Hvala cure!
Ma očito je on ne stručan kada tvrdi da je plod ne dovoljno velik u ovom tjednu da bi se spol raspoznao. Rekao je da su veeelike šanse za greške do nekog 28.tjedna.
Kako god, bitno da je moja bebe ok s obzirom da sam bubana.
Ja se i dalje držim blažena u neznanju.
Kupila si neutralnu robicu i kolica i postljinu? Blago tebi na tvom strpljenju)
Posljednje uređivanje od miss disco : 11.12.2012. at 14:02
mi još uvijek ne znamo spol, u 23.tt sam. pokazuje nam samo guzicuidući pregled je poslije nove godine tako da smo do tad u neznanju. naravno da mi je najbitnije da je sve u redu, kolica i ostalu opremu ionako imamo neutralnih boja od malca pa ne igra ulogu.
Kad bih mogla baš sve birati, moja bi beba stalno bila u žutom.Može se naći stvarno lijepe neutralne odjeće, ali inače ne patim baš na rozo-plavo stvari. Štoviše, mrzim roza boju pa će eventualna curica nositi roza samo ono što dobije od drugih.
A stvari sam kupovala manje-više polovne, tako da se nađe lijepih stvarčica što je netko drugi probirao.
Mišek mali.
![]()
ahahhahaah, bijelko, vjerojatno je cura kad se tako stidi
Mishekica, super si ti to sve pripremila.
Ja u pon imam redoviti pregled pa ću vidjeti hoće li i moja beba biti sramežljiva, sudeći po zadnja 2 puta - neće- sve je bilo na "izvolite"![]()
Da, pokazal mi je curicu, i bas je to rekel, tu su tri crtice..al ja nisam znala to s tri crtice. A bas su se lijepo vidjele tri crtice
dvije trudnoće su iza mene,obadva puta smo u 16-om tjednu saznali spol..i prvi i drugi put -3crtice- imamo i za uspomenu slike sa jako lipo vidljivim crticama..
Eto jučer s 27+3 se pišonja odlučio prestati skrivati
Već smo pomislili da ništa nećemo saznati do iduće godine.
Dakle, teorije o tome da ako je dugo stidljiva beba, mora da je curica kod nas se nisu pokazale točnima.
Pozdrav svima! Evo da se i ja pridruzim temi.
Danas smo bili na 3d uzv (20+2 tt) i dr kaze da je curica!
Stvarno se lijepo vidjelo, cak smo mm i ja skuzili od prve
Pitala sam je moze li se ta curica pretvoriti u pisonju i rekla je "tesko" jer iskusni ultrasonicar sa dobrom opremom pregleda cijelo spolovilo i tek kad je siguran kaze pacijentici sto nosi.
Eto, ovo mi je druga trudnoca, imam sina od 3,5 godina i zeljela sam curku
Nekako sam od pocetka znala sto nosim u obje trudnoce a i razlikuju se po mnogocem, cak i ja sad u ovoj trudnoci drugacije izgledam, trbuh mi je drugaciji, drugacije se debljam... Pa valjda ima necega u svemu tome...
Nisam našla ni jednu temu vezanu uz termin () pa ću ovdje pitati. Nadam se da ne zamjerate.
Kad je vama termin - na PUNIH 40 tjedana ili? Prvi doktor kod kojeg sam radila preglede rekao mi je da mi je termin na 40+0, dok mi je moja sadašnja doktorica zapisala termin na 40+2 i prema njemu mi računala kad trebam ići na porodiljni. Malo sam zbunjena...
Ontopic: 36+3 i još smo blaženi u neznanju.![]()
Mi smo saznali u 13. tjednu - doktor je izmjerio nekakve kuteve, ima nesto o tome ovdje http://www.baby2see.com/gender/study_ultrasound.html. Ogradio se doduse i rekao da je to samo nagadjanje i da to nije sigurno, ali ispalo je tocno. Jer nam je sad u 24. tjednu potvrdio da je van svake sumnje curka.
Sto se tice termina, meni su u prve dvije trudnoce racunali dva termina, jedan po uzv drugi po zm, a sad mi racunaju samo po zm. Svaki put su uzimali datum punih 40 tjedana. Ali ne vidim kako bi odstupanje od dva dana uopce bilo bitno - drugo bi bilo da imas neku znacajniju razliku od recimo tjedan dana, ali ovak je bas svejedno, nije li?
Ma nije mi bilo svejedno kad sam na porodiljni išla dva dana kasnije.![]()
Ja sam bila luda od kojekakvih baba koje su po obliku mog trbuha sa "sigurnoscu znale" nosim li decka ili curicu! Inace spol doznala u 14-om tjednu prvi puta a drugi put u 20-om (al tad izmedju 11 i 20 tjedna nisam radila uzv tako da bi se to sigurno vidjelo i ranije)
Mishekica ja sam pri otvaranje trudnicke knjizice se zbunila i rekla datum M krivi, i to za tjedan dana i u t knjizici mi je tad upisal termin a beba mi je tocno u dan po zm na uzv-u. I rekla sam mu da sam krivo rekla al on kaze da je termin ssamo okvirno i ne mjenja mi ga. Isto mi bude problem kod otvaranja porodiljnog al kaj mogu kad sam bila smusena
Cuj, iz perspektive nekog tko mora radit do pucanja vodenjaka (konkretno mene), dva dana stvarno nisu nista strasno.![]()
Ali nevezano za termin, ne znam je li ti to prvi porodiljni, ono sto ja recimo nisam znala jest da HZZO racuna porodiljni nakon poroda na dane, a ne mjesece - to znaci da iza poroda imas pravo na 180 dana porodiljnog i 180 dana roditeljskog. Buduci da neki mjeseci nemaju 30 nego 31 dan, na kraju ti ne izadje puna godina nego nesto manje. Tako su mene recimo s posla zvali 4 dana prije prvog rodjendana mog djeteta i pitali me zasto se nisam pojavila na radnom mjestu. Ostala sam onak blago u soku jer sam mislila da imam jos tjedan dana fore. Tak da si racunaj s tim isto.
21.tt smo saznali da nam dolazi curica!![]()
Bok, cure
ja sam prvi put saznala da je cura , u 20.tj, jer prije se nije htjela okrenuti, i bila sam toliko sigurna u tvrdnju ginekolologice, da nakon poroda nisam pitala da li je cura ili decko, vec samo jel sve u redu, a sad sam zbog godina otisla na amniocentezu i na nalazu jasno pise da je decko, mislim, ako nisu zamijenili nalaze(ne daj bože) onda mogu biti 100% sigurna da ce biti pišonja
Posljednje uređivanje od mishekica : 06.01.2013. at 08:33
Posljednje uređivanje od maca papucarica : 06.01.2013. at 10:07
postoji stariji način računanja termina koji ide ovako: datum zadnje M minus 3 mjeseca plus tjedan dana. tako ti ispada da je termin nešto kasnije od punih 40 tjedana. meni je 40 tt 17.2., a "službeni" termin mi je 20.2., isto sam 3 dana kasnije otvorila porodiljni (točnije, baš od danas sam na porodiljnom).
maco pa čestitam na pišulincu. MM se nadao da bude pišonja, a sad se boji da doktor na pregledu ne kaže:došlo je do zabune, ipak nije curica nego dečkić. kak se to razmišljanje u sekundi promjeni. sad stalno proča nešt tipa:moja curica, moja djevojčića, moja kčerkica, samo moja...![]()
mishekice meni je termin po mom MPO dru, jer mi on vodi i trudnoću, na 40+1
Tek sad, u popodnevnim satima, vidim da sam skroz fulala temu. Tako mi i treba kad piskaram po forumu prije prve kave!
Mi smo bili skroz bez zeljica u vezi spola, samo jaaako znatizeljni da cim prije mozemo poceti "personificirati" nase malo bicence!
Mishekica svaka cast, ja ne bi nikako izdrzala 9 mjeseci obracajuci se svom djetetu sa ono. Doduse, ja sam tip koji ne vidi nista romanticno i carobno u takvom iznenadenju, bespredmetno je o tome uopce raspravljati, stvar ukusa!
Jesi sad vec znatizeljna?![]()
Ja sam isto jedva čekala da saznam. Ne zato što je spol bio bitan, nego je znatiželja bila golema. Slično kao kod mace.
Ma ne obraćam mu se s "ono". Koristim razne imenice, pa s tim u skladu ide rod - beba, bebač, ljubav, sunce, bubica...
Znatiželjna sam od početka, ali nekako mi je slatko iščekivanje. Kao kad čekaš poklon ispod bora.Meni, recimo, nikad nije bilo fora kopati po maminim ormarima da nađem poklone prije Božića. Za razliku od moje sestre...
Sad se samo želim što prije poroditi.![]()
Ma nisam mislila doslovno
Ja poklone otvaram na Bozicno jutro, ali spol bebe sam htjela znati u 12 t![]()
I bilo mi je duuugo cekati jos tih par tjedana...
Drzim fige da uskoro grlis vase malo zlato!