Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Temperatura

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Temperatura

Da li cure mi mozete pomoci da li itko od vas ima povisenu tjelesnu temperaturu do 37,4,5 i nitko nezna koji je uzrok tome evo meni vec traje godinu i pol i jako me umara i muci...thanx

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To može biti jedan od simptoma hipertireoze, uz to još ide i pojačano lupanje srca, mršavost, nervoza...

Ja sam isto imala uvjek kad bi mjerila 37,2 - 37,3 , jedem puno, kalorično i ne debljam se, tako da sam tražila uputnicu za hormone i uzv štitnjače i nalazi su bili sasvim u redu, vjerovatno imam malo brži metabolizam.

S obzirom da mi je trebala 1 godina za drugu trudnoću, počela sam mjeriti bazalnu temperaturu i shvatila da mi je inače pred ovulaciju temp. 36,9, a u drugom dijelu ciklusa 37,2 (preko dana). Tako da može biti da se potrefilo da sam prije uvijek mjerila temp. u vremenu od ovulacije do menstruacije.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Blago tebi, ja sam obično ispod 36, a hormoni isto ok.
    Ako su hormoni štitnjače ok, možda bi bilo dobro napraviti CRP, da se vidi da li postoji neka upala u organizmu. To je test u labosu (bolničkom), treba uputnica.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

:D :D , znam da nije smiješno, ali ne mogu vjerovat! Nisam sama! Imala sam temperaturu 37-37.6 sedam godina! Dva mjeseca nakon što sam se zaposlila započelo je teškom glavoboljom (koju inače nemam), lagano natečenim limfnim čvorovima i dizritmičnim EEG-om (javile su mi se theta frekvencije koje se inače javljaju samo u dubokom snu). Odmah su me na ct mozga, ali ništa. U krvi se prikazivalo prisustvo nekog virusa, ali nepoznatog i na vrlo maloj razini.
    I tako mjesecima. Onda bi zimi malo pala temperatura jer sam zimogrozna i smrzavala bih se, pa se tijelo ipak malo ohladi. Proljeće-eto je opet. Onda su mi rekli da je to možda moja normalna temperatura jer nisu više znali što bi.
    Ali nije normalna-jer iscrpljuje, i osjećam se malaksalo, pijano, ljuljkavo...
    I onda su me smjestili u bolnicu 16 dana-bilo mi je ludilo! Jer nije me ništa bolilo, mogla sam spavat koliko me bilo volja (a to ti je bilo po 15 sati) i napravili su mi sve moguće pretrage.
    Onda su me optužili da trljam toplomjer (suludo), pa je morala sestra stajati kraj mene 4 puta dnevno dok mjerim (isti rezultat ).
    Pa me na kraju uzeo jedan od najboljih doktora u Splitu, a mislim i šire što se infektologije tiče.
    Ja sam im bila fenomen! I nakon što je na pretragama sve bilo u redu, dijagnosticirali su mi tvz. Sindrom kroničnog umora!
    To zvuči smiješno, ali ako upišeš na google Chronicle fatigue syndrom više nije tako smiješno!
    Ako si temperaturu dobila i to ti nije normalna temperatura inače, idi na pretrage, jer mora postojat razlog zašto.
    Žena koja je imala sličnu situaciju, našli su joj malu izraslinu na maternici koja se upalila i uzrokovala temperaturu.
    Eto ako te još išta zanima, samo pitaj.
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nemamo svi istu tjel. temperaturu. 37 je uzeto kao neki prosjek. Meni je uobičajena temp. 36,2-36,4 i kad mi se popne na 36,8 to mi je već povišena temp., ne mogu se maknut od kreveta, jedva do WC-a i natrag.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, ja sam po temp. nalik na Arijanu.
    Jedno sam vrijeme bila jako zabrinuta zbog svoje "povisene" temp. od oko 37 - 37,2, jer sam sklona upalama pluca.
    Medjutim, otkako pokusavamo ostvariti trudnocu puno cesce mjerim temp. i dosla sam do zakljucka da mi je u folikularnoj fazi temp. oko 36,6-36,8 a u lutealnoj 37 - 37,3, nekad i visa.
    Tako da bih na tvom mjestu obratila paznju na to koji mi je period menstrualnog ciklusa kad mjerim temp., ne mora znaciti da se radi o bilo cemu neuobicajenom.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ruby, čitam tvoj post i baš mi je CFS pao na pamet... Inače ako su ti našli virus, sigurno znaju i koji je (vjerojatno EBV ili CMV).

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ovako su ti oni meni rekli: u krvi se vidi prisustvo nekog virusa u malim količinama, ali njima nepoznatog (koji očito nije prenosiv). Ja ti nemam pojma što su oni vidili.
    Znaš li možda može li CFS ikako utjecati na moj porod? Trenutno sam u periodu kad nemam temperaturu (možda se ni ne vrati), umorna jesam, ali ništa naročito, a sve drugo je normalno.
    Moram li nositi te nalaze u bolnicu jer nemam pojma gdje su ili mogu samo spomenuti? Iako ih vrlo malo zna za taj sindrom i uglavnom mi se smiju.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na porod ne, ali akutna CMV infekcija u trudnoći može biti opasna za dijete. Kad krenu trudovi ionako će te puknuti adrenalin. A poslije ćeš biti slomljena od musklfibera, imala ti CFS ili nemala... Probaj se dovesti u što bolju kondiciju prije poroda, ako smiješ šeći, vježbaj, ali naravno sve umjereno i postepeno (ne znam koliko još imaš). Poslije poroda, ako si do njega bila na nogama, desi se jedna super stvar, nabiješ snagu jer si vukla 15 kila viška par mjeseci na nogama, a one odjednom nestanu... Kad imaš carski to nije tako izrazito jer neko vrijeme moraš ležati, ali poslije vaginalnog, ako je bez većih problema, navodno je to dobra stvar za više snage (ja bila 2 puta na carskom, ali 2. put sam se brže ustala i imala sam taj efekt - otišlo svih 17 kg u tjedan dana, kao da sam skinula ruksak za planinarsku turu s leđa).

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imam još 20 dana i tako mi je gušt hodat. Ali kvragu, brzo se umorim i ovde je takva hladna bura da ti prolazi kroz kosti. Pa onda šetam po kući ili odem u neki trgovački centar i bezveze hodam dok mogu .
    Smeta mi ležanje i sjedenje i stalno bi nešto i negdi :D . To je nadam se dobar znak. Već sam postavila uvjet da ću u rodilištu šetat dok god budem mogla.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno temp.

ej arijana!
    kada si imala takvu temp 37,2,3 dali si se osjecalqa umorno drigacije ili normalno?Da li bi ti navecer u 2 dijelu ciklusa se smanjila ???

Ja sam isto imala uvjek kad bi mjerila 37,2 - 37,3 , jedem puno, kalorično i ne debljam se, tako da sam tražila uputnicu za hormone i uzv štitnjače i nalazi su bili sasvim u redu, vjerovatno imam malo brži metabolizam.

S obzirom da mi je trebala 1 godina za drugu trudnoću, počela sam mjeriti bazalnu temperaturu i shvatila da mi je inače pred ovulaciju temp. 36,9, a u drugom dijelu ciklusa 37,2 (preko dana). Tako da može biti da se potrefilo da sam prije uvijek mjerila temp. u vremenu od ovulacije do menstruacije.[/quote]

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno temp.

ej arijana!
    kada si imala takvu temp 37,2,3 dali si se osjecalqa umorno drigacije ili normalno?Da li bi ti navecer u 2 dijelu ciklusa se smanjila ???

S obzirom da mi je trebala 1 godina za drugu trudnoću, počela sam mjeriti bazalnu temperaturu i shvatila da mi je inače pred ovulaciju temp. 36,9, a u drugom dijelu ciklusa 37,2 (preko dana). Tako da može biti da se potrefilo da sam prije uvijek mjerila temp. u vremenu od ovulacije do menstruacije.[/quote]

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: temp.

Ako misliš na ovo razdoblje, to je bilo prije 5 godina i stvarno se ne mogu sjetiti kako sam se osjećala, ali vjerovatno sam se "nekako" osjećala kad me to nagnalo da mjerim temperaturu iako ne bi bila prehlađena.
    S obzirom da mi je trebala 1 godina za drugu trudnoću, počela sam mjeriti bazalnu temperaturu i shvatila da mi je inače pred ovulaciju temp. 36,9, a u drugom dijelu ciklusa 37,2 (preko dana). Tako da može biti da se potrefilo da sam prije uvijek mjerila temp. u vremenu od ovulacije do menstruacije.
    A ako misliš na ovo razdoblje pred trudnoću, ne mogu baš reći da sam se osjećala umorno ni pijano, ali kad bi osjetila da me hvataju afani (ono kad ti je čas vruće, čas hladno), odmah bi znala da mi temperatura pada i da ću dobiti menstruaciju.
    Što se tiče temerature tijekom dana, naječešće bi je mjerila oko 5 sati i nekad bi znala biti i 37,5. Ne mogu ti reči sa sigurnošću da li mi je padala uveče, ali znam da nikad nije išla ispod 37.
    Sjećam se da sam kupila test za trudnoću i to veče prije spavanja izmjerila temp. i bila je 37 i već sam pomislila da je u padu i da će mi test sutradan ujutro sigurno biti negativan, kad ono 2 crtice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •