Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
Meni je moja pokojna sveki jednom prilikom pokazala prve loknice MD-a (a nisam sigurna da nije i pupkovina bila u pitanju, pa sam to od užasa potisnula ) i svečano rekla: ti ćeš ti jednom dobiti na čuvanje.
Žena je preminula, čuvarica pramena još nisam postala, tko zna, možda mi ga svekar, trenutni čuvar, jednog dana preda.

To s čuvanjem "relikvija" mi je bez veze... fora mi je otisak dlana ili stopala u gipsu ili nekoj bebe-prihvatljivoj boji.

(Zanimljivost za kraj: ta prva kosica ima jako veliku vrijednost u izradi kistova, jer nije rezana, pa vrh ide u prirodni špic.)
meni je došao rođak polu nizozemac i njegova cura nizozemka na babine i donijeli su mi 2 kutijice. da čuvam sve mliječne zube moje djece. skužili su da mi to ovdje ne radimo kad su vidili da ih čudno gledamo. ali oni svi doma imaju kutijicu sa svim svojim zubima.

a što se tiče posteljica, o svojima nisam razmišljala UOPĆE otkad sam rodila. u trudnoći mi je bilo bitno da je jedna sprijeda, druga zada jer sam više osjećala m. nego e. pa mi je rečeno da je to razlog. i bilo mi je bitno da mi posteljice savršeno rade nakon svih s#anja sa trombofilijom i da sam zahvaljujući tom radu rodila 2 velike zdrave bebolinke.
a dio sa papanjem posteljica mi je odvratan. mislila sam da to samo tom cruise i njegova ekipa rade. i da, zgražam se, čisto za one koji broje tko se zgraža a tko ne nad žvakanjem čovjetine.