-
-
I moja Klara je vrlo rano, negdje sa 6 mjeseci, dobila dlačice (više od nekoliko) po spolovilu, međutim ja nisam reagirala kod pedijatrice, nije ni ona reagirala kad ju je pregledavala i do dana današnjeg je sve ok. Količina je ostala ista i ništa se nije mijenjalo.
-
hvala ti umiljata, malo si me umirila!
-
Obzirom da je to tako mala beba, vjerojatno ne jede nešto što bi moglo izazvati hormonalni disbalans.
Možeš eventualno pripaziti da trošiš što manje kozmetike (umjesto šampona, kupki i gelova za tuširanje samo dječji sapun ili malo sode u vodi za kupanje za bebu je sasvim dovoljno, čak i sama voda; umjesto losiona i kremica protiv pelenskog osipa samo maslinovo ulje); te ako češće pije na bočicu koristi staklene a ne plastične, ukoliko koristite plastične nikad ne nalijevati vruću tekućinu niti izlagati visokoj temperaturi pri sterilizaciji (jer se tada, navodno, otpušta štetni BSA), radije oprati u podnošljivo toploj vodi. To su neke stvari za koje se upozorava da mogu dovesti do preuranjenog puberteta.
Kod prehrane preporuča se izbjegavati meso peradi iz uzgoja.
Ali mislim da se ne moraš puno brinuti, ja se nadam da ipak nije ništa. Dobro je da ideš na pretrage, za svaki slučaj, pa pričekaj rezultate.
-
hvala pomikaki..meso još ne papamo, bočicu ne koristi a kupamo ju u vodi. ja se nadam da su moji hormoni odgovorni (ja naime trusim piletinu svaki dan, pijem iz iste plaStične bočice tjednima i sve ono što ne bi trebalo). ah, javim poslije pregleda pa možda nekom pomogne..
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma