Ja sam 16+5 i jucer na uzv mi kaze dr da je prerano za vidit spol mislim znam da me samo htio otkantat ali idem krajem mj na 3d pa nadam se saznat
Ja sam 16+5 i jucer na uzv mi kaze dr da je prerano za vidit spol mislim znam da me samo htio otkantat ali idem krajem mj na 3d pa nadam se saznat
Super,jedva čekam da i mi saznamo,sad sam trudna 14 tjedana...
Danas sa 18+4 sazanali da je curka!!! Kaže moja doc da je 100% sigurna!
Jupi![]()
Meni je dr. u 12. tt rekla da misli da ce biti djecak, ali da je rano da bi mogla biti sigurna. U 16. tt nije bio nimalo stidan tako da smo i MM i ja bez dileme mogli vidjeti sta je![]()
Ovo mi je prva trudnoca i trenutno sam u 19 sedmici,jos uvijek ne znam sto je ,jer prosli put kada sam radila ultrazvuk a to je bilo prije 3 sedmice beba je bila okrenuta bolje receno okrenula je guzu tak da doktor nije vidio sto je.
Imam osjecaj da ce biti deckic mali zuti na tatu,ali doduse meni je potpuno svejedno il curica ili decko.
U principu da, jer sam sa 22 tjedna imala zadnji UZV i rekla sam mu da mi ne kaže....
e, a on veli pa niti ne vidi se( e tek me je onda zanimalo) i to mi je bila buba u uho jer su se dečki baš pokazivali da ne kažem hvalili...
Ovaj put sam išla na Sv.Duh i bila je dr.TAdić i pita me kaj imam,velim ja 2 dečka a ona se smije ....veli pa morate znat....baš me bilo teško nagovorit,još ne vjerujem
Za drugu curku saznali danas 16+1![]()
Evo, jučer na 20+2 tt radili uzv, pitam za spol,
a bebo opet (kao i u prvoj trudnoći) stisnuo nogice, a dr pretpostavlja da je opet cura!
A niš, moramo čekati još 2 mjeseca pa će valjda biti sigurno vidljivo![]()
mi se nadamo da cemo sutra saznati do sad je bilo u nekim cudnim pozama pa se nije vidjelo...sad smo 22tt
Curke, kako to da beba bude u cudnoj pozi pa se ne moze vidjeti spol?
Klempo do sada uvijek na uzv budan, mase rucicama, nozicama, a i dr ga je skroz elegantno izokretao sa vaginalnom sondom kad smo radili mjerenje za kombinirani, pa mi nije bas jasno da mogu zauzeti tako cvrstu pozu da se nikako ne vidi![]()
sad nije da su se bas polomili da bi vidjeli ali je svaki put ili okretalo guzu ili bi skupilo nogice i ne vidi se,doktor je jednom posumnjao da je curka ali nije siguran,zadnji pregled je bilo toliko nemirno da nismo uopste izmjerili duzinu samo mjere stomaka,bedrene k,i glavice,i vidjeo na kolor dopleru da je sve ok....nadam se da ce sutra uspjeti uhvatiti pravu pozu
![]()
maco, neki doktori ne zele prognozirati spol prerano, dok se jos moze vrtiti sondom jer je veca mogucnost pogreske.
A kasnije, kada je beba veca ne mozes bas puno uzv-om napraviti ako je okrenuta guzom ili ako ima stisnute nogice pa se ne vidi izmedju.
veliki deckose pohvalio vec u 14tj tako da smo znali od pocetka
a u ovoj trudnoci sa 27tj jos uvijek nismo sigurni jer drzi stisnute nogice i nece pokazat, dr svaki put kaze da misli da je cura, a ja se nadam da ce i ostati cura![]()
Ma ni moj ne obicava rane prognoze, obicno spol gleda tek oko 18 tjedna. Nego racunam, ako uzv pregled traje par minuta (3-5?), da se u tom vremenskom okviru beba nikako ne okrene i pomakne da bi se moglo vidjeti
Doduse, ja polazim od svog jednog i jedinstvenog iskustva, a Klempo je toliko aktivan da sam ga osjetila vec u 15 tt, a u 20-tom dobivam vec prave kickove, sto, prema iskustvima koja sam sakupila iz okoline, bas i nije cest slucaj...
nista ni danas,beba je skupila nogice i neda se,doktor opet sumnja ali nije htjeo reci sta,cekamo i dalje,bitno da je sve u redu s bebom...danas smo bas imali detaljan pregled ali eto nije uspio vidjeti....
Da, da, ponekad zafrkavaju.Ja sam s 20. tj bila na anomaly scanu kod dr. Kosa i nikako se nije htjela okrenuti kako treba, a gledao me puno više od par min. Ne samo da pokaže spol, nego i neke druge stvari važne za pregled. Pa me dr poslao da prošećem i nakon pola sata smo nastavili pregled (tad se namjestila kako treba).
![]()
Tvrdoglave i lijene nase bebice
Svoje od samih pocetaka!
meni je dr. Kos već u 12 tjednu rekao da je dečko ... i pogodio!
Sa 16tj nam nije htio reci, inace je dok ziheras.
S 20 rekao curka, potvrdio jos jedan doktor s 22tj, sa 26tj nam dao i 4D sliku pisulje, jer sam ga pitala da da li je jos uvijek curka![]()
Pozdrav svima!
ovo mi je prva trudnoća, trenutno sam 11+4 i danas mi na pregledu ginićka kaže da se već može saznati spol (reče mi žena i po kojoj teoriji), te da je moja bebica dečko iako nije 100% sigurna
Lijecnik sa boljim uzv aparatom moze dosta rano vidjeti spol, pogotovo vaginalnom sondom.
E, sad, nemaju svi novije uzv, nisu svi ginekolozi jednako dobri uzv dijagnosticari, a i veliki je broj onih koji ne govore spol dok nisu 100 % sigurni.
Mislim da je to objasnjenje zasto neki saznaju u 12 tt, a netko ni u 3. tromjesecju jos ne zna.
Sa 16+2 je liječnik rekao da je beba rukama pokrila genitalije (iako mislim da je mogao vidjeti u nekom trenutku - nismo forsali). A na sljedećem pregledu na 20+1 je rekao spol.
(Priča se da je od onih koji neće reći dok nije 100% siguran)
nas i privatni doktor i ovaj u bolnici imaju dobar aparat ali niti jedan niti drugi ne zele nista govoriti dok nisu 100% sigurni,a beba je bas neka stidljiva i prekrsti noge ili okrene guzu kad je ide doktor gledat spol,juce smo bili na kontrolu u bolnici nije bio nas doktor vec neki drugi kaze nece da mu se pokaze samo na tren i on misli da je deckopa ce to i ostati barem do sljedece kontrole....
Ja se nekako i da mi kazu ne bih bas vodila tim jer su mojoj prijateljici svi cjelo vrijeme tvrdili da noci curicu i oni lijepo sve kupili u rozoj i crvenoj boji,kad su joj posle carskog docli reci da je rodila zdravog i normalnog decka ona ostala u cudu....mjesecima su ih zezali jer je mali na svakoj slici bio u rozim gegicama
![]()
A jezi ga, zaboravila sam u jednadzbu uvrstiti i sramezljivost/otvorenost bebaca!
Adal, imam i ja takav, samo obrnuti primjer. Bliska prijateljica, 2 ginekologa do zadnjeg dana govore decko, a ona rodi curicu da curicastija ne moze biti
Ja odbijam vjerovati da dr koji ima i zadovoljava uvjete koje sam pobrojala moze napraviti takvu gresku![]()
danas u 17tjd sam saznala da nosim deckica, mozda sammogla i ranije, al ja nisam pitala, a doktor nije nista sam govorio. kad sam upitala moze li se viditi, rekao je "a zelite li znati " , naravno nisam mogla izdrzati i imala sam bas osjecaj da je decko , a i svi su mi prognozirali![]()
Jučer,sa punih 20tt, dr nam je potvrdio da nakon dječaka, ovaj put čekamo curicu!
Išla sam na amniocintezu i došao nam je nalaz,imamo zdravu curicuuuuuuuuuuuuu,jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,sa d sam trudna 19t
U utorak na 22+5 saznali da nam stize cura
za prvo dijete doznala sam u 29. tjednu, i to pretpostavku koja se u 32. tjednu pokazala tocna - decko. iako sam se ja od samog pocetka silno nadala curici.
sutra imam pregled kod gin, 16.ti tjedan, ali sumnjam da ce mi vec sada reci, gin je malo tumplava. iako sam uvjeeeerena da je decko. vjerojatno jer jako zelim curku pa se 'pripremam' unaprijed.
saznala sam da ćemo dobiti dečkića sa 17+3 tt, rekao je doktro da je 99 % siguran![]()
sa 16+5 nam je rečeno da nam stižu 2 dečka, da bi nam na 20+5 rekli da su ipak cura i dečko...100%.
mi vec 30 tt a jos ne znamo![]()
37. tjedan, i dalje ne znamo
nema veze, spremila sam robicu raznoraznu jer sestra ima oboje, ipak više za dečka jer sam tako navikla![]()
Na pregledu u Njemačkoj sa 18+1 mi je ginekolog reka da je 90% curica kojoj sam se toliko silno nadala jer imamo već dečkića, a bila sam uvjerena da je opet muško.
A ovdi mi doktor nije tija ništa govoriti dok nije bija skroz siguran...jučer sa 25+2 smo saznali da nam sigurno stiže curica![]()
Meni je doktor u svakoj trudnoci tocno odredio spol djeteta u 12tj(to ne ovisi o pogadjanju,vec o njegovoj praksi i strucnosti),dakle moze i vama samo ako se potrudi,a ponekad takav UZV traje vise od pola sata zato svima preporucam privatnog ginekologa ako si moze priustiti(nisam cula da se drzavni toliko detaljno zauzimaju,to je jedini razlog),normalno ne mislim pod tim da bi odredio spol djeteta koji je nebitan vec stoga sto se na takvim detaljnim UZV mogu doznati razne anomalije,odnosno potvrditi zdravlje bebe koju nosite,te tako znatno moze umiriti trudnicu i pomoci joj da spokojno doceka porod svog djeteta.
Iskreno ne mislim da je dobro dite izlagati uzv vise od pola sata...meni je to previse! Moji uzv pregledi u trudnoci traju po 15min...i doktor mi svaku sitnicu pokaze, objasni i vrti ultrazvukom na sve strane nebili nekakve nedostatke otkrija...zbilja se jako trudi i mislim da pravilno izvrsava svoj posao...ja sam zadovoljna sa informacijama koje dobijem a i na svako moje pitanje dobijem odgovor.
Zbilja ne znam sta bi on to radija tako dugo...po sata ili cak duze?!
Uostalom nije moguce u svakoj trudnoci odrediti tako rano spol...to nema veze s tim dali je doktor strucan, iskusan...to sve ima veze sa polozajem diteta...moja beba je tako nisko pozicionirana bila, osim toga na zadak i sa pupcanom vrpcom medu nogama...i zbilja je bilo ne moguce otkriti ranije spol...i sama sam se uvjerila jer mi je ovo druga trudnoca i vec se kuzim u te snimke, di je sta i kako sta izgleda!!!
Evo, mi smo jučer bili na uzv, tjedan 14+6, doktorica je rekla da je taman granicno, ali beba se lijepo okrenula pa smo vidjeli (zapravo ona je, meni nije bilo bas jasno sto je sto).. Dakle. Sad čekam svog malog ženskog čovjeka.![]()
Mi smo evo krajem 27.tt saznali da je dečko!!!
Sa 20 tjedana se beba nije bila namjestila da bi se dobro vidjelo, gin pogađala da je curica, ali samo pogađala, pa smo mm i ja već totalno bili u filmu da će opet biti curica. Muž se bio jaaako veselio curici, tako da ga je ova vijest blago razočarala. Nadam se (sigurna sam) da će ga taj osjećaj proći čim bude malo držao svog sina u rukama, ali i meni još treba malo vremena da se 'prešaltam'
![]()
Nas je doktorica iznenadila u 14 tjednu, rekla je da je curka i da je sigurna 99%, idem u ponedjeljak opet, (sad sam 18 tjedana) pa ćemo vidjeti.
mah pregledali su me do sad 4 doktora i svaki je naslucivao spol ali i nije bilo bas siguran tako da smo i dalje na cekanju,i to zaista nema veze sa strucnoscu ili gledanjem od pola sata jer sam t vodila i privatno do skoro kod jako strucnog doktora i ni on nije bio siguran u spol jer je beba na pregledu nemirna i okrene ledja ili skupi nogice ili sjedi,a stvarno nije nam ni toliko bitno sta je samo nek je dobro nek raste i nek nam sto prije dodje za stvari i ostalo cemo se vec snaci toliko je boja koje su i za curicu i djecaka![]()
vi koji ne znate spol, kako pričate o bebi?
mi imamo prvo dečka i sad o ovoj drugoj bebi najčešće pričam isto u muškom rodu. onda svi misle da znam spol a neću reći, ko da imam koristi od toga
nego, glupo mi je pričati nekako u srednjem rodu pa sam se automatski prebacila na muški jer mi je navika.
kužite, ne
nego, danas mi kolegica kaže kako joj je kćerka rodila a termin joj je bio kad i meni, polovicom 4. mj.
taj dan je bila kod gin i na uzv, potvrdio kako je beba okrenuta i sve ok, a na kraju je beba bila na zadak. srećom, u redu su obje.
htjedoh reći da je ono što smo gore pisali o uzv ne drži uvijek vodu.