Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: koliko dugo se kuha cikla? :)

  1. #1
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno koliko dugo se kuha cikla? :)

    dakle - donesla sam s godišnjeg ciklu... htjela sam 2kg male cikle - a dobila 4,5kg cikli težine od 40 do 70 dkg /kom ...

    volim jesti kuhanu ciklu (bez ičeg) , al dugo nisam imala prilike doći do domaće cikle. sad jesam - no nemam pojma kak da ju skuham , tj. koliko dugo moram kuhat te gigante... ???

  2. #2
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Stvarno giganti! Obično kuham manje komade i oni su gotovi kad ih možeš probosti.

    Ciklu kuham sa korom, tako me mama naučila, i ne znam da li se smije oguliti i porezati prije kuhanja. Čini mi se da je ukus bolji kad je s korom.

    Pošto cikla kao i krumpir raste ispod zemlje, možda se može oguliti i porezati kao i on.

    Valjda netko zna točno. Baš i mene zanima.

    A finaaa je skuhana cikla, malo češnjaka, finog ulja i kruha, meni dosta.

  3. #3
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ma koru ne gulim... treba ostat unutra sve što je i bilo )... ne bi rezala - al stvarno pojma nemam kak taj dio riješiti :/ ... u receptima obično piše: skuhajte ciklu... LOL

  4. #4
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Recepti koji ostavljaju mašti na volju. Baš i ne volim takve, čemu mi onda recept kad sama otkrivam kako, zar ne?

  5. #5
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    tak je ...
    isto mi je kao "ispecite pile..." ... "pecite pečenku dok ne porumeni..." ... itd...

  6. #6
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Cikla je najbolja kad se kuha s korom, inače sve fino ode van. A kuha se dugo, ne znam reči pametnije. Pikni velikom vilicom i kad je mekana gotovo je. Tak ja probam.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    209

    Početno

    Cure su u pravu. Kuvaš je sa korom, isto kao krompir, i gotova je kad viljuška prolazi kroz nju. Treba ti veći lonac, da bude skroz pokrivena vodom, sve vrijeme kuvanja. I potrajaće malo dok ti giganti ne omekane...
    (Kod mene malac baš danas jeo takvu ciklu )

  8. #8
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    LOL... kuha se "dugo"... pecite dok ne porumeni...

    okej, kuham ju uvijek s korom, nemam vilicu koja može proć kroz promjer 10cm , a "dugo" bi bilo... npr. ne manje od pola sata, ne manje od sat, ne manje od dva sata..???? orijentacija pliz????

    moj najdraži dobavljač povrća iz fuškulina kaže kako je cikla mlada...

  9. #9
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,495

    Početno

    cca 1 sat, pa ju onda pikni da vidis jel kuhana

  10. #10
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    cca 1 sat, pa ju onda pikni da vidis jel kuhana
    hvala emily , bar imam početak

  11. #11
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,185

    Početno

    možemo sutra svratit na ostatke???

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    209

    Početno

    A, trebaće i više od sat.

  13. #13
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    možemo sutra svratit na ostatke???
    hahaha... svrati po ciklu , nisi daleko... ko će kuhat četri i pol kile ..... aaaaa....

  14. #14
    aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,028

    Početno

    ja sam isto imala ogromnu ciklu, tri komada jedva stala u lonac. kuhala sam je otprilike jedan sat i ispala je taman. cikla me ne brine jer je jedem i sirovu, a krumpir kad ostane tvrd ne valja

  15. #15
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Ja uvijek kuham cca sat vremena, to mi je mjerilo ... ali ovogodisnja domaca cikla je kao nekako bila drugacija, ne znam objasniti, nekakve prosjecne velicine trebalo im je 40 minuta da budu kuhane, ono sat vremena bi im bilo too much.
    I probavam tankim nozem da li je kuhano, ne treba nuzno proci na drugu stranu

  16. #16
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Evo i ja se prvi put susrećem sa kuhanjem cikle.
    Zanima me da li mogu ono što bebačica ne pojede straviti u frižider za sutra?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    ne znam kakve su vaše cikle,
    ali ja ih za uru nikada nisam uspila skuhati

    pogotovo za velike treba ( meni ) 2-3 h

    da sad iskoristim temu i pitam
    obzirom da mi se tako dugo kuha, kako ju je najpametnije čuvati a da se ne stavlja u ocat

  18. #18
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    E da, imam desetak cikli, koliko one mogu stajati i kako se skladište(mislim trebaju li stajati u frižideru)? Domaće su, tek izvađene prije tjedan dana, ali su već omekšala, treba li to tako biti, ili...
    Nadam se da neko ima iskustva sa ciklom, pa da ću dobiti odgovore...

  19. #19

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    ja sam znala imati neke s velebita, ne bi vam se te skuhale za sat vremena

    ali ja bih kuhala za dva, pa čak i tri dana

    kuhati dok se ne mogu probosti

    zatim ih pustimo da se ohlade pa prstima, još u vodi, pogulimo kožicu

    što namjeravamo jesti narežemo na tanke ploške, a što je za drugi dan ostavimo bez kore nenarezano, u posudici, pokriveno celofanom, pa u frižider

  20. #20
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,977

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    cca 1 sat, pa ju onda pikni da vidis jel kuhana
    Ja debele cikletine kuham 45 min u ekspres loncu na minimumu i još ostavim da se ohladi bez snižavanja tlaka, tako da se stvarno skuha do kraja. Ali dogodilo mi se i da to ne bude dosta, tako da mi se ovaj 1 sat čini nekak malo za običan lonac. U moj ekspres lonac stane oko 1,5 - 1,75 kg, ovisno o faktoru punjenja (ako su sitnije, stane ih više).

    Za kuhanje pod tlakom bitno je da budu što je moguće više iste veličine, da bi se jednoliko skuhale.

    Ne guliti, čak ni ne rezati korjenčić - inače ispuste crvenilo i sve korisne sastojke u vodu koja se baca.

    Gulim ih dok su mlačne, tako mi je najlakše. Samo "svučem" koru u 2 poteza - ide to samo.

    Sretno! Fina je cikla, mljac... (danas sam naribala jednu sirovu zajedno s jabukom).

  21. #21
    Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    378

    Početno

    a solite li vodu za kuhanje?
    ja sam probala, čine mi se ukusnije kad posolim vodu.

  22. #22
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,977

    Početno

    Solim, minimalno u toku kuhanja (1 žličica na kompletnu šihtu od kile i pol). Brže se skuha i kasnije treba manje dosoliti.

  23. #23
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Sad ste me zbedirale. Ja kuham malcu ciklu tako da ju ogulim i narežem na štapiće, bude relativno brzo gotovo i sviđa mu se (kao i sve ostalo). Je li ja to zapravo samo upropaštavam ciklu?

  24. #24
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    da

  25. #25
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Bezveze... mislila sam, ako ima okus po zemlji, sigurno je zdrava

  26. #26
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    umjesto vilice ili noza, moze se bosti stapicem za raznjice ili cackalicom

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •