ranije vratiti na posao, ukida se dd). Važno je napomenuti da se produžena njega traži na HZZO-u, a dd na mirovinskom tek kad dobiješ rješenje da ti je odobrena njega.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

hvala ti puuno.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cure, ja bi tražila produljenje porodiljnog zbog njega djeteta (dg. distoni sindrom). E sad pričalo se na forumu da se ide na komisiju. Ja imam slučaj da ja i djeca putujemo vani budući da je tata dobio posao vani na godinu dana i neću u to vrijeme biti u hr. Sada je pitanje kako to izvesti. Ne znam da li mogu poslati pr.
    sestru ili mamu da ode na komisiju i naravno da li će to oni uvažiti. Koliko sam shvatila komisija gleda papirologiju , ne znam koliko je bitno i osoba koja prisustvuje ili možda je.
    Ajde pišite mi ako ste imali iskustva.
    Thanks puno.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

na komisiju smo mi isli sa sinom.i mislim da trebas ti ici s djetetom kad te pozovu.jer ti podnosis zahtjev a na tvoji blizi.ti se preispitaj pa taj 1 dan bus znala kad je to bus u hr,i mi cemo uz alergiju na mlje4ko dat papir za dystoni.jer hodate na vjezbice.to puno znaci za komisiju.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nas uopće nisu zvali na komisiju. Kad sam prvi put predavala teta mi je rekla da će nas možda zvati, ali nisu, a nisu ni sad kad sad predala nove nalaze. Možda vas i ne pozovu, reci kad predaješ papire da vas možda neće biti neko vrijeme i pitaj dal te mogu nazvat ako treba doći na komisiju da stigneš na vrijeme.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi živimo na katu odvojeni od svekrve i svekra, na istoj smo adresi da li se gledaju samo naši prihodi ili od SVIH koji smo na adresi to ne kužim?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo naveli samo nas.
    jer ti se gledaju samo oni članovi obitelji koji zajedno privređuju.ali ak vam je prosjek bolji, navedite i njih
    Posljednje uređivanje od llella : 13.07.2011. at 14:59

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo naveli samo nas.
    jer ti se gledaju samo oni članovi obitelji koji zajedno privređuju.ali ak vam je prosjek bolji, navedite i njih
    kakve ima veze privređivanja dal tvoja ili staraca???? to su nekad tražili kad je bilo prek CZZo,ako skupa živite,sad ne traže.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kakve ima veze privređivanja dal tvoja ili staraca???? to su nekad tražili kad je bilo prek CZZo,ako skupa živite,sad ne traže.
    ma nama nisu gledali privređivanja, mi smo dobili dd radi njege, ali kad sam podnosila zahtjev, ipak sam trebala navesti na njemu članove obitelji koji živimo u istom kućanstvu.
    ovo sam odgovarala mašnici za privređivanja

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zanima me koliki je minimalac za sljedecih 6mjeseci? rekli su da se moram javiti kad mali napuni 5miseci. sad primam onaj minimalac oko 1600kn.zaposlena sam.pa me zanima ocu li i iducih 6 dobivati 1600kn ili još manje?hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •