Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Uzastopna trudnoća

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Uzastopna trudnoća

A nemam pojma kako da sklepam naslov smisleno, pa mi ovo palo na pamet.

Pitanjce:
    Na bolovanju (čuvanju trudnoće) sam bila od 11.1.2005. do 26.6. 2005. pa onda porodiljski kojeg namjeravam prekinuti 1.6. i početi raditi (lova manjka). E sad, ako bih opet ostala/postala trudna ( ) zanima me kakva bi mi plaća bila jer bih opet naravno otišla na čuvanje trudnoće. Pošto oni gledaju prosjek unazad 6 mjeseci (ili nešto slićno, ne sjećam se više), a meni će biti 2500kn.
    Koliko bih onda dobivala i je li bi mi bilo "isplativije" čekati pola godine i raditi s punom plaćom pa da ne gubim!?? :?

Početno

Isto sam se i ja pitala. Da ne bude problema trebaš primiti, mislim, 2 plaće.
    Ja sam bila na porodiljskom do 15.6.2004 i otišla na bolovanje 30.09. Razmatrao mi se prosjek primanja u tom razdoblju i dobila sam puni iznos naknade.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni su rekli da treba raditi tri mjeseca najmanje da bi se ostvarilo pravo na punu naknadu
    Ali meni je eto prekasno za to

Početno

I meni je rečeno tri isplate plaće...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Samo da obavijestim sve koje ova informacija moze zanimati.
    Kod uzastopnih trudnoca, ako nije bilo prekida izmedju prvog i drugog porodiljnog dopusta, nego se drugi direktno nastavlja na prvi, iznos naknade vraca se na onaj maksimalni iznos koji je bio u prvih 6 mjeseci, dakle max 4250kn.

U HZZO je potrebno odnijeti samo doznaku o novom porodiljnom i zdravstvenu iskaznicu. Nije potreban nikakav papir od poslodavca niti prosjek place, jer oni to vec imaju od prvog porodiljnog.

Eto, mlade mame, sad imate poticaj

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    Samo da obavijestim sve koje ova informacija moze zanimati.
    Kod uzastopnih trudnoca, ako nije bilo prekida izmedju prvog i drugog porodiljnog dopusta, nego se drugi direktno nastavlja na prvi, iznos naknade vraca se na onaj maksimalni iznos koji je bio u prvih 6 mjeseci, dakle max 4250kn.

U HZZO je potrebno odnijeti samo doznaku o novom porodiljnom i zdravstvenu iskaznicu. Nije potreban nikakav papir od poslodavca niti prosjek place, jer oni to vec imaju od prvog porodiljnog.

Eto, mlade mame, sad imate poticaj
    Točno tako. Ja sam mislila da je neka greška (koja mi naravno odgovara), pa sam se pritajila. A prije toga sam intenzibno razmišljala da se trudna vratim par mjeseci na posao. Srećom nisam.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako nije bilo prekida izmedju prvog i drugog porodiljnog dopusta, nego se drugi direktno nastavlja na prvi, iznos naknade vraca se na onaj maksimalni iznos koji je bio u prvih 6 mjeseci, dakle max 4250kn.
    Ako nije bilo prekida između prvog i drugog porodiljnog ili prvog porodiljnog i drugog čuvanja trudnoće? Na to si mislila?

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    ako nije bilo prekida izmedju prvog i drugog porodiljnog dopusta, nego se drugi direktno nastavlja na prvi, iznos naknade vraca se na onaj maksimalni iznos koji je bio u prvih 6 mjeseci, dakle max 4250kn.
    Ako nije bilo prekida između prvog i drugog porodiljnog ili prvog porodiljnog i drugog čuvanja trudnoće? Na to si mislila?
    Ja sam imala porodiljni pa čuvanje trudnoće i tada ovo ne pali - moraš raditi bar dva mjeseca da ti izračunaju novi prosjek za bolovanje. Ja sam tako napravila i imala sam max. na trudničkom bolovanju i sad na drugom porodiljskom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa

Moras s jednog porodiljnog ici direktno na drugi porodiljni i onda dobis punu naknadu
    Ako ides s jednog porodiljnog na cuvanje trudnoce (komplikacije), onda ne dobijes naknadu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sad sam malo zbunjena, ali kako? Znači, zatrudniš kad ti beba ima 4 mj. i onda kad napuni godinu dana ti si već trudna 8 mj i odeš na porodiljni?
    Jer inače, ako zatrudniš kasnije, onaj razmak između bebinog prvog rođendana i početka redovnog porodiljnog druge trudnoće...??? što, ideš raditi ili na komplikacije kad ne dobivaš max. iznos. nema treće. Ili ja nešto ne kopčam

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene zanima ako bi prekinula mirovanje radnog odnosa do 3. godine djetetovog života-valjda se to tak zove otišla na bolovanje tj .čuvanje nove trudnoče kolika bi mi bila naknada, kak se to računa?
    Sa V. sam otišla na bolovanje kada sam bila trudna nekih 3 mjseca, onda direktno na porodiljski koji sam cjeli iskoristila , sadada sam već 5 mjeseci na tom neplačenom a prije svega toga sam imala 8g. i 3mj. radnog staža.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem.
    Trudna sam 2 mjeseca a porodiljni mi ističe 18. 7.
    Koliku bi naknadu imala ako odem odmah na komplikacije obzirom da sam sada na 2,400 kn, a do 6 mjeseci djeteta bila sam na 4,500 kn?

Koliku bi u tom slučaju naknadu imala drugih 6 mjeseci sa bebom br. 2?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Naknada bi ti bila mala jer nemaš isplaćenih plaća za izračun prosjeka, oko 1.700,00 kn. I na bolovanju i na rodiljnom dopustu.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Razgovarala sam danas s HZZO-om.
    U slučaju nove trudnoće dok ste na rodiljnom dopustu najbolje se vratiti na posao i potrebne su 3 isplate plaće od stane poslodavca da bi imali punu naknadu na novom porodiljnom (za 2 dijete). Pod 3 isplate se ne misli na 3 mjeseca, nego je dovoljno da u jednom mjesecu radite i npr. 5 dana. U to se uračunava i godišnji odmor.
    Svaka druga kombinacija - direkni porodiljni, komplikacije, bolovanja ne nose punu plaću nego 2093 KN ako ste prije primali oko 4000 KN.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I ako se s porodiljnog ode na komplikacije onda je naknada oko 2100 KN.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Zanima me jeli netko iskoristio ovo pravo da direktno s porodiljnog ide na porodiljni i da mu je plaća ostala ista?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •