Bok, evo i nas s prvom poteskocom. Kratko cu opisati sto me muci pa molim savjete.
Htjela bi povecati proizvodnju mlijeka za desnu dojku koja nam trenutno nije dovoljna za jedan podoj. Pretpostavljam da sam negdje nesto nesvjesno zeznula jos u rodilistu jer sam na desnoj bradavici imala vece ranice nego na lijevoj i mozda sam bebaca manje stavljala da siki na tu stranu.
Sad nam situacija izgleda ovako: sinoc oko 8 se budi, trazi jesti, desna je na redu pa tu i dajem. Doji na nju vise puta u razmacima od 10-15 min izmedju podoja (dosta hlapljivo jede pa se naguta zraka, pa prekinemo za podrigivanje ili mijenjamo pelene jer kaki neposredno nakon obroka ili malo setamo, pricamo), nevoljko jer valjda je LD nesto slabiji tamo i opcenito dojka nije tako puna kao lijeva. Forsiram da desnu isprazni "do kraja", uz kompresije i oko 22h zaspe, ali na lijevoj dojci. Jos dodatno izdajam par minuta rucno desnu dojku.
Slijedi budjenje oko 2h, cicamo u snu, na lijevom boku - na ovaj nacin je LD slabiji pa se ne naguta puno zraka, ali imam dojam i da ne popije kolicinski puno u odnosu na ono koliko bi popio da smo u sjedecem polozaju.
Zaspemo oboje, budjenje ponovno u 6h. Tu vidim problem - lijeva dojka puna, bolna, ali situacija jos nije alarmantna. Desna dojka nesto teza ali ne toliko puna kao lijeva, usprkos tome sta je "upotrebljavana" jos tamo u 22h.
Zanima me kako uravnoteziti proizvodnju za obje dojke? Bi li bilo u redu da ,recimo za taj obrok u 6h bebu stavim na desnu dojku (jer bi kao ona tada bila na redu), a da lijevu izdojim dok napetost ne popusti... ili da dam lijevu dok je ne isprazni, ali to bi onda znacilo da na desnu nece dojiti bar tamo do 11-12h. Nije li to preveliki razmak?
Malo 'tehnickih' podataka za kraj:
L. ima 10 dana, porodjajnu tezinu je vratio 7. dana, po izlasku iz rodilista, broj dnevnih pokakanih i popiskenih pelena je ok, stolica ima cak i nesto vise, ali kolicinski manjih, valjda zbog toga jer se naguta dosta zraka. Koza mokrog izgleda oko usta, nosa i ociju, ponasanje bebe preko dana ok, ima mirnih perioda kada razgledava okolo, navecer ga uhvati nervozniji period, mozda i zbog probave jer cujem kako mu pucketa u stomacicu i crijevima.
Unaprijed hvala!