U četrnaestom sam tjednu trudnoće i imam sina od nepunih 21 mjesec. Trudnoća je do sada bila uredna i nadam se da će tako i ostati. No, u posljednjih deset dana pod velikim sam stresom. Suprug mi je završio u bolnici i suočeni smo sa teškom dijagnozom. Obolio je od Gillian-Barreovog sindroma, upale perifernih živaca. U deset je dana od zdravog 29-ogodišnjeg muškarca postao teški bolesnik koji je trenutno na odjelu intenzivnog liječenja te diše uz pomoć respiratora
Pokušavam se kontrolirati, ali neprestano sm na rubu plača i teško funcioniram u svakodnevnim aktivnostima. Roditelji mi, na sreću, puno pomažu. Bolest koju ima je izlječiva, no oporavak je mukotrpan i spor. Nada u njegovo izlječenje jedino je pozitivno na što mogu misliti (Osim svoje dječice i obitelji, naravno).
Zanima me je li neka od vas u trudnoći bila u ovako teškoj situaciji? Kako ste se noslile s tim? Bojim se da će moje trenutno psihičko stanje utjecati na bebicu koja nam dolazi u veljači i koju smo toliko željeli. Imate li kakva saznanja o utjecaju stresa trudnice na bebu?