Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Placenta nisko

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Placenta nisko

Bili smo na UZV jučer. Bebi super, mali prstići, kralježnica...SUPER Dr. je rekao da je posteljica nisko, ali nije pravio paniku i rekao je da će se još podići. Ja sam u 17. tjednu.
    Imate li iskustava? Nije mi rekao da trebam mirovati...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

YPozeljno je da ipak mirujes,ne dizes nista tesko i slicno.A posteljica se bude vjerovatno pomaknula kako trudnoca bude odmicala.Ja sam imala isto tako i proslo je sve ok.uz mirovanje.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama_jos_malo, definitivno je prerano da bi se dizala panika oko niske posteljice. Konacna dijagnoza se uspostavlja oko 31 tj. Sve do tad se posteljica mice kako plod raste.
    Ukucaj Placenta i izaci ce ti par postova sa iskustvima
    Nema mjesta panici. Uzivaj u trudnoci, mazi trbuscic

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mama_jos_malo, ne brini. kao sto su ti cure rekle, posteljica se, kako trudnoca napreduje, povlaci prema gore.

prosvrljaj malo po forumu pa ces vidjeti da se dosta pisalo o tome. Evo ti za pocetak nekoliko linkova:
    niska placenta
    placenta praevia
    placenta praevia totalis

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kopiram sa http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...493&highlight= (scroll negdje na sredinu stranice)
    inace, rijeci Michela Odenta, opstetricara.

NOCEBO EFEKT DIJAGNOZE MOGUĆE PLACENTE PREVIJE U RANOJ TRUDNIĆI
    Kada se radi o pravoj placenti previji, tada posteljica potpuno prekriva grlić maternice i jedini način da se beba rodi je carski rez. Međutim, takva dijagnoza se može postaviti tek pred kraj trudnoće. Ako se trudnici kaže u drugom tromjesečju da ima placentu previju, tada je najbolje zaboraviti na takvu dijagnozu jer može vrlo lako biti pogrešna (ali će imati nocebo učinak, trudnica će biti vjerojatno zabrinuta). Unutarnji, abdominalni dio grlića maternice na početku trudnoće može biti prekriven posteljicom, ali to ne treba značiti da će se razviti stanje placente previje, jer donji segment maternice prije kraja trudnoće još nije rastegnut, tako da povećavanje maternice do pred kraj trudnoće uglavnom povlači posteljicu prema gore.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni je isto rečeno oko 24 tj ali do tridesetog se sve samo sredilo.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su utvrdili u 28. tjednu nakon velikog krvarenja.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pišem za mame koje se susreću sa sličnim situacijama:
    Sad sam u 22. tjednu, beba je super Placenta je normalna, digla se kako je dr. predvidio. Sve 5. Brinula sam bez veze

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni su je otkrili u 25 tj. kad sam prokrvarila i digla se "cak" 2 mm. cimerici u bolnickoj sobi takodjer, tako da... vibriram da se vase dignu!!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mjm, pa jesam ti rekla da ce biti sve u redu

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    mjm, pa jesam ti rekla da ce biti sve u redu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i mene ovdje. Sad sam 26 tj, dr mi je rekao da mi je posteljica skroz nisko. I odozada.
    E sad, zadnji put mi nije spominjao da je nisko (to je bilo prije 2 mj) a sad je rekao da se posteljica može još podignuti i da se ne brinem ali ako prokrvarim da odmah idem u bolnicu, ono, skroz utješno. Negdje među vašim postovima sam pročitala da se posteljica ne može spuštati nego samo podizati, on meni nije rekao apsolutno ništa osim tog trenutnog stanja i "pratit ćemo". Čak mi nije rekao ni da moram više mirovati..ma ništa. A ja se baš uplašila, odnosno najviše se bojim mogućnosti da ležim sto godina u bolnici a imam troje djece kući, ne znam kako bi to uopće bilo tehnički izvedivo. Ma tisuću pitanja mi se roje po glavi

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Trina nisam imala baš takvo iskustvo ali ovako laički bih rekla da možda malo probaš usporiti, onako, primiriti se...
    znam da je to malo oteško uz troje djece, ali nije skroz neizvedivo. bolje i to nego odlazak u bolnicu.

bit će vjerojatno sve u najboljem redu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo jos jedne s niskom posteljicom koja se nikako ne dize trudna 29+2 al sama sam kriva jer nisam usporila,isla na more i slicno. Sad su nasli i nakupinu krvnih zila kraj posteljice pa sam usporila 100 % i nadam se ce sve biti u redu. Zato uspori malo i nemoj ko ja ribati podove i raditi stvari tipa skakanja za klincima

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

malo janje, tebi nije dijagnosticirana placenta previa? Ja ne znam kako usporiti kad imam toliko obaveza. A najgore od svega je to što mi dr nije ništa objasnio u vezi mirovanja-trebam li, koliko je to "nisko", kako da se ponašam...Mislim da ću otići po još jedno mišljenje kod nekog pričljivijeg pa da vidim što kaže

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

SAD U UTORAK U 29 TJ JE DIJAGNOSTICIRANA JER SE UOPCE NE MICE a jos i te krvne zile ju dolje drze. 22.8 opet imam uzv da mi vide sto je i zasto se ne mice. Savjet je mirovanje i mirovanje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam se ipak naručila kod privatnice za idući tjedan, nemam mira. malo janje, ne znam što bi ti rekla, beba je najvažnije i mirovati se mora kad se mora ali ja stvarno ne znam na koji način bi ja to izvela. Ja nemam pomoć od nikoga a s njih troje moguće je tek malo usporiti, što sam i napravila otkad sam prestala raditi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •