Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: lakiranje noktiju

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno lakiranje noktiju

Za kojih 2 tjedna se pridružujemo ovoj skupini, pa mi j razumnije postaviti pitanje ovdje nego u 1-3
    Moje dijete je zadnjih mjesec dana opsjednuto šminkom i posebno lakiranim noktima (čak ja svoje nisam lakirala ovo ljeto da je ne potičem)
    Skoro sve curice oko nas imaju lakirane nokte pa sad i ona hoće.
    Meni je to još prerano, ali ona de u zamišljeni dućan, kupuje lak i lakira nokte.
    Jučer je ljepila komade plastelina da joj glume lak.
    Inače se obožava kititi. Dobila je nedavno neke naušnice i ne odvaja se od njih. Puštam joj da se kinđuri koliko hoće. troši bar jedan labello tjedno jer se šminka i tako.
    Ali nekako mi je lakiranje malo previše. Svi me nešto uvjeravaju da sad biljni acetoni nisu štetni i td. pa kao zašto mi je to problem, a ja stvarno ne znam pretjerujem li.
    Da čujem roditelje malih šminkerica.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa ne znam, nekako mi je logično kod takvih stvari da što se ja više protivim, dijete će više to htjeti. Ja bih svojoj namazala svaki put kad me traži i tako sve dok je to ne prođe.
    Ako se groziš acetona, uzmi joj neki blijedi lak i nemoj ga ni skidati, samo premazuj preko njega

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je veci problem lak. aceton prebrises i operes, lak je na noktu 24/7 i nije bas bezazlen. ne preporuca se ni u trudnoci, pogotovo oni neki s onim nekim sastojkom...

moja starija ce za dva mjeseca napunit 12. ja se ne mogu sjetit da je ikad namazala nokte. al dopustam da mi pamet bas ne radi, pa cu reci da je namazala mozda jednom

za ovu manju (4 pune) jos pamtim da nije nikad. i, pita li se mene (a pita se ) i nece...

nije da im nije palo na pamet. jest, i isto se dovijaju svakojako. drvenim bojicama, flomasterima, lijepljenjem papirica... nemam problema s time...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moja redovno maže nokte po ljeti
    ali samo na nogama jer joj je na rukama nepraktično
    mislim da je to neka normalna faza kod cura, makar poznajem i neke male dečke koji vole mazati noktiće
    ne zabrinjavam se uopće oko toga
    ne vjerujem da lak može nanijeti neke velike štete po zdravlje
    jel se vidi da i ja volim lakirati nokte

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    moja redovno maže nokte po ljeti
    ali samo na nogama jer joj je na rukama nepraktično
    mislim da je to neka normalna faza kod cura, makar poznajem i neke male dečke koji vole mazati noktiće
    ne zabrinjavam se uopće oko toga
    ne vjerujem da lak može nanijeti neke velike štete po zdravlje
    jel se vidi da i ja volim lakirati nokte
    Isto ovako.
    Za vrijeme školske godine ni ne pomišljaju na to, jer znaju da s nalakiranim noktima ne smiju u školu pa i ne inzistiraju na tome.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

moja je totalna šminkerica!
    nokte lakiramo od malena, imamo razne boje lakova od šljokicavih, bezbojnih, crvenih, roznih..... osim crnog!
    labelo je redovito negdje pri ruci da si našminka usnice,.... to joj ne branim jer ne smatram opasnim !
    ne dopustim joj jedino da se šminka po licu onim dječjim jeftinim rumenilima, sjenilima i ruževima za usne jer u tome je strašna neka kemija i od toga mi dobiva alergiju po licu!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Isto ovako.
    Za vrijeme školske godine ni ne pomišljaju na to, jer znaju da s nalakiranim noktima ne smiju u školu pa i ne inzistiraju na tome.
    Tek sad vidim da je to dobna skupina od 3-6
    Kad su bile u toj dobi i one su se voljele "đinđat", nisam im ništa zabranjivala. Znala sam da će proći.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I meni je veći problem lak nego aceton.
    Moja se voli đinđat, ima hrpu nakita, voli i lakirat nokte.. dopustim joj samo ako je kod bake pa joj moja sestra nalakira, doma smo možda jednom ili dvaput..
    ne branim joj jednom u sto godina nalakirat, ali objašnjavam da to nije pametno jer još uvijek koristi palac za uspavljivanje pa pola pojede. a za primjer joj dajem svoje uredne nenalakirane nokte.

Uglavnom izbjegavamo koliko možemo.. kao i labela.. jedini način da dobije labelo je prekapanje po tetinim torbama, kad zaboravi na njega ja sakrijem..

Ne volim da koristi ništa od kozmetike ni za djecu ni za odrasle.. čak i parfemčiće, deziće koje dobije, nakon što se malo izgušta, sakrijem.. :zlo:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja mojoj branim s time što je i alergičar pa reagira na svaku glupost,labelirat se možeali s labelom bez boja,tj.sad za to koristi melem. Mazat se može samo s kremama koje joj ja dam i to samo ak je kaj svrbi ili za sunce. Ostalo zabranjujem.
    Nema nikakvih dejzaća, i sličnih stvari,čak ni svi sapuni nisu u igri.
    Ni ja se ne lakiram.
    Moja će skoro u onu grupu od 6-9.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.08.2011. at 09:21

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U časopisu za djevojčice Hello Kitty pročitala sam da je lak za nokte dapače koristan jer sadrži hranjive sastojke.
    Prema tome - samo navalite

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moje obadvije curke se isto obozavaju trackat i mackat.starija doslovce gine za šminkom...ali jednostavno nedozvoljavam. u obzir dolazi samo labello ili neka mast za usta. inače lak za nokte mi nije nikako sjeo za tako malu djecu,ali kod nas ima oko 10 curica i sve od redom imaju lakirane nikte i to u crvenu ,zelenu pa čak jedna (4.god) crnu .tako da sam se dogovorila sa svojom starijom kčeri da jioj mogu nalakirati samo jednom ili dvaput preko ljeta i to bezbojnim lakom u jednom sloju ,koji neskidam acetonom nego pustim da se sam skine od vode. i to je odlično prihvatila i nestvara mi nikakve drame i probleme.
    dok ova manja isto zeli ali nema ni govora o lakiranju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    U časopisu za djevojčice Hello Kitty pročitala sam da je lak za nokte dapače koristan jer sadrži hranjive sastojke.
    Prema tome - samo navalite

Ja isto ne volim mazanje, šminkanje i sve ostalo, ali dopustim ponekad.
    E sad, insistiram da se to skine pre odlaska u vrtić, kod doktora i tako. Pa pošto ćera kida zanoktice onda ju je aceton pekao. Sad više neće zbog tog skidanja.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da casopis Hello Kitty ... ja i moja cimerica na faksu smo znale citati novine TEEN i uvijek se dobro smijale

Ja imam doma jednu sminkericu koja se obozava kititi, i kad sam odbila lakiranje noktiju vrlo se brzo dosjetila da ih moze sama namazati vodenim bojama, sto je manji problem i onda flomasterima koji se ne daju bas uvijek oprati. I ja popustim ponekad jer i ja lakiram nokte sad po ljeti pa su onda to nasi wellnes tretmani ... a i pronasla sam nesto sto joj je jos veca fora od lakiranja, a to su one male naljepnice za nokte u obliku cvjetica ili zvjezdica, tako da nema brige oko stetnih sastojaka.

Ali kod nas vrijedi i ona 'svako cuda tri dana dosta' pa nakon ludiranja prije par mjeseci, sad vise niti ne spominje da bi se lakirala ... sad je u fazi ogrlica i bedzeva

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

moja inače zna kidati zanoktice i noktiče ali dok su nalakirani, nema šanse!
    sve za dugotrajnu postojanost

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa ti, Srecice, imaš pravu malu Kosorku

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    i pronasla sam nesto sto joj je jos veca fora od lakiranja, a to su one male naljepnice za nokte u obliku cvjetica ili zvjezdica, tako da nema brige oko stetnih sastojaka.
    Eh, ni te naljepnice se ne lijepe uz pomoć vode, pa pretpostavljam da je i to ljepilo štetno. Ako ćemo tako-sve je štetno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja ne bih dopustila neograničeno korištenje labela. meni je izazvao alergiju na usnicama (najviše labello, a onda i neki drugi balzami).

i moj sinak je imao labelo faze, ali nisu dugo potrajale - da jesu, limitirala bih korištenje. da imam curu koja se voli šminkati, potražila bih "prirodni" preparat sa što manje dodataka (ja sam jedno vrijeme koristila samo vazelin, a prošle zime melem u sticku - ali on nije mirisan i šaren, znam...).

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne bih dopustila neograničeno korištenje labela. meni je izazvao alergiju na usnicama (najviše labello, a onda i neki drugi balzami).

i moj sinak je imao labelo faze, ali nisu dugo potrajale - da jesu, limitirala bih korištenje. da imam curu koja se voli šminkati, potražila bih "prirodni" preparat sa što manje dodataka (ja sam jedno vrijeme koristila samo vazelin, a prošle zime melem u sticku - ali on nije mirisan i šaren, znam...).
    i moja koristi samo melem u sticku ili neki obični labelo bez mirisa, šljokica i ostalog. to joj ne bi dala baš da ovako troši (iako melem u sticku baš i nije jeftin)
    a za lakiranje. I meni je lak malo diskutabilan kao i aceton, zato se valjda i protivim
    Što se tiče ideje da joj namažem nokte pa pustim da se sastruže lak, to mi je ružno. Grozim se onih noktiju s poluizraslim i ostruganim lakom, a nekako mi je razumno i nju odmah učiti da lak treba biti uredan.

Možda joj kupim neki za rođendan pa je nalakiram da se malo pokazuje. Imam još 2 tjedna za promišljanje.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo lakirali onim dječjim gumenastim lakićem, koji se vrlo lako izguli, baš radi kidanja noktiju i zanoktica i imalo je efekta.
    Ja ponekad nalakiram noge ljeti pa ako baš inzistira lakiram i njoj noktić-dva (njen gumenasti se potrošio), tanki sloj (nekako mi se čini da se ako se brzo osuši manje i upija ili....) i nikad do zanoktica.
    Voli se trackati i kinđuriti iako se ja uopće ne šminkam i ne kitim, više ja njoj za društvo nego što ona kopira mene . Tako da joj dozvolim lakiranje tih 3-4x godišnje (dok je tako malo).
    Labelo dobije kad je prehlađena ili ako joj pucaju usnice od vjetra zimi, neku (po meni) prihvatljivu varijantu od nazovi prirodne kozmetike, onda se mazucka par dana pa konfisciram . Za ostala trackanja dobije malu kuitjicu s kakao -putrom, bočicu bademovog ulja i sl.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

a di ima kupiti tih gumastih lakova? ipak sam popustila pa joj rekla da se može nalakirati za rođendan. Odmah je pristala i da joj odrežem nokte na nogama, što inače mrzi i vrišti pa joj ih režem dok spava.
    šta ću od nje, nek se dijete veseli

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja isto ludi za lakovima, ja sam sve svoje podijelila jer nema šanse da se namažem a ona ne! A voliiim, na nogama, zapravo više nego na rukama. Sad sam si sva bljedunjava ali neka - ne volim da se maže, pa je to jedini način. Nije mi to za curice, ima vremena. Izbjegavam tu kemiju koliko mogu, zato ne dam. Argumenti su mi isto kako je netko gore napisao - da se brzo guli lak pa nije uredno, da acetom smrdi, da isušuje nokte i sl. I pali...zasada. Ali ruku na srce i nije mi to lijepo za vidjeti na malima.

E,da, i ti dječji lakovi - kupila joj je baka ali bio je KATASTROFALAN - nije se dao skinuti mjesc i pol - i tu ne pretjerujem! Ali ničim nije išao dolje!!! Gumasti - to je ok, bolji zbor!
    Posljednje uređivanje od enchi : 17.08.2011. at 13:03

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koji gumasti? kako se to zove? Moja bi se šminkala, a ja ne dam, pa je to rezervirano za posjete baki šminkerici, sestričnama i tako, tamo se uparadi od do šminka, nakit, njihovi topići su joj haljine isl, ali to je par puta u godini.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja nema ni 2 godine i traži me da joj mažem, a nije da ih ja non stop mažem pa zato (mažem s vremena na vrijeme na nogama)
    čitala sam o tom sastojku laka za nokte, zaboravila sam naziv, uglavnom, kancerogen je, osobno me ne smeta da ima povremeno namazane nokte, ali brine me štetnost po zdravlje, zato joj namažem samo 1 noktić na nozi i čekam da izblijedi

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pojma nemam, ja sam kao dijete (čitaj:poodavno) imala takav kad sam davila mamu s lakiranjem i sad se ubih tražeći ga kad nam je trebalo zbog tog čupkanja. U nekim dućanima su znali što hoću ali nisu imali, negdje su me blijedo gledali. Mada u mom mjestu i nije neki izbor, a nisam našla ni u dm-u. Na kraju sam našla na nekom odjelu igračaka u setu za šminkanje, torbica je super za igranje, ostalo šišnula u smeće, cijeli je bio nekih 30-ak kn. Činilo mi se ok jer nije kinesko nego talijansko ..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo dobili taj što se lako skida, kao gumirani, isto u nekom setu šminke za devojčice.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja je pitala nekolliko puta do sada, ali ja ne dam.
    meni bi to bilo ružno vidjeti na mome djetetu.

Hello Kitty ne čitamo.
    čekamo da takve informacije osvanu u časopisu Vaše zdravlje.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojoj tetka lakira nokte, znaci, par tjedana ljetnih ima nalakirane nokte i to uredno i lijepo - tetka je velika sminkerica.
    Acetoni vise nisu ono sto su bili, u principu odstranjivaci laka nemaju vise acetona i ne smrde onoliko kao nekad.

Malac je pod utjecajem ove dvije trazio nalakirane nokte, dobio je jedan noktic nalakiran. Drugi dan smo skinuli i sve 5. Probao i vise mu nije bilo zanimljivo.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja tu i tamo trazi da joj nalakiram, pa joj dopustim. Ali samo sa jednim prozirnim sa malo sljokica.
    Jake boje,pogotovo crvena, mi je uzasno ruzno i vulgarno vidjeti na malim djevojcicama.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

eto, ja poklekla i prije 3 tjedna joj nalakiraa nokte. Kupila sam joj neki u Bipi blago rozi sa šljkoicama. Sad i dalje ima mrvicu laka na svakom noktu (iako je meni to tiha jeza, ali pošto je tako svijetli ne vidi se pa ne izgleda jako neuredno. A ona i dalje govori da ima nalakirane nokte i ponosno ih pokazuje.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam mojoj prvi puta ovo ljeto nalakirala nokte - koja je to sreca i ponos bio - neprocjenjivo Sama joj nikada necu ponuditi, mene niti ne vidi jer ja to radim vrlo rijetko, ali ako ponekad zatraži - zašto ne?

No, neki dan je sama bila kreativna i nalakirala se - korektorom. To se valjda ne da skinut niti s razređivačem!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam mojoj prvi puta ovo ljeto nalakirala nokte - koja je to sreca i ponos bio - neprocjenjivo Sama joj nikada necu ponuditi, mene niti ne vidi jer ja to radim vrlo rijetko, ali ako ponekad zatraži - zašto ne?

No, neki dan je sama bila kreativna i nalakirala se - korektorom. To se valjda ne da skinut niti s razređivačem!
    i moja je kreativna kad nešto želi. Tako smo imali nokte nalakirane bojicama, flomasterima svih vrsta i moji omiljeni - plastelinom. Otkidala je male komadiće i stiskala ih na nokte. Mudrica mamina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •