Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 94 od 94

Tema: kako perete pernate jakne

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    Citiraj lavica prvotno napisa
    Uh ne da mi se čitati cijeli topic,ali evo mogu ti reći što sam ja napravila...Lucija ima isto finu jaknicu od perja iz Benettona..oprala sam je i dogodilo se isto što i tebi (a piše da može u perilicu).S obzirom da bi je onakvu osušenu mogla samo baciti,odnijela sam je u kemijsku gdje su je ponovo osušili i oprali i sad je opet kao iz dućana :D Više se ne zahebavam s kućnim radinostima
    pa ja ne znam sto vi radite.
    ini kupujem vec par godina pernate jaknice bennetonove, normalno ih operem na laganom programu, sa laganim praskom za djecu, bez omeksivaca -vazno-, dva dana se suse rasprostrite na onim zicama za suselje vesa, obicno pored radijatora i za dva dana su kao nove.
    Čuj,ne znam,ja sam je sušila tjedan dana i bila je ista :/ ...dok npr.druge dvije isto Benettonove najnormalnije perem - i osuše se za 2-3 sata obješene na vješalicu (one vatirane)...
    Mogu samo reći-blagosigatebi kaj ne moraš nosit u čistionicu/praonicu

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su baš u kemijskoj uništili jednu jaknu. :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, seni...
    ja se recimo ne smatram uništavačicom veša.
    dovoljno je reći da još imam i nosim neke košulje iz osamdesetih, da su pamučne, a boje su još uvijek postojane...
    pernate jakne perem Perwoolom, na 30... uvijek isti tretman. neke jakne budu ko nove, a neke... da se ne ponavljam.
    znači, isti postupak, različit rezultat.
    ova Orkina se posušila, perje se poprilično rastreslo, ali se grupira bliže šavovima. najviše ga ima na ramenima i rukama, a najmanje na leđima. nisam sigurna da će biti nosiva.

mamita, kućo stara!
    nisam ja prljavica, baš obrnuto.
    budući da ja te jakne perem svaka dva-tri tjedna... zamisli koliki bi to ceh bio u kemijskoj čistionici.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ej, apri, de mi donesi te jakne da ti ih osušim u sušilici.
    Biće ti ko nove, vidjećeš.
    Za tih sat dva mi možemo piti Biancu ili Divku , pa da ova odiseja dobije više sretan epilog.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Ej, apri, de mi donesi te jakne da ti ih osušim u sušilici.
    Biće ti ko nove, vidjećeš.
    Za tih sat dva mi možemo piti Biancu ili Divku , pa da ova odiseja dobije više sretan epilog.
    pazljivo s pozivima , jer evo ti je opet za dva tri tjedna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivka, pa ti si ljubomorna?!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hihi, ja svejedno ostajem pri ponudi .

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Biancu ili Divku

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znam samo da više nema šanse da kupim pernatu jaketu. Zadnju sam platila 800 kn, svaki put kad je obučem/svučem izgledam ko snjegović, a perje skidam širokim selotejpom!
    Odsad samo punjenje-sintetika!
    Btw, stvarno nema veze s pranjem-neke (pernate uvik budu napuhane, super i sve, a druge zgrudane i smrdljivice makar ih sušila na najvećoj buri ili u sušilici.. :/

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ne znam, ali ja sve naše pernatice perem na 40°C i iscentrifugiram na 1000 okretaja, čak i bez loptica i sušilice. Ostavim sušiti 2 dana na vješalici povremeno potresajući i sve ok. Ne znam šta vi to radite s vašima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo je već stvarno
    šta radim?
    šta bi radila?!
    sigurno je ne stavim u onu dječju veš-mašinu-igračku... samo kako bih poslije terorizirala narod pametnim pitanjima.
    mislim da možemo zaključiti: neke jakne se daju, a neke ne - fino oprati/osušiti.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se u sušilici SVE jakne savršeno osuše, tako ih lijepo napuhne da budu ko nove. Nikad mi to prije nije uspijevalo samo klasičnim sušenjem .
    Ista stvar je za flanel i pliš-nakon sušenja u sušilici ta roba izgleda ko nova, jer kad se klasično suši i pegla nikad tako ne izgleda.
    Haha, koja reklama .

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a koju susilicu imaš?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ovo je već stvarno
    šta radim?
    šta bi radila?!
    sigurno je ne stavim u onu dječju veš-mašinu-igračku... samo kako bih poslije terorizirala narod pametnim pitanjima.
    mislim da možemo zaključiti: neke jakne se daju, a neke ne - fino oprati/osušiti.

aaaa ja mislila da si u kadi gazala nogama

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    a koju susilicu imaš?
    Kombiniranu Zanussi perilicu i sušilicu u jednom, ima odvodnu cijev koja odlazi u zid

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...al mislim da to nije presudno.

gripi

Početno

Da ne otvaram novi topic, molim za pomoć u svezi janke od perja- a nije pranje i sušenje u pitanju.
    Imam prekrasnu dugu jaknu od guščjeg perja, koja me jedino spašava od onih strašnih ( srećom ne prečestih) splitskih bura kada nikakav kaput ne pomaže, ali me naravno i izluđuje, jer nenormalno pušta perje po odjeći koju nosim ispod nje.
    Više puta sam bila u napasti-baciti je ili pokloniti- ali se još uvijek nadam nekom rješenju, kojeg za sada ne znam. Možete zamisliti kako se osjećam kad je skinem, sva bijela od perja, koje još nekako i očistim ali one male sitne dlačice-nikako!!
    Zna li netko kako doskočiti ovom problemu?
    Hvala!!!

gripi

Početno

dakle nije janka nego jakna od perja ( lapsus...od brzine...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam i ja pitanje

kako perete pernate jastuke? ja bih oprala nasa dva jastuka ali me strah da ce se raspasti u vesmasini (dosta su stari)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probaj kao i jakne,na 30 stupnjeva sa Perwolom.Pa kud puklo da puklo.
    Meni uspjelo.
    Btw.Apricot vidim da smo svoju dječicu rodile istog dana! Baš slatko!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj gripi prvotno napisa
    Da ne otvaram novi topic, molim za pomoć u svezi janke od perja- a nije pranje i sušenje u pitanju.
    Imam prekrasnu dugu jaknu od guščjeg perja, koja me jedino spašava od onih strašnih ( srećom ne prečestih) splitskih bura kada nikakav kaput ne pomaže, ali me naravno i izluđuje, jer nenormalno pušta perje po odjeći koju nosim ispod nje.
    Više puta sam bila u napasti-baciti je ili pokloniti- ali se još uvijek nadam nekom rješenju, kojeg za sada ne znam. Možete zamisliti kako se osjećam kad je skinem, sva bijela od perja, koje još nekako i očistim ali one male sitne dlačice-nikako!!
    Zna li netko kako doskočiti ovom problemu?
    Hvala!!!
    možda da našiješ (ili daš nekome tko zna šivati) novu podstavu?

Felix, nudim ti svoju vešmašinu/sušilicu za tvoje jastuke .
    ako je frka da će puštati, mogu se staviti u jastučnice, tako ako i puste, većina perja će ostati unutra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

esprit uz perjane jakne daje i bijelu tenis lopticu da je stavis u susilicu skup sa jaknom jer ce se tako rastresti perje

funkcionira provjereno

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel može i žuta loptica ?
    mislim da je loptica prije svega za veš mašine bez sušilice, da jakna nakon pranja ostane rastresita, bez sljepljenih gruda i da se bolje opere i osuši na zraku.
    kod sušenja u sušilici ti ne treba ništa, jer se samim tumbanjem savršeno rastrese.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja muževu (neka jeftinjača iz Metroa) već 2 godine perem u perilici, posušim u sušilici i niš joj nije. Prošle godine sam ju sušila na štriku i isto je bila ok, nije bilo grudica! Ne znam o čemu to ovisi!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel punjena perjem ili nekim umjetnim materijalom?
    pernate se teže suše i vole se zgrudvat i usmrdit ako se suše samo na zraku.
    moja mama to rješava sušenjem odmah iznad radijatora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Meni se u sušilici SVE jakne savršeno osuše, tako ih lijepo napuhne da budu ko nove. Nikad mi to prije nije uspijevalo samo klasičnim sušenjem .
    Ovako i kod mene.

Operem na 30 i stavim u centrifugu, jer kad je izvadim iz masine, iz nje lije voda. Zatim je stavim u masinu za susenje i bude :D

Prije nego sto sam otkrila efekat masine za susenje, susila sam pernate jakne na ofingeru, ali razlika je drasticna.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ovo je već stvarno
    šta radim?
    šta bi radila?!
    ajde da te utješim.
    Kod mene sa MM-ovom jaknom ista stvar, a jedna moja završila u smeću.
    Usmrdilo se perje. Tri dana se na stalku pored radijatora nije osušila.
    I to bila najskuplja jakna koju sam ikada imala
    A istina to što MJ veli, sušilica zakon.

gripi

Početno

Mamma Juanita,hvala na ideji. I ja sam o tome razmišljala, a kako mi mama šije, mislila sam nju ugnjavit jer mi je žao jakne. Međutim, već jednom je tako nešto radila ( našivala podstavu na kožnu jaknu) i dobro se izgnjavila. Ma mislim da ne bi žalila truda ( mama mislim) kad bi to bilo rješenje, ali što ako perje i dalje bude "pronalazilo kanale za vani" ?
    I još nešto: ne samo što izlazi nego me tako dobro ubode u leđa da skočim svaki put.( guščje perje je tako oštro, eto to nisam prije znala, sad sam se dobro uvjerila).
    Sjećam se onih davnih godina, kad smo kupovale one mekane majice i džempere od angore i muku mučile s dlačicama po suknjama ili hlačama. Tada je kružio neki "savjet" kako tome doskočiti tipa- treba tu majicu ostaviti u ledenici preko noći stvar je riješena , pa sam mislila ako netko ima takvo brzinsko abrakadabra rješenje ( ili možda staviti u pećnicu, pa na lagano...

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme teme!

Moje iskustvo: perem sve od perja što mi stane u vešmašinu: jastuke, jakne, prsluke. Čak isvoju bezobrazno skupu pernatu jaknu. Samo 1 puta sam je dala u kemijsku i poslije toga sam se odvažila.

Perem isključivo sa specijalnim sredstvom: DAUNEN WASCH od Holste (bijela bočica s crvenim čepom) i tak da znate, sad to možete i kod nas kupiti u Muelleru. Ja sam to stalno lifrala izvana.
    Jedino sto ja sve to sušim u sušilici na najnižoj temperaturi, pa mi tako za moju jaknu treba cca 5h sušenja. Do sad nisam probala fen ili jaku centrifugu, tak da ne znam na što bi to ličilo. Vjerojatno to nije to, jer sušilica lijepo rezlijepi perje, pa bude kao novo.

Apricot, imam prijedlog: da opereš doma i odneseš u jedan od "onih servisa" gdje možeš sama prati i sušiti veš. Ja napravim tako sa štep dekom, jer mi ne stane u vešmašinu.

Poplone od perja (tuhice) svake godine na kraju sezone odnesem u kemijsko. Ispadne me tu negdje ko u servisu. Na žalost, pre skupo, al šta ću.
    :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Osušila se i ona jakna koju sam smatrala upropaštenom
    Frknula je ja prošle godine na tavan, pa neka stoji...
    Dođem ove jeseni, a ona.. ko nova! Sva se fino napuhala, milina!

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

apricot
    Osušila se i ona jakna koju sam smatrala upropaštenom Laughing
    Frknula je ja prošle godine na tavan, pa neka stoji...

pustiš problem i on se sam riješi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oprala sam jaknu u perilici i osušila u sušilici i svejedno su mi došle grude(kad sam to napravila nisam znala za loptice). Dali da je ponovno ubacim u mašinu sa lopticama ili da je pokušam raspetljati sa rukama? :/

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Oprostite jel tu riječ o ping pong lopticama ili onim za tenis,žutim tvrdim??
    Netko je spominjao ping pong a nemam filing da te mogu išta rastresti?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

joj i meni se desila ista stvar ovih dana sa Lucijinom novom jaknicom. Prala sam ju na 40 stupnjeva i super se oprala, ali nije više onako napuhana kako je bila.
    A lopticu sam dobila, mislila sam da je ona tu za igranje

Već ju par dana sušim na radijatoru i stanje se popravlja, ali mislim da više nikad neće biti ista

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam stavila one dvije kugle za tekući detergent

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Već ju par dana sušim na radijatoru i stanje se popravlja, ali mislim da više nikad neće biti ista
    daj nekome tko ima sušilicu da je pretumba sušilica.
    iznenadit ćeš se, ispadnu rahle i napuhane.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

covjece, Juanita ko da o kuglofu pricas!!!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko ima fetiš na kuglof?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...ali stvarno, to je ono što me najviše oduševilo kod sušilice
    uz nepeglanje, ofkors

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

daj nekome tko ima sušilicu da je pretumba sušilica.
    iznenadit ćeš se, ispadnu rahle i napuhane.
    Kaj da i ja dođem s Apricot ?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

organizirati ćemo tematske party - sušilica svaki tjedan kod drugog

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ifi prvotno napisa
    Ja često perem i sušim u mašini i super su,daj nekome tko ima sušilicu da je opere ponovo i osuši
    Ja sam mislila da sam svoju i muževu upropastila, a onda sam dala sestrični i sušilica mi je popravila jakne. Bila sam , očaj je preblaga riječ......no na kraju je sve ispalo dobro.... slijedeću mašinu kupujem sa sušilicom,ako zbog nićeg onda zbog tih jakni.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Saki79 prvotno napisa
    Oprala sam jaknu u perilici i osušila u sušilici i svejedno su mi došle grude(kad sam to napravila nisam znala za loptice). Dali da je ponovno ubacim u mašinu sa lopticama ili da je pokušam raspetljati sa rukama? :/
    Ja još uvijek ne znam kako da moju ispravim, pa ako netko ima bilo kakav savjet.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam jednu nakon više uzaludnih pokušaja pranja i sušenja šutnula u smeće.
    To je bila zadnja pernata koju sam kupila.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •