Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Veliki stres u trudnoći

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Veliki stres u trudnoći

U četrnaestom sam tjednu trudnoće i imam sina od nepunih 21 mjesec. Trudnoća je do sada bila uredna i nadam se da će tako i ostati. No, u posljednjih deset dana pod velikim sam stresom. Suprug mi je završio u bolnici i suočeni smo sa teškom dijagnozom. Obolio je od Gillian-Barreovog sindroma, upale perifernih živaca. U deset je dana od zdravog 29-ogodišnjeg muškarca postao teški bolesnik koji je trenutno na odjelu intenzivnog liječenja te diše uz pomoć respiratora
    Pokušavam se kontrolirati, ali neprestano sm na rubu plača i teško funcioniram u svakodnevnim aktivnostima. Roditelji mi, na sreću, puno pomažu. Bolest koju ima je izlječiva, no oporavak je mukotrpan i spor. Nada u njegovo izlječenje jedino je pozitivno na što mogu misliti (Osim svoje dječice i obitelji, naravno).
    Zanima me je li neka od vas u trudnoći bila u ovako teškoj situaciji? Kako ste se noslile s tim? Bojim se da će moje trenutno psihičko stanje utjecati na bebicu koja nam dolazi u veljači i koju smo toliko željeli. Imate li kakva saznanja o utjecaju stresa trudnice na bebu?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam puno iz osobnog iskustva, ali prisni prijetelji su prošli kroz gotovo identičnu situaciju i svakako o novonastaloj situaciji obavijesti svog ginekologa ili dr, opće prakse barem i pitaj da li smiješ popiti nešto za smirenje (mislim da trudnicama redovito daju Normabel) jer je ponekad bolje i malo umjetnog opuštanja nego da tijelom juri toliki stres.
    Ako si sklona prirodnijim načinima pomoć možeš potražiti i kod homeopata ili sl. kako bi ti bilo lakše prebroditi prvotne prilagodbe.
    TM šaljem želje za što uspješniji i brži oporavak. Držite se!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nemam osobno iskustvo, ali vjerujem da ce s bebicom sve biti ok. Ta situacija je sok za cijelu obitelj, normalno da ti treba vremena da je prihvatis. Znam za par slucajeva slicnih tvome, bebice su bile savrseno ok, ako te to brine. Ne znam jesi citala ovaj topic, mozda pomogne: http://forum.roda.hr/threads/64704-G...-moje-iskustvo

Drz se pozitivnog i plivaj dalje, zbog djecice, zbog muza kojem treba cvrst oslonac i potpora, i zbog sebe!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam saznala u 21 tj. trudnoće da nosim bolesno dijete kojem će nakon poroda biti potrebne višestruke teške operacije da bi preživjelo. Stres sigurno škodi, ali moja kćer je ispala savršena, emocionalno potpuno netaknuta stresom u trudnoći i teškom borbom nakon nje.
    Nadam se da će tvoj suprug i otac tvoje djece svaki dan biti sve bolje i bolje. ne znam da li si čitala priču od naše forumašice koja je preboljela istu bolest i preskočila puno prepreka od tada.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na linku, već sam postavila pitanje na toj temi, ali još nema odgovora. Inače nisam baš sklona medikamentima pa ću pokušati sama utjecati na sebe, a pomoći će i razgovor s ostatkom obitelji. Ako ne bude išlo potražit ću pomoć. Do danas sam bila stvarno optimistična i relativno stabilnog raspoloženja, no kad sam ga prije nekoliko sati vidjela spojenog na respirator potpuno sam psihičko klonula. Nadam se da ću uskoro uspjeti razmišlljati pozitivnije.
    Posljednje uređivanje od mara68 : 15.08.2011. at 23:15

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na linku, već sam postavila pitanje na toj temi, ali još nema odgovora. Inače nisam baš sklona medikamentima pa ću pokušati sama utjecati na sebe, a pomoći će i razgovor s ostatkom obitelji. Ako ne bude išlo potražit ću pomoć. Do danas sam bila stvarno optimistična i relativno stabilnog raspoloženja, no kad sam ga prije nekoliko sati vidjela spojenog na respirator potpuno sam psihičko klonula. Nadam se da ću uskoro uspjeti razmišlljati pozitivnije.
    Biti će dobrih i loših dana, nemoj bježati od toga. Kad dođe loš dan pusti ga da prođe i onda kreni dalje. Biti će lakše kad malo po malo krene na bolje, tada će ti biti lakše jer ćeš se imati držati za nešto.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mara68, samo da ti dam podršku. Nije ti lako, ali tvoja beba će biti dobro. Moj je tata iznenada umro kad sam bila trudna. Isto sam uzimala Apaurin, jer mi je od uzrujavanja rastao tlak. Kći je odlično.
    Morat ćeš misliti i na muža i na sina, a i na bebu i sebe. Sad moraš biti jaka za svih.
    Moći ćeš to, imaš i roditelje pored sebe.
    Teškoće obično na nas ljude djeluju tako da očvrsnemo i uhvatimo se ukoštac.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja Leona je umrla 3 tjedna prije nego se David rodio. Odradila sam cijelu trudnoću s njim pod stresom jer sam cijelu trudnoću hodočastila k njoj u bolnicu na intenzivnu pedijatriju (10 mjeseci je u komadu bila tamo). Do zadnjeg. I još sam kao prenjela 2 tjedna. A on je sada zdrav, živahan i nezaustavljiv 1,5-godišnjak.
    I iako sam sklona "prirodi", uzela sam nekoliko Normabela jer je ovo na kraju bilo prepreteško. I cijelo vrijeme sam razgovarala sa psihologicom (dapače, ona je bila prva kojoj sam rekla da sam trudna s D.). I nitko me nije razumio kao oni roditelji koji su zajedno sa mnom čučali tamo u onom mračnom hodniku čekaone ispred odjela.
    Ako ti pomogne, tu su naše priče
    http://forum.roda.hr/threads/41291-Molitva-za-Leonu..-i-opro%C5%A1taj-od-Leone?highlight=

http://forum.roda.hr/threads/53559-K...zor?highlight=

I znam da grozno sve to sada izgleda, i meni se često vraćaju neke slike, ali bit će bolje i ti to znaš. I svako zlo za neko dobro, vjerujem da će vam ova situacija otvoriti neke nove poglede na život i svijet oko vas kao što je meni moja Leona.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mara naravno da će tvoja beba bitisavršena, želim vam svima što prije da izađete iz te more, bitno je da znaš da će
    oporavak doći i da će tm doći doma
    svim hrabrim mamama i ženama

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zelim vam svu srecu i cim brzi i uspjesniji oporavak... a tebi puno snage i hrabrosti da trudnoca i porod proteknu super...
    Preporucam isto homeopata ako si sklonija prirodnim metodama, ili razgovoru s nekim duhovnikom ili psihologom, sto ti vec odgovara...

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure, hvala na lijepim riječima! I ovo mi je jedna vrsta terapije...
    Ključić, pročitala sam tvoju priču koja sadrži dvije krajnosti. Najveću tugu, ali i najveću sreću koju jedna majka može osjetiti. Hvala ti na riječima podrške i pozdrav sinčiću koji je točno mjesec dana mlađi od moga Popodne idem u posjete, jedva čekam da ga vidim, nadam se da će biti budan jer je jučer spavao pa ni ne zna da sam bila.

mare- avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

mare moja, biti će sve u redu
    moras biti jaka zbog bebice, ivana i igora:love2
    sigurna sam da je i. i jučer kad je spavao,osjetio tvoju ljubav,toplinu i blizinu, te da je znao da si uz njega cijelim svojim bićem i da mu je to pomoglo!
    znaj da mislimo na tebe i da će uskoro osvanuti sunce na vasim vratima!
    volimo vas puno!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •