-
Mirena - intrauterini uložak i Stediril D
Možda ove stanice čitaju i one koje su još uvijek ili nedavno koristile tzv. Mirenu, kontracepcijsko sredstvo koje se poput spirale ugrađuje u matarnicu i lučenjem hormona sprečava začeće. Prema spoznajama mog ginekologa iu deklaracijama, takav uložak sprečava trudnoću, no vrlo, vrlo rijetko izaziva neke neugodne nuspojave, međutim ja sam bila u onih 1% kod kojih je Mirena, umjesto da smanji krvaranja tijekom ciklusa, krvarenja znatno pojačala, zbog čega sam nužno trebala dodatne hormone za zaustavljanje krvarenja (dvostuku dozu Stedirila D). U tom krvarenju Mirena je ISPALA. a krvarenje je jedva zaustavljeno nakon dva tjedna. Sad bih JAKO željela biti trudna, no pitam se kako Mirena i Stediril mogu utjecati na bebu (prošla su tek dva mjeseca od navodnog ispadanja Mirene i zadnjeg Stedirila). Kad mogu biti sigurna da ti silni hormoni ne utječu na bebu?
Hvala unaprijed!
-
Mislim da hormonski aspekt ovog kontraceptivnog sredstva ne moze stetno uticati na bebicu ukoliko dodje do zaceca. Moguce je samo da je u tvom organizmu zbog svega sto se desilo doslo do odredjenog hormonskog disbalansa za koji ce biti potrebno neko vreme da se vrati u normalu.
Ono sto je vazno je u kakvom je stanju endometrijum posle ugradnje/ispadanja Mirene i obilnog krvarenja koje ti se dogodilo.
Na tvom mestu, ja bih pustila organizam da se malo oporavi od stresova koji su ga snasli. Cim sve bude na svom mestu, trudnoca ce se jednostavno desiti. Puno srece u tome! I naravno, jos, jos puuno bebilija svima nama ovde!
-
Mirena ima vrlo malu dozu hormona jer djeluje lokalno. Čim ju izvadiš odmah možeš zatrudnjeti. Ne trebaš raditi pauzu.
Što se steadrila tiče, on meni nije spriječio začeće kad mi je pukao kondom pa iskreno sumnjam da ti je utjecao na plodnost.
-
Hormoni iz stedirila se razgrade za nekoliko dana.
-
Što se tiče Stedirila i ostale hormonalne kontracepcije, neki ginekolozi kažu da dao trudnoće treba pustiti 2 ciklusa, neki samo jedan, a neki kažu da uopće ne treba čekati, jer ako u organizmu ima još hormona iz pilula, i tako neće doći do ovulacije. Pa sad ti misli... Meni je ovo zadnje najlogičnije.
-
Čekanje se eventualno može preporučiti da bi se sluznica maternice bolje zadebljala. To postoje neke teorije da se stanji pod pilulama (onaj sloj koji se i tako ljušti svaki mjesec, ništa ozbiljnije) pa slabije uhvati jajašce.
-
Evo ja takodjer koristim Mirenu vec godinu dana. Interesira me dali ona moze djelovati i na povecanje tezine. Naime, jos uvijek i dojim i tezina mi je drasticno porasla, 10 kilograma vise od poroda do danas a proslo je dvije godine. Nikada u zivotu takvo povecanje tezine nisam imala, mozda tu i tamo varirala od -3 + 3 kg ali ovo me vec zabrinjava. Kada sam prije trudnoce tj. prije pet godina koristila Srediril M , tezina mi je porasla a naravno sa njom i cice, sto mi je kao mladoj mrsavici bilo tada super. Ali ovo sada mi nije privlacno. Eto molim Vasa i strucna iskustva. Unaprijed hvala
-
znaš kaj?to sam se i ja već pitala,ali sam skužila da ipak previše jedem
-
Ali ipak, možda ipak, možda ipak ti Mirenini hormoni debljaju. Možda se tješim, ali možda to ipak ne utjeće na svakog isto. Ma, papam i ja, tj. nevidim kako i koliko papam. Zima čini od mene svake godine sve težu debeljucu ali nadam se proljecu i kad počmem pjevati onu *Proljece je a u meni nemir, a ja nastavim po svome jer dolazi ljeto i plaža pa badići. :/
-
Hormoni ne debljaju, ali moguće je da povećavaju glad. Može doći i do pojačanog nakupljanja vode, ali ne baš 10 kg.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma