Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kako smanjiti broj podoja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno kako smanjiti broj podoja

prije dva tjedna sam ispitivala kako prestati dojiti, no budući da moj malac na to još nije spreman, a ni ja (dobila sam jaku upalu) sad je pitanje kako smanjiti broj podoja. naime, moj 20-mjesečni sinčić sisa, bez pretjerivanja, sigurno 50 puta na dan. ako nisam na poslu, sisa svakih 10 minuta i moram priznati da me to smeta jer gdje god dođemo ja stalno pokazujem sise. mislim, nema više tko ih nije vidio, ali stvarno bi voljela da mogu reći da sisa recimo svakih 2 sata i da ja stignem disati ne smeta me toliko ni noć, ni hrpa noćnih podoja, ali bi voljela da možemo recimo otići u park a da ne vadim sise svakih 10 minuta. imate li neki savjet, trik? ili barem vlastiti iskustvo u kojem jednom dođe taj dan da oni smanje broj podoja

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja bih to voljela znati.. ni iskustvo ni teorija kod nas ne pomažu. Sinko je toliko strastven cicač da je to jače od njega, a ja opet nisam dovoljno odlučna, a očito niti dovoljno izluđena da bih postavila jasnu granicu. Mislim da je to pitanje odlučnosti i da dijete to osjeti.
    Kad mu recimo, pokušavam odvući pažnju ili onako neuvjerljivo kažem "ajde, nemoj sad, molim te..", nema šanse da me doživi. A bili smo u par situacija kad stvarno nisam htjela dati cicu - došli susjedi, a on bi nacicavao.. stvarno mi je bilo neugodno, a i nisam bila raspoložena za iščuđavanja ili objašnjavanja, pa sam mu ozbiljno šapnula "Nemoj sad pred susjedima, budemo kasnije." I stvarno me poslušao. Doduše, pokušao me nakon nekog vremena odvući u drugu sobu, mudrac mali, ali opet sam mu ponovila da pričeka i upalilo je.

Moj ti je savjet da prvo vidiš sa samom sobom gdje su ti granice i onda mu kao razumnoj osobi objasniš. Kod mene je problem što se ja sama lomim, pa niti ne očekujem čuda. Dijete se prilagodi, a mi smo ti koji određuju čemu će se ono prilagoditi.

Sretno

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

uvodim 3 na dan, počela sam mu govoriti da nema mlijeka, da je popio, malo cvili, dam mu vode ili nešto za popiti i makne se. I meni je dosadilo pokazivanje sika posvuda.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moja je bila strastvena sisačica, tolika da sam kad smo prestali dojiti s 26 mjeseci, morala sam skoro tjedan dana stavljati obloge od kupusa i izdajati se pažljivo i pomalo kako bih zaustavila proizvodnju.
    I doista je bila stvar moje odluke, ja sam morala sa sobom to odlučiti jer ona ne bi nikada. Tada smo putovali i jednostavno sam joj objasnila da mlijeko nakon leta avionom nije više dobro, a da je ona sad već velika i da može prestati. Prva noć je bila malo zeznuta i to samo od 4ujutro do 7-8, druga noć manje, treću je samo nešto zabrundala, a 4 se više nije ni budila. Kasnije je bila ponosna i hvalila se bakama da više ne sisa jer da je sada velika.
    Iznenađujuće lako smo prestali s obzirom na ljubav prema sisanju. Kasnije se uspavljivala u položaju za dojenje s naslonjenim nosićem na grudi, tako i sada nekada traži.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eto i mene na ovoj temi.
    Itekako se pronalazim u onome što Linda piše, definitivno je sigurno to da ja nisam dovoljno odlučna prekinuti (ili barem pokušati prorijediti), evo već sad 22 mjeseca. Uvijek pronalazim neku ispriku za tu neodlučnost, sad je aktualno to da carici izlaze trojke i zbog toga slabije jede, pa joj u toj situaciji ne mogu oduzeti cicu jer neće ništa jesti i doživjet će duševnu bol. Noći su znale biti i puno gore, sad imamo cca 2-3 kraća noćna buđenja. Dalo bi se to nekako i prorijediti, ali uopće mi se ne da slušati noćni plač kad je cicom uspavam dalje za cca 5 minuta. Dani su pak prepuni nacicavanja.
    Definitivno, stvar moje odluke ... kad odlučim (a nadam se da će to biti čim-čim tim-tim), bacamo se na posao. Ili pronalazim neku novu ispriku, naravno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •