Vidi rezultate ankete: Da li su vas upoznali sa pravom da odbijete/prihvatite pojedini postupak

Glasači
150. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • da

26 17.33%
  • ne

124 82.67%
Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 118 od 118

Tema: Uskraćivanje prava rodilji da odbije ili prihvati postupak

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

1. na SD nitko me nije nista pitao da potpisem (al sam zato ja sve zivo ispitivala i nista mi nije promaklo no porod je morao biti induciran tak da nikakve vajde od toga)
    2. na SD nitko me nije nista pitao da potpisem (no ja sam ovaj puta znala tocno sto zelim i sve sto nisam zeljela sam odbila - porod je bio fenomenalan i glavna primalja na SD za svaku pohvalu - svaka bi trebala biti takva!!!!)

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imamo li mi Doule u Hrvatskoj??

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa
    Imamo li mi Doule u Hrvatskoj??
    vidi tu, mislim da su sve doule u hr na forumu :

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=58371

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Super!!!!!! :D
    Hvala Meda!
    You made my day!
    MM je od svih knjiga koje sam mu dala da procita, uspio proci samo kroz dio jedne i najvise ga impresioniralo to sto i doula moze biti na porodu i pomoci njenu jadnome koji ne govori Hrvatski. I naravno drzati ga za ruku kad mu bude tesko. (NJEMU, ne meni!!! )
    Sto bih ja bez Roda! Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hej.
    može li mi netko reći postoji li negdje na internetu formular koji mogu isprintati a da na njemu piše što sve odbijam pri porodu i to odnijeti na porod? ili sama složim svoj pravilnik?
    naravno-ne mislim lupati bezveze glavom u zid, sve dok neke procedure i protokoli nisu potrebni, ja ne želim da se vrše, ali naravno ukoliko dođe do komplikacija neka čine što žele.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ~Valerijana~ prvotno napisa
    hej.
    može li mi netko reći postoji li negdje na internetu formular koji mogu isprintati a da na njemu piše što sve odbijam pri porodu i to odnijeti na porod? ili sama složim svoj pravilnik?
    naravno-ne mislim lupati bezveze glavom u zid, sve dok neke procedure i protokoli nisu potrebni, ja ne želim da se vrše, ali naravno ukoliko dođe do komplikacija neka čine što žele.
    Pogledaj ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=180&Show=1631

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Citiraj ~Valerijana~ prvotno napisa
    hej.
    Pogledaj ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=180&Show=1631
    ajoj. puno ti hvala :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

ja sam molila da mi ne daju drip, ali su mi visokim tonom doletjele dvije medicinske sestre (btw. doktora nisam ni vidjela, ipak sam rađala noću) i izderale se da može isključivo pod uvjetom da potpišem da odbijam svaku intervenciju i na meni i bebi ukoliko dođe do bilo kakvih komplikacija. to naravno nisam pristala,a nisam imala snage za daljnje rasprave u trudovima
    meni su oba poroda išla brzo i bez ikakvih komplikacija, ali ih, isključivo zbog osoblja, pamtim kao jedine velike traume u životu

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Rijeka 2005.
    Dali mi list i ja pokusavala citati, ali su bili veoma nestrpljivi. Pitala sam sto je to, a sestra mi je rekla da to moram potpisati kako bi me uopce primili u bolnicu

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zadar, 8mj 2008.
    1. Nisu tražili da potpisem nista
    2. Molila sam ih da mi ne daju drip, da me ne rezu i da mi daju da se do kraja otvorim na lopti (posjeduju 5 pilates lopti, sve su bile slobodne) - loptu mi nisu dali, nakon sat ipol su mi dali drip i izrezali me s objasnjenjem da se nema sta cekati jer dijete pati (zaparavo se njima nije dalo cekati da ja prirodno rodim)
    3. Molila sam porod na stolcicu (bila sam jedina u radaoni) - naravno da ga nisam dobila, pa sam u zamjenu molila da se bar pridignem u polusjedeci polozaj - na to su se nasmijali i jos mi (valjda za kaznu vezali noge u stremenje)
    4. rutinski su mi bez upozorenja i objasnjenja probili vodenjak i klistrali me
    5. naljegali su mi na trbuh - to sam sprijecila jer sam makla babici ruku (bila je sokirana mojom drskoscu)

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni su za formular na kojem lijepo piše da se slažem sa svim intervencijama rekli (med. sestra) da je to pristanak na hospitalizaciju :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam rodila u vž-u i nakon 8 sati trudova su mi dali drip, iako sam bila skroz otvorena, kao da se malac spusti... Na moje moljenje babice da mi ne da drip i da mi da nešto protiv bolova, jer su mi bolovi bili već nepodnošljivi, ona se posprdno nasmijala i zabila mi iglu u ruku i rekla: gospođo, da vi imate prave bolne trudove već bi se do sad porodili i ne bi više tu ležali ...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U tom trenu sam razmišljala o tom prokletom papiru kojeg sam potpisala i dal bi mi pomoglo da sam ga odbila potpisati...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ivana 2008 i klokica jeste se žalile na postupke osoblja? Ako niste napravite to, tretman kakav ste dobile ne zaslučuje nitko, a svojom reakcijom možda ćete pomoći budućim mamama da im iskustvo poroda ne ostane u sjećanju kao nešto ružno.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

[quote="ivana2008"]
    3. Molila sam porod na stolcicu (bila sam jedina u radaoni) - naravno da ga nisam dobila, pa sam u zamjenu molila da se bar pridignem u polusjedeci polozaj - na to su se nasmijali i jos mi (valjda za kaznu vezali noge u stremenje) quote]
    Zar se to radi u civiliziranoj Evropi u 21. stoljecu?????????????
    Gdje je bio tvoj muz/partner za to vrijeme?

P.S.Cula sam jednu dobru foru neki dan, ako vas gnjave u radjaoni ili predradjaoni ili vas pak ignoriraju kad ih trebate, zovite hitnu pomoc!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Ivana 2008 i klokica jeste se žalile na postupke osoblja? Ako niste napravite to, tretman kakav ste dobile ne zaslučuje nitko, a svojom reakcijom možda ćete pomoći budućim mamama da im iskustvo poroda ne ostane u sjećanju kao nešto ružno.
    Nisam se žalila, nisam imala volje za ništa. porod mi je ostao u jako lošem sjećanju a i boravak poslije u bolnici. Pogotovo nakon što sam u groznim bolovima i sa suzama 2 dana nakon poroda (maleni prvi dan nije bio sa mnom) pozvala sestru (neka starija, crvena), da mi pomogne maloga namjestiti na cicu a ona je živčano prokomentirala: "gospođo, vi ste sada mama pa bi mogli neke stvari već sami znati " :? . Znam da sam malo offtopic, al slabo mi dođe kad se sjetim svog poroda u vž-u nakon što sam pročitala sve krasne priče na ovom forumu... samo sam čekala dan kada ću otići doma

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

poslije carskog (sa spinalnom pa sam bila prisebna)ležala sam na intenzivnoj i na svoje oči gledala kako prisiljavaju ženu da se potpiše. naime žena je već obavila carski, bilo je komplikacija, a sestra joj je zaboravila dati na potpis prije operacije. jadna nije mogla sebi doći poslije opće anestezije, oči su joj kolutale na sve strane, a oni joj guraju u ruku kemijsku i stavljaju joj papir ispred očiju. naravno bez iakkvih objašnjenja jer žena ni ne može shvatiti što žele.
    uspjela se nekako potpisati, onda su oni to gledali jedno vrijeme i pitali se da li će proći pod potpis....kada su ustanovili da neće (jadnica već zaspala) krenuli ju opet buditi i gurati joj kemijsku u ruku.

dijete joj je tokom carskog ostalo bez kisika

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

rodila na SD - nešto jesam potpisala, ali (sram me priznati) nemam pojma što je. U silnoj strci i ludnici nisam niti čitala

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •