Ma i meni ti oni uvijek kažu da izvadim 21. dan (isto ovulacija 16-18 dc), tek nakon Roda i američkih foruma prije začeća foruma sam skužila da ga žene s dugim ciklusima trebaju radit 24. dc. i da se to treba prilagodit duljini ciklusa i kad je ovulacija. Ti jedino onda kad budeš ponovno kod njega upozorit ga da ti je ovulacija npr. 16 dc ili kad je već bila i pitaj ga je li ipak onda progesteron normalan. Nisam provjerila sa svojim nalazima doma, ali vjerojatno ti je taj progesteron u biti normalno visok, meni je bio dramatično viši 24. dc nego 21 dc, a kažem ti, ovulacija nikad prije 16 dc, čak niti u stimulacijama mi se to ne skrati. Ako dođeš do IVF stimulacije (a vibram da riješiš svoj problem prije), onda u pravilu moraš računat s većom količinom hormona koje ćeš primiti (doduše, to ti je jedino relevantno ako si u priv. klinici jer se ti troškovi onda znaju poduplat u odnosu na žene s normalnim ciklusima), a i oporavak nakon stimuliranog IVF-a malo dulje u pravilu traje (znaju se dogodit nedolasci menge ili menga koja traje 40+ dana nakon toga).