Da sisavci TO rade, ali to je čisto životinjski nagon samoočuvanja, jer sadrži krv pa bi miris krvi privukao možebitne grabežljivce do mladunčadi koju majka odmah nakon poroda brižljivo poliže kako bi se uklonio taj miris krvi i poroda, te pojede placentu i pupkovinu do onog dijela koji otkine zubima. Priroda je to riješila na taj način jer ne znam baš da bi recimo vuk bio u stanju skupiti sve te posteljice, odnjeti ih nekamo i zakopati ili tko zna što uraditi. Ipak oni nisu TAKO razumna bića. S obzirom da sam do sada imala nekoliko legala i mačaka i pasa malo sam se informirala i saznala da se pretpostavlja kako jedenje posteljice kod njih zna potaknuti lučenje mlijeka, ali sigurno i velike probleme s probavom, proljev i slično. Tako da se čak preporuča dio posteljica nakon okota ukloniti kako bi se izbjegli neki problemi. Mislim, meni je taj sam pojam jedenja posteljice jako fuj, pa pas je u stanju makar ne bio gladan žvakati i uvaljati se u kakvu strvinu ili govno biljojeda, jer mu je to u prirodi i time uklanja svoj miris pred lovinom, a to ne znači da ću i ja to činiti da se vratim prirodi.Navodno to svi sisavci rade.
Posteljice nakon poroda mojih kćeri sam vidjela obje jer su ih odmah još među mojim nogama pregledavali da li su čitave izašle i nisu me se baš dojmile izgledom, ako se dobro sjećam onako su sivkasto-plave prošarane krvlju ( ipak je prošlo 4 i 8 godina a moja pamet je na rezervi za takve stvari koje i nisu od životne važnosti sada više). Mogu vam javiti detaljnije nakon što sada rodim ako koga zanima je li mi sjećanje ispravno. Nakon što se ustanovilo da je posteljica izašla kako treba, jednostavno sam zaboravila cijelu tu situaciju jer srećom je zaključeno da mi ne treba struganje ostataka iz maternice i neću dobiti upalu ili sepsu ako se koji komadičak odlučio zadržati unutra. Posteljica je odradila svoje i OK, tu je kraj priče za nju. Mogu razmisliti o donaciji matičnih stanica za potrebe bolesnih i to bi napravila u svakom slučaju jer može pomoći nekome spasiti život, ali nisam još čula da nekome treba izsluženi "organ" koji više ne funkcionira, jer da funkcionira tijelo ga ne bi odbacivalo.