Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: zastoj bubrega II stupnja u 38 tjednu

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno zastoj bubrega II stupnja u 38 tjednu

Dakle,nisam našla ništa na ovu temu pa otvaram,ako postoji neka me moderatori slobodno premjeste...a dotle heeeelp...!!!!
    Dakle danas sam 37+5,i već dva dana imam hodoćašće u Vg zbog desnog bubrega...
    Prije četiri dana me uhvatila bol u križima s desne strane,s obzirom da sam prvorotka i nikad mi se ništa slično nije desilo,ponadala sam se da je krenulo...je,al na bubreg!!!
    Dakle Vinogradska,rodilište,ctg dobrih sat vremena,ona spava,trudova nema,a ja skačem do stropa...
    Skuže da sam zatvorena,i da sam za urologa.
    Odem urologu,kaže da imam zastoj desnog bubrega II stupnja,da je to učestalo kod trudnica,da sam pred porod i da budem strpljiva
    spraše mi injekciju spasmexa i voltarena i pošalju doma.
    Ok.Ni prva ni zadnja.
    Jučer popodne isti scenarij,ali redoslijed dcrugačiji.
    Prvo urolog pa ginekolog,opet injekcije,i opet doma...i nek čekam,pijem tbl,a ak baš ne mogu izdržat - a lupala bi glavom u zid - nek dođem na injekciju...
    Moram naglasiti da je princeza već sad procijenjena na cca 4000g.
    E sad naravno zovem primarnog ginića koji mi kaže da sam naišla na njega da bi inducirao,pa ili tako ili carski...da je beba zrela i ok,a ja se mučim...
    Drage moje,svako iskustvo osobno ili kakvo god bi mi puno značilo...šmrc.
    Pomažite!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koje je njegovo objašnjenje za indukciju/carski
    što bi tebi bilo lakše sa djetetom izvan trbuha?

bez obzira što je malena procijenjena na 4 kg, ne znači da je zrela; ona je samo velika.

ne želim ti reći da pod svaku cijenu treba izdržati 40+, nego me zanima kakva bi terapija bila po porodu, a da bi tebi bilo lakše?

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Po porodu stent/drenaža po urologu jer bi radili uzv da vidi jel šta bolje,objašnjenje mog soc.ginića je da bi bila manja šteta bebicu sada poroditi nego ostaviti bubreg još da ne funkcionira kak spada jer kažu da ona ovak može i do 42 tjedna ali ne znaju kako ću ja...eto.I ja sam zbunjena i nebi sad rado neke komplikacije kad sam već školski odradila do sada...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što mogu napraviti s bebom u trbuhu?
    jer,bojim se da bi sve to nakon poroda rezultiralo razdvajanjem od djeteta, barem na neko vrijeme.
    postoji li mogućnost da se to sredi "samo od sebe", s obzirom da kažu kako to nije neuobičajena pojava pred kraj trudnoće.
    Posljednje uređivanje od apricot : 18.08.2011. at 11:59

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

S njom trenutno dok je unutra ništa,stalno ponavljaju da je ona ok,i možda će zvučati suludo,ali kad god završim kod njih koliko god da boli,prvo mi je na umu da mi kažu da je ona dobro...
    postoji šansa da se sredi samo,ali za tu opciju ona bi morala van...eto.
    Nadam se samo da će ona sama uspjet odlučiti da joj je dosta,a ja ću do tada pokušati i dalje stiskati zube...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja bih ponovo pitala kakav b ipostupak bio po porodu?
    Kada bi pristupili bilo kakvim pretragama/postupcima, koliko biste bile razdvojene, mora li se to rješavati odmah po porodu ili kasnije, nakon što se vratite kući?
    Kako bi to moglo utjecati na dojenje (ako planiraš dojiti)?

POstavi milijun pitanja i traži odgovore.
    Da je nešto opasno za tebe ili dijete, vjerujem da ne bi čekali i odmah bi reagirali.

I, naravno da ti vjerujemo kad kažeš da ti je najvažnije da je beba dobro

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa to se i ja nadam...
    Planiram dojiti,naravno,nisam ni ja baš sklona nekom razdvajanju (nije nijedna vjerujem),osim toga toliko je već nestrpljivo čekam pa da nas razdoje...taman posla.
    Imaš pravo ako se ponovi napad,neću se dati otkantati samo tako...
    Hvala Apricot od

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih ponovo pitala kakav b ipostupak bio po porodu?
    Kada bi pristupili bilo kakvim pretragama/postupcima, koliko biste bile razdvojene, mora li se to rješavati odmah po porodu ili kasnije, nakon što se vratite kući?
    Kako bi to moglo utjecati na dojenje (ako planiraš dojiti)?

POstavi milijun pitanja i traži odgovore.
    Da je nešto opasno za tebe ili dijete, vjerujem da ne bi čekali i odmah bi reagirali.

I, naravno da ti vjerujemo kad kažeš da ti je najvažnije da je beba dobro
    Uz dodatak da je zaraditi kroničnu bolest bubrega nešto s čime ćeš morati živjeti cijeli život i što se može poprilično odraziti na kvalitetu života.

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Slažem se Cubana,to mi je spomenula moja doktorica opće prakse...ah....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A bas mi je zao da moras prolazit kroz sve to sad kad trebas biti opustena i najsretnija
    a ne bi te htjela plasiti al ja bi isla na inducirani,mojoj se prijateljici isto desilo pred kraj trudnoce,beba super napredna sve ok al jos nije termin pa oni pametnjakovici odluce da joj ugrade stent vaginalno i ubace bakteriju i naravno nije zavrsilo dobro...ne znace da ce i kod tebe biti isto al zelim ti reci da dobro pazis jer i nije svaka njihova odluka bas 100% dobra...ja ti zelim svu srecu i da sve prodje onako kako ti zelis

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ne oni definitivno više u ovoj fazi neće stent...a sve ostalo...ne znam više šta da mislim,ali dobro kažeš,mislila sam da je ovo sad faza slatkog iščekivanja,šetnji u nadi da ću se početi pripremati za upoznavanje male mišice,a sad visim ko šišmiš na lijevom boku,koji me već boli naravno i nikakve nagle pokrete ne radim od straha da će "bubreg napasti"...užas,
    Hvala ti na podršci...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jesu ti radili kakve nalaze iz krvi?Barem vrijednosti uree i kreatinina?Kako je s mokrenjem?

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Ninjago prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu ti radili kakve nalaze iz krvi?Barem vrijednosti uree i kreatinina?Kako je s mokrenjem?
    Mokrim,što je ok,ali točno osjetim prije napada da se ne mogu izmokriti do kraja,a opet teško mi je procijeniti koliko beba pritišće mjehur pa mi je teško sve to povezati...vadili su mi krv,ali ne ureu i kreatinin nego CKS;L zato jer su sumnjali i na slijepo crijevo za koje kažu da se u trudnoći dislocira pa da to isključe...ovi nalazi su bili ok,u granicama normale za trudnice...urin mi naprave onaj brzinski,ali do sad nije bilo ni proteina ni bakterija...nešto minimalno leukocita i malo pločastog epitela...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zastoj bubrega u trudnoci je prouzrokovan pritiskom bebe na bubreg,te bi problem trebalo da nestane odmah po porodu.Naravno, ukoliko je samo zastoj u pitanju a ne dodatne infekcije i sl. Bitno je da si vec pri kraju i da te svakondevno kontrolisu.Mene su u 40om tj.sa zastojem i infekcijom bubrega zadrzali u bolnici. Bila sam na antibioticima i tri puta dnevno isla na ctg. Posle par dana su poceli sa "blagim" induciranjem...na kraju sam zavrsila na carskom ali ne zbog zastoja vec zbog silnih indukcija koje su valjda bile previse i za mene i za bebu. Sa bubregom je odmah posle poroda sve bilo ok, bolovi momentalno nestali. Jedino se od tada patim sa kamenjem u bubregu ali navodno to nema veze sa zastojem.
    Ukoliko se bubreg nije inficirao vec je "samo" zastopan,mislim da nije problem sacekati jos tih par dana do poroda. Ali to mora odluciti tvoj urolog. I jos nesto, u drugoj trudnoci sam morala redovno urologu da bi na vreme ustanovili eventualni zastoj. Na srecu, nije ga bilo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moja sestrična je to lani proživjela. Počelo je oko mjesec dana prije poroda. Nije bit pritisak na mjehur, nego je bubreg u opasnosti. Vrlo često je išla na UTZ tog bubrega. Nisu joj na kraju stavili stent i beba je sama odlučila tjedan ranije, tako da je sve prošlo super.

Nakon poroda je išla još par puta na ultrazvuk bubrega, ali sve je bilo u redu. Nikakvi lijekovi nisu trebali.

Sve će najvjerojatnije proći odlično, ali ja bih na tvom mjestu slušala doktore i ako je opasnost za tvoj bubreg velika, a beba dovoljno zrela, poslušaj ih. Ako je stvar samo u bolovima u bubregu, znam da ćeš to izdržati, ali možda nije samo to.

Da, nju je manje bolilo kad je stavila ono ovčje krzno oko bubrega, ali to je bilo zimi, ljeti ne znam da li koristi.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

iako je prošlo dosta vremena od nastajanja ove teme sad kad sam ''naletila' na nju imala sam potrebu da vam napišem svoje slično iskustvo s zastojem bubrega u 25 tt.
    ja sam sad u 28 tt i hvala Bogu sve je dobro prošlo iako su mi bili dijagnosticirali zastoj III stupnja.
    sve je počelo s povraćanjem i boli desno ispod rebara koja se širila na leđima desno ispod rebara. to je trajalo 4-5 dana u kojima sam posjetila i hitnu ginekološku i mog gin i moju dr opće prakse..svi su to povezali s problemom želudca i predložili dijetu...prepečenac, kamilica, riža...kad je povraćanje stalo a bol nije prestajala i kao zvončica sam uspijela ležati samo na lijevom boku otišla sam na hitni interni prijem nakon 4 dana i oni su mi nakon vađenja kks, urina, uzv abdomena ustanovili da je desni bubreg stao s radom i da je zastoj III stupnja ( kako se od bebe ne vide kanali onda su pretpostavili da je u pitanju kamenac zapeo u kanalima i zaustavio rad bubrega ).
    uzimala sam Buscol ( širi kanale da kamenac lakše prolazi ) te pila 3.4 l tekućine te sam dobila i antibiotik jer kod zastoja bubrega lako dolazi do infekcije..
    nakon 4 dana sam izmokrila 2 kamenčića ( crni, oštri, oblika piramide ). čim su ispali bubreg se vratio u normalu..da nisu ispali rekli su mi nakon 7-10 dana što bubreg ne radi bi ga morali vratiti u funkciju da ne bi propao stavljanjem nekih cjevčica međutim imala sam sreću pa sam ih izmokrila.
    i da..često je to u trudnica jer beba pritisne kanale pa kad iz bubrega ne može otjecati urin stane s radom i počne bubriti. ali to nije razlog nastajanja kamenca, navodno sam kamenac imala od prije..iako nisam nikada imala problema i nisam prije trudnoće to osjetila.
    uglavnom želim ovim postom reći svim trudnicama koje se nađu u sličnoj situaciji da se ne prepadnu, sve može izaći na dobro..eto nije mi ostalo nikakvo oštećenje bubrega..
    ali da boli..boli..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dobro da si podigla...
    nema nam zvončice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove