Dobro jutro. Opet ja. Znamo svi da sam neodlučna. A možda i nisam .
Dilema broj 876543:
Koliku bi vam ulogu u odabiru mjesta vaše nekretnine igrala kvaliteta osnovne škole?

Tu gdje trenutno stanujemo nemamo niti jednu školu “pod nosom”. Imamo ih 3, i sve tri su nam na potezu 22-30 min pješke. Odabrali smo ovu na 22 minute, ne jer je najbliža nego jer smo o druge dvije čuli puno loših stvari. Ono kad 14 od 15 ljudi kaže “nemoj u tu školu”.

E sad imamo školu A u koju jedno dijete već ide. I kuću i stan A koji su na 10-15 minuta od škole... ali... kvart nam je koma. Sve neplanski građeno, kuce “nabacane”, konkretno ta koju gledamo čak ima dvorišta i malo okućnice, nije susjed na 20 cm, ali 90% ostalih jesu takve i onako nije neki lijep doživljavaj kad hodaš tuda. Nema nogostupa, staza, ulice uske... ako ideš s biciklom ili kolicima staješ svakih 50 m da se makneš autu, 2 se ne mogu mimoići tako lako (snobovi smo znam)... nema sadržaja u blizini. Baka i deda na 25-30 min pjesice.

Škola B na lošem glasu i kuća B na 5 minuta do škole. (Škola C na još gorem glasu, a kvart nam je najmanje poželjan). Kuća B na 10 minuta do tramvaja i svih sadržaja. Ulice imaju nogostupe i mogu se u njima mimoići 2 auta. Ima šetnica i drvoreda, parkova i igrališta. Baka i deda na 7 min pjesice.

Od kuće B do škole A je cca 45-50 minuta pješke, i nema autobusa na toj relaciji. Opcija bi bila jednim autobusom ići na okretište pa sjesti na drugi do škole.

Ima tu i neka razlika u cijeni nekretnina na koju smo normalno spremni, al to sa školom nam je (trenutni ) issue. Jedno dijete je 2. razred, drugo treba upisati u školu 2020., a treće će završit 8. razred za 14 godina .

Nemojte mi pliz pisati “nije bitno, odluci samo već jednom i kupi” . To svi znamo.
Nego što mislite o ovoj dilemi? Je l za djecu bitnije u koju školu idu ili da im je za 15 godina bliži tramvaj ?