Results 1 to 5 of 5

Thread: Čaj Bekunis i dojenje

hatatitla's Avatar

Default Čaj Bekunis i dojenje

Imam problema s probavom i htjela sam je malo pokrenuti ovim cajem (voce, voda, zitarice...., sve je ostalo bez rezultata), u ljekarni se nisam snasla, a kad sam dosla doma vidim da pise da nije za trudnice i dojilje. A cini mi se da sam negdje na netu naletila na drukciju informaciju. Zna li netko pouzdano?

anchie76's Avatar

Potraži na netu neki objektivan izvor. Proizvođači to napišu samo zato što im se ne da raditi testiranja utjecaja na trudnice i dojilje, pa se na taj način zaštite pravno, iako je proizvod možda savršeno ok u trudnoći i dojenju.

pomikaki's Avatar

pogledah na gugl, to je na bazi sene. pretpostavljam da je najveća opasnost da se izazove grčeve koji teoretski kod trudnica mogu izazvati pobačaj a kod dojilja preko mlijeka izazvati grčeve kod novorođenčeta.
    Ali ja sam neki sličan čaj (s manjim udjelom sene, bila je neka mješavina bilja) koristila u trudnoći dok nisam znala da sam trudna i nije bilo posljedica, osim jakih grčeva. I pomoglo je za probavu .
    Pitaj malo u apoteci ili kod doktora. Da si trudna rekla bih da se ne izlažeš riziku. Što se dojenja tiče, ne znam, možda čak ne bi smetalo a rizik nije tako velik - ako izazove grčeve prestaneš piti. Valjda. Ali prije nego napraviš nešto jer je tako napisala neka budala na forumu pitaj i nekog stručnijeg.

Mozda bolke da uzmes portalak i da s njim probas kroz duze vrijeme, tipa dva tjedna da reguliras probavu. On djeluje tek nakon 24 sata, mozes povecavati dozu. Senu nije uputno koristiti kroz duze vrijeme jer ima negativan ucinak na peristaltiku crijeva. Meni je gastroenterologica preporucila i alge kroz duze vrijeme.ja sam isto imala problema u trudnoci i nakon carskog, rjesila ih kroz mjesec dana kombinacijom portalaka, s puno vode, juhe i kompota.

Indi's Avatar

Pokušaj i sa zobenom kašom svako jutro. Preliješ zobene pahuljice vrelom vodom i pustiš da omekšaj, skaše se te dodaš naribanu jabuku i lan te dalje po volji: med, cimet, mljevene orahe/bademe...