Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Povezanost na internet kad se isključi kompjutor

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Povezanost na internet kad se isključi kompjutor

Znam da je naslov glup, ali nisam znala kako bi sročila.
    Totalni sam informatički tudum pa ne zamjerite na glupom pitanju, ali me zanima postoji li mogućnost da, ako se spojite na internet i ne prekinete vezu, ostanete spojeni nakon što se kompjutor ugasi?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ako je interni ugrađeni modem onda ne može
    a ako je eksterni onda nakon gašenja računala pogledaj koje lampice ti gore na modemu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako si spojena preko modema samo digni tel slušalicu i ako ti je linija slobodna onda nisi spojena. Kod ADSL-a kada ugasiš komp zatvara ti se i veza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema valjda vanjski modem

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imala ja eksterni do prije neki dan....zahvaljujući sporosti naših službi....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ukratko: NE. Ako se radi o modemu on automatski prekine vezu (i interni i eksterni modemi) kad se gasi računalo. U slučaju ADSL-a ako imate ADSL modem nema nikakve šanse da budete spojeni na internet nakon gašenja računala (slično modemu), a ako se radi o ADSL routeru i ako je on namješten da je spojen na internet cijelo vrijeme ionako nema nikakve veze jer ADSL se naplačuje eventualno slanjem ili primanjem podataka a ako je vaše računalo ugašeno... 8)

MM

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma to nisam doma, već u jednoj kancelariji, spojeni su ISDN-om (ili tako nekako), bila sam spojena samo da pogledam nešto na rodin forum, mislim da sam se isključila, ali nisam sigurna.
    Nije problem u impulsima, nego me strah ako je ostalo spojeno da ne bi uletio koji virus pa zeznuo program.
    Kompjutor se obavezno gasi navečer, tako da onda, po vašim odgovorima, mogu biti mirna.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    zašto ne bi imala?
    ja sam uvijek više volio eksterne jer na njima vidim kaj se događa

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Ma to nisam doma, već u jednoj kancelariji, spojeni su ISDN-om (ili tako nekako), bila sam spojena samo da pogledam nešto na rodin forum, mislim da sam se isključila, ali nisam sigurna.
    Nije problem u impulsima, nego me strah ako je ostalo spojeno da ne bi uletio koji virus pa zeznuo program.
    Kompjutor se obavezno gasi navečer, tako da onda, po vašim odgovorima, mogu biti mirna.
    ako se računalo ugasi, sigurno ne mogu doći nikakvi virusi bez obzira na status modema

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    ako se računalo ugasi, sigurno ne mogu doći nikakvi virusi bez obzira na status modema
    Znači li to i da se prekinula i veza s internetom kad se isključio komp. ili ne?
    Mislim da je modem interni.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

znači

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ukratko: NE. Ako se radi o modemu on automatski prekine vezu (i interni i eksterni modemi) kad se gasi računalo. U slučaju ADSL-a ako imate ADSL modem nema nikakve šanse da budete spojeni na internet nakon gašenja računala (slično modemu), a ako se radi o ADSL routeru i ako je on namješten da je spojen na internet cijelo vrijeme ionako nema nikakve veze jer ADSL se naplačuje eventualno slanjem ili primanjem podataka a ako je vaše računalo ugašeno... 8)

MM

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još 1 X
    Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    zašto ne bi imala?
    ja sam uvijek više volio eksterne jer na njima vidim kaj se događa
    mislila sam da se to ne prodaje vec godinama

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi imamo Vodafone Homebox. Jednom nisam diskonektirala prije gašenja kompa i bili smo na vezi 3 dana, ali nije bilo 'štete'.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mom bivšem direktoru se desilo da se nije doma mogao ulogirati, pa je digao cijelu paniku tko koristi njegovu šifru, i na kraju je ispalo da je ISDN modem u firmi logiran iako su svi kompjuteri ugašeni.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ADSL modem dolazi s WiFi routerom koji ima NAT funkcionalnost. Dakle, modem se sam spaja na net i daje vezu na internet baš svima u krugu oko 100 m koji imaju WiFi karticu. Siemensovi modemi se "u zraku" odazivaju na "ConnectionPoint" i po defaultu su širom otvoreni. Postupak promjene defaulta je relativno jednostavan, jer se radi o web formi.
    Ukratko, kad spojiš novi ADSL modem, tipično prođe mjesec-dva opće radosti među klinčadijom u susjedstvu. Potom vlasnik napravi stanovite promjene.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    ADSL modem dolazi s WiFi routerom koji ima NAT funkcionalnost. Dakle, modem se sam spaja na net i daje vezu na internet baš svima u krugu oko 100 m koji imaju WiFi karticu. Siemensovi modemi se "u zraku" odazivaju na "ConnectionPoint" i po defaultu su širom otvoreni. Postupak promjene defaulta je relativno jednostavan, jer se radi o web formi.
    Ukratko, kad spojiš novi ADSL modem, tipično prođe mjesec-dva opće radosti među klinčadijom u susjedstvu. Potom vlasnik napravi stanovite promjene.
    osim ako ne dolazi s WiFi routerom

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davor, a da to kažeš na meni razumljivom jeziku?
    Ima li to kakve veze sa mojim pitanjem?
    Nina XY sad si me bacila bed
    Biti logiran znači li i biti konektiran?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Davor, a da to kažeš na meni razumljivom jeziku?
    Ima li to kakve veze sa mojim pitanjem?
    pretpostavljam da nema jer Davor je pisao o bežičnom ADSL-u a to kod tebe koliko sam shvatio nije slučaj

Nina XY sad si me bacila bed
    Biti logiran znači li i biti konektiran?
    kod Nininog direktora se vjerojatno radilo o ISDN routeru a ne modemu. modem ne može biti logiran na internet sam po sebi. za to mu je potrebno računalo ili mora raditi u router modu.

modem u najgorem slučaju može blokirati (zauzeti) telefonsku liniju

ali ako je točno što si napisala da je modem interni onda nemaš nikakve brige

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala daddycool.
    OT koji će kostim pasti za ovogodišnje maškare?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da, mislim da se radilo o isdn routeru - na njega je bilo spojeno više kompjutera. Ali ako je spojen na internet, onda troši impulse, zar ne? Iako nema što skinuti jer su svi kompjuteri ugašeni?
    Uglavnom, nakon toga je direktor počeo uvijek gasiti modem ili router, što već bilo, nakon radnog vremena. I nakon toga su mu se smanjili računi.
    Ali aleksandra70vanja, čak i da je tu jednu noć router ostao online, ne vjerujem da bi to bila neka razlika na računu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

OT koji će kostim pasti za ovogodišnje maškare?
    nemam pojma, ali dobro da si me podsjetila da otvorim oči ako negdje ugledam kakvu ideju.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ajooj, ja imam ADSL i bežični Siemensov modem . Prije nego sam uzela ADSL imala sam VIP home box i često sam se mogla spojiti na internet besplatno, najvjerojatnije, preko nečije tuđe veze...

Ako je te postavke jednostavno za izmjeniti da li mi netko može dati upute da se ne bi iznenadila kada mi stigne prvi račun?? Davor??

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa
    Ajooj, ja imam ADSL i bežični Siemensov modem . Prije nego sam uzela ADSL imala sam VIP home box i često sam se mogla spojiti na internet besplatno, najvjerojatnije, preko nečije tuđe veze...

Ako je te postavke jednostavno za izmjeniti da li mi netko može dati upute da se ne bi iznenadila kada mi stigne prvi račun?? Davor??
    evo probaj s ovim:

http://www.t-com.hr/pdf/main/Interne...AN-zastita.pdf

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tek sad sam se prištekao, ali ima i bržih. Hvala daddycool.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •