Pokazuje rezultate 1 do 50 od 155

Tema: Posao preko učeničkog servisa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kakve poslove nalaze srednjoškolci, što uglavnom rade i na koliko dugo se zapošljavaju preko ljeta?
    Sin često spominje da bi on htio "nešto raditi" preko ljeta, ali mislim da uopće nema predodžbu ni što ni kako bi on to radio. Zasad može o tome samo razmišljati, jer još nije navršio 15 godina, ali kroz srednju školu - zašto ne, neka proba. Ali nemam pojma ni kakav posao tu dolazi u obzir ni kako ga naći.
    Uglavnom, svaka preporuka je dobro došla, pa da dođe na red za neku sljedeću godinu...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve poslove nalaze srednjoškolci, što uglavnom rade i na koliko dugo se zapošljavaju preko ljeta?
    Sin često spominje da bi on htio "nešto raditi" preko ljeta, ali mislim da uopće nema predodžbu ni što ni kako bi on to radio. Zasad može o tome samo razmišljati, jer još nije navršio 15 godina, ali kroz srednju školu - zašto ne, neka proba. Ali nemam pojma ni kakav posao tu dolazi u obzir ni kako ga naći.
    Uglavnom, svaka preporuka je dobro došla, pa da dođe na red za neku sljedeću godinu...
    Koliko sam ja skužila, preko poznanika u principu.
    Ostali traže studente večinom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Moj savjet - nađi mu nešto sama dooosta vremena unaprijed, ako imaš koga poznatog da ga može zaposliti i eventualno da mu bude zabavno, a toj osobi korisno i ne prevelika tlaka.

Mi nismo našli ništa na internetu, nego smo ugnjavili prijatelja koji ima vlastitu firmu Uzeo je prvi put dečke na ljetni rad nakon što su završili 1. i 2. razred srednje škole. Uzeo ih je najprije na probu, da vidi kako će se slagati, a onda nakon par dana samo su došli doma s papirima za učenički servis. Mi ih čak nismo ni namjeravali tjerati na rad ili da nešto zarade, nego nam je bio cilj da ne dangube doma cijelo ljeto. Ispalo je dobro. Nije to neki visokointelektualni posao - čišćenje printera i slične nezahtjevne aktivnosti, ali njima je bilo zabavno provesti par tjedana tamo.

Prije par godina ova firma je isto zapošljavala studente za sklapanje računala (i oni su nam bili u igri, ali ta ideja nije ostvarena): https://www.instar-informatika.hr/pa...ar-informatici

Dalje - ranijih godina bilo je poslova za e-kupi: https://www.ekupi.hr/Prijava-za-posa...pi-263332.aspx (oni su nudili posao omatanja i slanja udžbenika, ali je trebalo busom putovati u Rugvicu, što se mojima manje sviđalo od popravljanja printera).

Kolegica ima kćeri koje ljeti rade kao sobarice i spremačice u jednom resortu, ali jedna od njih je bila u turističkoj školi i tako su nekako došli do toga.

Sezonske radnike često zapošljava Ledo, a i mnoge velike trgovačke kuće, ali to je uglavnom teško rudarenje - skladište i drugi fizički poslovi. Susjeda je svom sinu našla pomoćni posao u print studiju, drugi susjed radi u tiskari, ali ništa od toga nije bilo oglašeno, nego je dogovoreno s vlasnicima/odgovornim osobama. Zainteresiranih je puno, a radnih mjesta jako malo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.07.2019. at 12:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •