Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Grožđe - domaće?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    209

    Početno Grožđe - domaće?

    Dajete li bebama domaće grožđe? Ovo kontinentalno koje je malo drugačije i drugačijeg okusa? Dobila sam baš dosta, a beba ima sedam mjeseci. Pravite li od njega sokiće?
    Pio je sok od onog sa velikim zrnima, oguljeno, razrijeđen sa vodom, ali me zanima konkretno ovo.

  2. #2
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Fale detalji - kakvo grožđe, jel' špricano...
    Bobe grožđa su obično komplicirane jer su najčešće taman toliko velike da se dijete zagrcne. Može se usitniti, ali ostaje rizik radi tretiranja loze makarsvačim toksičnim, a računaj da se bere točno dan nakon što je prošla službena karenca. Od grožđa se dade napraviti sok u sokovniku, ali dok ga radiš koštice frcaju na sve strane.
    Dakle, komplicirano.

  3. #3
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    mene grozdje uzasno nadima,zato ga sad dok dojim ne zelim jesti da ne bi bebi smetalo...
    mislim da smetaju kostice i kozica,e sad ic svaku bobu trunit i gulit je prekomplicirano...
    i domace je najvjerojatnije tretirano barem modrom galicom!

  4. #4
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Dakle, odlično za izbjegavanje.

  5. #5
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    e,da i po cemu mozes znat jeli tretirano...moji starci doma u vrtu imaju par trsova koje apsolutno nicim ne tretiraju.
    1/3 pojedu ose,drugu kosovici a 1/3 ostane njima! dakle,pola grozda je pojedeno i grozd vrvi od buba,paukova i uholaza...ne izgleda kao nesto sto bi kupio na trznici...
    pokisam ga u sudoper pun vode i samo izlaze bubice....e,ako ti je takvo nije bilo u doticaju sa kemijom!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    209

    Početno

    Ha, ha. Takvo je, nije špricano. I mislila sam isključivo na sokovnik.

  7. #7
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Onda raspali. Malo će ti špricati koštice po kuhinji, ali sokić će biti OK. Računaj da ne može stajati jer praktično odmah započinje vrenje. Računaj s rjeđom kakicom.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Postovi
    209

    Početno

    Ma da, znam. Cijedimo svaki dan sad za sad. Nema stajanja.

  9. #9
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,155

    Početno

    moj je malo stariji pa jede te bobe i zečene i plave

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •