Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Poremećena probava za vrijeme trudnoće i nakon poroda

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Poremećena probava za vrijeme trudnoće i nakon poroda

Stavljam ovu temu na Zdravlje a ne na Nakon poroda jer mi se čini da je ovdje veći mooving, a i rodila sam prije 6 mjeseci, pa nekako i nije da je problem vezan neposredno za porod. Prije trudnoće nisam imala nikakvih problema s probavom. U trudnoći krenula sporija probava, a s njom i hemeroidi, koji su se nekako brzo zaliječili. Neposredno nakon poroda je bilo manje više ok, iako sam se najviše toga bojala, al onda nakon 2 mjeseca hemići poludili, nema što nisam probala. Ne znam sto je pomoglo, u jednom periodu su se smirili, a sad je opet uzasna faza, i s hemićima, i s trvrdom stolicom koja zna preskočit i do dva-tri dana. Nikad nisam jela neki junk food, jedem stvarno dosta povrca, svaki dan bioaktive i musle, sad ljeti i puno više voća. Otkad je ovo opet akutna faza pazim da pijem jako puno vode. Pročitala sam puno recepata (iako ni nešto novo ne smeta), al mene ovdje stvarno zanima kakve to veze ima s trudnoćom s obzirom da je već neko vrijeme prošlo i ima li nade da će se stanje ponovno normalizirat. Kvaliteta zivota mi je full pala, stalno mislim jesam bila na wc-u, kad cu bit, koliko će me bolit i sto smijem a sto ne smijem pojest.
    Na trudničkom tečaju sam zapamtila da su nam rekli da što nam se pokaže da je problem u trudnoći, da nam je to slaba točka koja će nas cijeli život mučit. Ima li u tome istine?

Još jedno pitanje, na nekom starom topicu netko je za smekšavanje stolice spomenuo Fitolax, ima li tko još iskustava s tim? I smije li se Bekunis piti za vrijeme dojenja?

Hvala i dobrodošli su svi savjeti!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li si bila na pregledu radi hemeroida? Jer, meni npr nisu to bili hemeroidi nakon poroda iako sam krivo mislila da jesu.Pregled nije pretjerano neugodan. Glavno je da točnim liječenjem nestanu problemi.

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma bila sam na nekom brzinskom pregledu (dr obiteljski prijatelj ali je bas taj dan bio u strahovitoj guzvi), tada mi nije bilo bas neko najgore stanje, pa je rekao da su hemeroidi dosta blagi i da je najvaznije da stolicu odrzavam mekom. Beti, ako nije tajna, sto je bila tvoja dijagnoza? Mozda bi mi cak bilo vaznije vidjet sto je s probavom, tim se bavi gastroenterolog? Jel netko zna kako izgledaju takvi pregledi?

minji otrok avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda ti pomogne moje iskustvo.
    Ja sam i prije trudnoća imala problema sa stolicom (neredovita, uz sve "radosti" koje nosi, među njima i hemoroide), a svi problemi su došli do punog izražaja pred kraj trudnoće i nakon trudnoće.
    Pokušavala sam svašta, od šljiva do Portalaca (najela sam se probiotičkih jogurta za tri života, kuhala kojekakve kompote i narodne lijekove, uzimala Becunis od kojeg su me grčevi ubijali, mazala hemoroide mastima, kremama, koristila kupke, strepila od svakog odlaska u WC... tako da - znam o čemu govoriš i suosjećam s tvojim nevoljama).
    Prije tri godine, baš u ovo doba - pred kraj ljeta, pobrala sam neku enterovirozu. Kad se smirila akutna faza, ja sam još dva mjeseca imala turbo ubrzanu probavu. (Nuspojava je bila ta da sam imala najbolju liniju još od predtrudničkih dana )
    Kako se situacija smirivala, a u strahu od dugogodišnjih simptoma suprotnog karaktera, uvidjela sam da trebam nekako zadržati redovnu probavu, i dnevnu stolicu (da prostiš). Počela sam piti magnezij šumeće tablete, najprije Dietpharmove, ali sam kasnije skužila da su u DM-u Das gesunde plus od 400 mg jednako dobre, za tričavih 15,90 kn (po dvije tube u pakiranju, na kutiji nacrtani mladić i djevojka kako trče
    Pokušaj i ti, možda ti pomogne.
    Ja pijem 1 tabletu dnevno, a kad zašteka, popijem i dvije.
    Osim probave, meni magnezij pomaže i kod grčeva u nogama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •