Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1039

Tema: U kojem tjednu ste saznali spol djeteta?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Pod pretpostavkom da je beba raspoložena za otkrivanje, koliko je veća šansa za sigurno određivanje spola bebe u 18 tt kad se rado o 4D ultrazvuku???
    Ja trebam u Sarajevu uskoro na 4d i baš bih voljela znati...

miss disco avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Pod pretpostavkom da je beba raspoložena za otkrivanje, koliko je veća šansa za sigurno određivanje spola bebe u 18 tt kad se rado o 4D ultrazvuku???
    Ja trebam u Sarajevu uskoro na 4d i baš bih voljela znati...
    ma ja mislim da ako na 2d, običnom vide i ranije, da sa 4d nećeš imati problema. No, meni je rečeno kako je 4d najbolje raditi između 20.i 25.tjedana, trebala bi nazvati i malo njjih pitati tamo gdje ideš )

Sretno!!!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj miss disco prvotno napisa Vidi poruku
    No, meni je rečeno kako je 4d najbolje raditi između 20.i 25.tjedana
    Istina. Tad se radi tzv. anomaly scan, gdje se gleda ima li beba sve organe i je li sve posloženo kako treba. Raniji 4D može biti eventualno za "kućnu zabavu", odn. da imate filmić s bebom.

Inače se već od 12 tjedana može odrediti spol, ali treba imati dobar uzv (s dobrim kontrastom) i doktor treba znati svoj posao. A neki očito ne znaju ni kasnije jer kako inače objasniti slučaj (i to ne izoliran) kad su ženi do osmog mjeseca govorili jedno, a onda na zadnjem pregledu pred porod shvatili da je u pitanju drugo...

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj miss disco prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja mislim da ako na 2d, običnom vide i ranije, da sa 4d nećeš imati problema. No, meni je rečeno kako je 4d najbolje raditi između 20.i 25.tjedana, trebala bi nazvati i malo njjih pitati tamo gdje ideš )

Sretno!!!
    Nemam sad pojme gdje sam točno pročitala, ali jesam pročitala da iza 20tt sve slabije se vidi radi plodne vode koja postaje (mislim da rekoše) mutna.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nemam sad pojme gdje sam točno pročitala, ali jesam pročitala da iza 20tt sve slabije se vidi radi plodne vode koja postaje (mislim da rekoše) mutna.
    Prvi puta to čujem. Dijete je sve veće i veće i trebalo bi se sve jasnije vidjeti.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

U 16. tt saznali spol.

miss disco avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa Vidi poruku
    U 16. tt saznali spol.
    i je li curka ili dečko???

A za 3d su danas rekli da je do 25 najbolje jer je poslije beba veća pa nema toliko mjesta.... ni ja sam nemam pojma... trudna sam danas 18+4 i da mi je sada rano, da se oko 20 najbolje vidi. baš sam danas zvala polikliniku medico.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi puta to čujem. Dijete je sve veće i veće i trebalo bi se sve jasnije vidjeti.
    Moguće i da nije tako. Čudilo bi me jer nije bio forum nego jedna od mnogih medicinskih stranica o razvoju trudnoće. Ali sjećam se da se nije odnosilo na veličinu djeteta. Odnosilo se na vidljivost protoka kroz pupčanu vrpcu, organe i sve ostale "sitnarije".
    Mene, naravno, zanima spol djeteta, ali prije me zanima detaljna analiza razvoja. Meni je preporučila prijateljica baš ovu kliniku u Sarajevu jer je stvarno doktor temeljit, a pregled traje oko sat vremena, sve ti detaljno objašnjava (doduše na engleskom jer je specijalist iz Turske pa nekako univerzalno na engleskom... ja ga znam pa mi nije problem).
    Ali hej, može biti da ti online doktori koji pišu stranice nisu uvijek najbolji, hehe! Svakako ću ja pitati i svog ginekologa o tome, baš me zanima šta će on reći na taj podatak.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Moguće i da nije tako. Čudilo bi me jer nije bio forum nego jedna od mnogih medicinskih stranica o razvoju trudnoće. Ali sjećam se da se nije odnosilo na veličinu djeteta. Odnosilo se na vidljivost protoka kroz pupčanu vrpcu, organe i sve ostale "sitnarije".
    Mene, naravno, zanima spol djeteta, ali prije me zanima detaljna analiza razvoja. Meni je preporučila prijateljica baš ovu kliniku u Sarajevu jer je stvarno doktor temeljit, a pregled traje oko sat vremena, sve ti detaljno objašnjava (doduše na engleskom jer je specijalist iz Turske pa nekako univerzalno na engleskom... ja ga znam pa mi nije problem).
    Ali hej, može biti da ti online doktori koji pišu stranice nisu uvijek najbolji, hehe! Svakako ću ja pitati i svog ginekologa o tome, baš me zanima šta će on reći na taj podatak.
    1. Vidi što sam ti gore napisala. Anomaly scan se radi između 20. i 24. tjedna. Postoji razlog za to - dijete je tada na pravom stupnju razvoja da se vidi sve što se treba vidjeti. Ne znam zašto te već s 18 šalju na to.

2. Moguće je da je ovo što pišeš istina, samo to još nikad nisam čula. Učila sam ultrazvuk (i položila ispit )... Moguće je da se u višem stadiju trudnoće mijenjaju akustička svojstva plodove vode, što onda svakako utječe na odziv. A s veličinom bebe svakako ima veze zato što uzv lakše detektira veće stvari. Naravno, ako je istina ovo za promjenu svojstava plodove vode, onda to može nulirati efekt povećanja tkiva.
    Ma znaš šta? Ja mislim da to nikako ne može biti točno. Medicinski su ultrazvuci nazivnom frekvencijom i snagom svoje sonde prilagođeni onome što se njima gleda. Ne uzima se ista sonda za gledanje bebe i za razbijanje kamenca u bubregu. Zato mislim da su za ove baby sonde odabrane one na koje ne utječe ta eventualna promjena gustoće ili čega već kod plodove vode. Ako doslovce dolazi do stvaranja mutnije vode, to ne bi trebalo utjecati jer optička svojstva ne bi trebala imati veze s akustičkima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •