-
Martina123, evo sam pogledala doma - dakle moji ciklusi su slični tvojima - ovulacije od 16-18 dc, zna bit i kasnije. 1x sam vadila progesteron 19 dc (tako mi reklo, a to je meni bilo valjda dan-dva nakon ovulacije) - oko 10 nmol/l, 1x sam vadila progesteron 21 dc (isto mi tako reklo) - tad je bio oko 12 nmol/l, onda sam jednom vadila 24. dc i onda je bio 52 nmol/l, a sad ću ga probat iskontrolirat točno 7 dana nakon ovulacije, vidjet ću po sluzi ili po trakic, ili ću računat da mi je ovulacija bila 18 dc, kao i u prošlih par ciklusa pa ću ga vadit 25. dc. Velike su razlike ako ženi ciklus traje 28 ili 32-35 dana, ne mogu sve vadit isti dan. Meni je uvijek chart pokazivao ovulaciju, to su mi bile ginićke dale radit još davnih dana, kad sam se javljala zbog problema upala pa smo došle na temu mojih ciklusa, to je bilo još u studentsko doba - i svaki mjesec karakterističan pad, u drugom dijelu ciklusa vrućina, endo dobar, menga obilna 7 dana.
Nego, meni je progesteron 3.-5. dc. malo viši - tipa 6 i nešto, sad 4,5, ref. vrijednosti laba SD-a su 0,5-3,5 nmol/l, uvijek sam na SD-u vadila. Jel' to što znači ili to onda znači da meni nije još uvijek pao tj. da je to meni rano u ciklusu - npr. meni je onaj UZV 3. dc kad se gleda ima li cisti još uvijek pod žestokom mengom, 3. dc mi je najobilnije, traje 7 dana, i tada mi endometrij još uvijek bude tipa 8 mm, a onda 10. dc padne na 4 mm kad se može dobro prekontrolirat endometrij na polipe (imala ih 2x pa sam naučila sve to jer ja to redovito prije stimulacije idem vidit). Buni me šta jedinu referencu koju mogu naći za visok progesteron na 3. dc mi nalazi - may indicate lower pregnancy rate - kako, zašto, ne kaže. Ništa, ja furam da je to kod mene sve normalno za produljeni ciklus, ako netko zna drugačije, neka me "demantira" please
. Doktorima sam svoj malo povišeni progesteron na 3 dcto pokazivala, sve kao u redu, tipa prate se, ako sam dobro zapamtila - E2 i progesteron - evo meni je E2 3dc 125 pmol/l, a progesteron je 4,5 nmol/l. Je ga odulji...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma