[QUOTE=EvaMONA;1942499 Ja sam još doma curke su male, a kad krene škola itd. mislim da ću ih opet morat vodati okolo , a da ih baš neće zadovoljavati igranje u njihovom dvorištu?

Što po tom pitanju kažu mame starije djece??[/QUOTE]

Moja kći otkako dođe iz boravka pa sve do večere u kuću ulazi samo na wc. Navlači mačke, slaže im kućice, radi mravinjak i staništa za kojekakve bube, sadi cvijeće... i tako već više od tri godine i nije joj dosadilo. A ljeti na travu mogu prostrti deku pa si klinci iznesu kojekakve igračke van, mogu napuniti mali bazenčić pa se brčkaju ili špricaju vodenim pištoljima. Ako zimi ima snijega onda rade snjegoviće i dvorce...Što se njih tiče, kuća nam je bila pun pogodak. A mi smo htjeli kupiti stan u blizini roditelja, k tome sam i ja odrasla u stanu, uz centralno, a ono vrijeme što smo mm i ja živjeli u kući prije nego smo opet otišli u stan mi je obilježila borba s vlagom, gljivicama, grijanjem... Dakle nisam imala baš previše razloga da navijam za kupovinu kuće.
No, ispalo je da smo pronašli kućicu po cijeni po kojoj bismo platili stan slične kvadrature, a još smo dobili i komad dvorišta pride. I imali smo sreću što nije bilo potrebno previše preuređivati i što je na kraju ispalo da je solidno građena (i nema gljivica ). U dvorištu imamo krušku, smokvu, grožđe, maline, cherry rajčice... da djeca mogu zobati grožđe ravno s brajde - neprocjenjivo. A navrati nam i jež pa rastjera mačke i pojede im hranu... A kad je lijepo vrijeme roštiljamo, tko god nam dođe sjedi vani i gušta za stolom pod jorgovanom. Sve proslave rođendana, prvu pričest, odradili smo vani...
Ja priznajem da je glavni razlog mog zadovoljstva (osim da mi se djeca mogu igrati vani a ja ne moram čubiti kraj njih nego ih gledam s prozora) prvenstveno taj što u ovih tri godine nismo ništa kardinalno popravljali, nismo otkrili nikakav građevinski propust ili fušeraj, što se kuća zimi brzo može ugrijati, a ljeti je ugodno svježe (osim u potkrovlju). Da nam se dogodilo da je npr. centralno grijanje riknulo mjesec dana nakon kupovine, ili da nam krov prokišnjava, ili da se pokazalo da su nam krovni prozori truli, ili bilo što za što bismo ne znam otkud morali izmisliti veću svotu novaca i rasturiti pol kuće da to popravimo, mislim da bih i te kako plakala za suhim, toplim stanom u nekoj novogradnji.