Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Atopijski dermatitis - sažetak - što nam je pomoglo, a da nisu kortikosteoridi

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Atopijski dermatitis - sažetak - što nam je pomoglo, a da nisu kortikosteoridi

otvaram ovu temu jer mislim da nam treba na jednom mjestu sažetak - najbitnije informacije što sve može pomoći u olakšavanju AD tegoba naše djece, a da njihovo korištenje nema nuspojava ili štetnih posljedica na dijete

jedna je mama rekla, i to se apsolutno slažem, da je svaki mali atopičar jedinstven i svakome nešto drugo pomaže, ali ipak, možda pomogne curama koje tek počinju

evo naše iskustvo:

naša curka je od 3 mj. života imala lagani oblik AD-a, potvrđeno testom u Klaićevoj (blago osjetljiva na kravlje mlijeko) i evo sad oko 4. godine se povuklo..
    nismo raditi dodatna testiranja, ali ja sam zaključila i da joj smeta ako jede puno aditiva, č. slatkiše, sokove isl.

kroz cijelo to vrijeme nama je uspješno pomogalo

- to što smo jako pazili i maksimalno izbacili alergene
    - korištenje Omnibiotika Panda
    - to što je bila sisavac do 3.5 godine (ne mogu dokazati, ali duboko uvjerena da je i to pomoglo)

Sve ostalo što smo isprobavali mislim da nije stvarno pomagalo, a probali jesmo zaista puno stvari

sve ostalo ostavljam za "stari" topic

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nama, nakon tri godine borbe i velike kolicine raznih krema koje smo isprobali, na kraju je pomogao kortikosteroid (da izlijeci) i njega sa BEPANTEN masti.

Nekoliko mjeseci smo rukicu mazali debelim slojem bepantena i zamatali, pa se koza sva uparila ispod zavoja - no to nam je najvise pomoglo. Ovo ljeto, cim smo krenuli sa Mustelinom kremom za suncanje, hrapavost se krenula vracati pa smo izbacili Mustelu iz upotrebe. Koza joj se ovaj puta oporavila (samo hrapavost) bez upotrebe ikakve kreme.

Sada kucamo u drvo i nadamo se da sa grijanjem sve nece krenuti jovo nanovo.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moja K je imala užasan oblik AD, kompletno je bila crvena od glave do pete, iščešana, krvava, izgrebana. Kortikosteroidi bi kratkotrajno zaliječili ali čim bi s njima prestali nakon par dana opet se vraćao. Isprobali smo sve moguće kreme nekortikosteroidne koje su imali u apoteci, i ništa. Onda nam je vlasnica ljekarne u kojoj smo kupovali sve te kreme ponudila 10 g nevenovog melema (gratis). Kako je to bila mala količina melema a velika površina kože zahvaćene AD odlučili smo mazat samo vrat. I vrat se očistio. I onda smo nastavili kupovat taj melem koji oni rade i u nekih mjesec ipo dana joj se kože potpuno očistila. Ponekad bi joj se, nasriću jako rijetko, pojavila fleka u unutrašnje strane koljena, intezivno bi mazali i u roku od dva - tri dana prošlo bi.
    Probala sam bila i nevenov melem iz dm-a ali joj nije pomoglo.

Znači kod nas je pomogao nevenov melem.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

e da, od 02.07. prošle godine nismo koristili kortikosteroide. Bože fala ti!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

probiotici vip premium
    dojenje do 3.eg rođendana
    izbjegavanje dokazanog alergena i konzervansa, kem. aditiva i iritansa
    kreme i melemi nula bodova
    kortikosteroid po potrebi, ako je na nezgodnom mijestu ili veća površina, odnosno geokorton ako je već izgrebano.
    prošlo oko trećeg rođendana, sad samo alergijske reakcije na pelud, kreme za sunčanje, kuhano suhomesnato isl. to riješavamo fenistilom ili claritnom i izbjegavanjem
    Posljednje uređivanje od pikula : 22.08.2011. at 14:14

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama je kod neurodermitisa jako pomogao tretman kod jednog učenika od Zdenka Domančića. Nakon tri dana tretmana joj se potpuno povuklo crvenilo na pregibima rukica, vratu i sl, a i prestala se češati. Ako znate nekog njegovog učenika, obavezno isprobajte, oni mogu raditi tretman i na daljinu (odnosno može tretman raditi tako da samo gleda dijete, ali fizički ne mora biti u kontaktu s djetetom), jer je dijete od 2 godine ponekad nemoguće zadržati 5-10 minuta na istom mjestu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •