Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kako se računa čuvanje trudnoće i porodiljni ako si na bolovanju

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Kako se računa čuvanje trudnoće i porodiljni ako si na bolovanju

Evo imam pitanje, nadam se da će mi barem netko znati pomoći...

situacija je slijedeća, u 4. i 5. mjesecu sam bila na bolovanju, normalnom bolovanju zbog autoimune boleštine koja me napala. Čak sam pala i pod onu crkavicu od plaće na teret HZZOa nakon 45 dana...
    i desilo se malo neplanirano ali ok, trudnoća. E sad, bojim se da bi me po defaultu mogli strpati na čuvanje trudnoće zbog boleštine koja je dosta ostala nedefinirana i neizlječena ali mi je problem što nemam pojma kako će mi zbog bolovanja izgledati naknada za čuvanje trudnoće i porodiljnji. Ostali uvijeti za ostvarivanje punih naknada su ok, radim na neodređeno već 12 godina bez i jednog dana prekida staža, sa zadnjeg porodiljnog sam se vratila prije tri godine.... dali će crkavica od plaće dok sam bila na bolovanju ulaziti u prosjek za čuvanje trudnoće i porodiljni....

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bojim se da hoce ali nek ti to potvrdi netko strucniji...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovaj dio koji ti je isplaćivao hzzo ti neće ući u prosjek, ali sve što je na teret poslodavca hoće.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj dio koji ti je isplaćivao hzzo ti neće ući u prosjek, ali sve što je na teret poslodavca hoće.
    šta to točno znači....
    zar se ne računa prosječna vrijednost/cijena radnog sata samo za razdoblje dok sam radila... ili se jednostavno računaju zadnjih 6 plaća /6 i tu dobiju prosjek plaće i djele s brojem radnih sati.....

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj di_zg prvotno napisa Vidi poruku
    šta to točno znači....
    zar se ne računa prosječna vrijednost/cijena radnog sata samo za razdoblje dok sam radila... ili se jednostavno računaju zadnjih 6 plaća /6 i tu dobiju prosjek plaće i djele s brojem radnih sati.....
    računa se puna satnica dok si radila, ali i sati koje nisi radila, a bili su na teret poslodavca (prva 42 dana bolovanja-ti kažeš 45, ipak su 42 ). To ulazi u prosjek za izračun osnovice za novo bolovanje/porodiljni, a iznos od 43-ćeg dana ne ulazi.
    Moguće da tebi ovo ništa ne znači i da ti je plaća bila ista dok si radila i dok si bila na bolovanju na teret poslodavca, ali neki poslodavci umanje plaću za taj period, pa će ti to utjecati na novi izračun.
    Odokativno, ako ti je plaća stalno ista, možeš na komplkacijama računati na "crkavicu" kakvu si već primala ( možda malo umanjenu)+ 30 %, do max 4250 kn, a na porodiljnom na svoju prosječnu plaću ( opet, možda malo manje zbog ona 42 dana)
    Posljednje uređivanje od prima : 30.08.2011. at 17:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •