Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 280

Tema: Grupa za podršku - za žene koje se žele početi rano dizati - a ne ide im baš...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Al ste analitične!
    Radim ja, radim, i kućansko i dječje, a bome i posao od doma. Gotova idila...
    Sinoć sam krenula spavati rano, a onda sam uzela didgereedoo (ne pitajte odakle nam... zalutao) i svirala, pa smo se kleberili do skoro ponoći.
    Kretenka!
    Onda sam se ujutro u šest digla i kao molim, a glava mi pada i spavam. Probala sam u dva navrata se sabrat, a kad sam vidjela da neće ništa biti od mene - vratila se u krevet do osam.
    Mogu se ja dignut, al u krevetu moram biti do 21:45, nema majci.
    Jer navečer ne mogu ništa raditi, ma do kad bila budna. Ostaje mi jutro, pasalo mi ne pasalo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Al ste analitične!
    Radim ja, radim, i kućansko i dječje, a bome i posao od doma. Gotova idila...
    Sinoć sam krenula spavati rano, a onda sam uzela didgereedoo (ne pitajte odakle nam... zalutao) i svirala, pa smo se kleberili do skoro ponoći.
    Kretenka!
    Onda sam se ujutro u šest digla i kao molim, a glava mi pada i spavam. Probala sam u dva navrata se sabrat, a kad sam vidjela da neće ništa biti od mene - vratila se u krevet do osam.
    Mogu se ja dignut, al u krevetu moram biti do 21:45, nema majci.
    Jer navečer ne mogu ništa raditi, ma do kad bila budna. Ostaje mi jutro, pasalo mi ne pasalo.
    Ifi, radi se o tome da si imala izbor. Mogla si ustati, ali isto tako komotno i leči, uz laganu grižnju savjesti.
    Da moraš pod mus ustati, i da ti se zalomi 5 dana za redom da kleberiš (?) do ponoći, bome bi 6 dan vodila računa da ranije legneš.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ifi, radi se o tome da si imala izbor. Mogla si ustati, ali isto tako komotno i leči, uz laganu grižnju savjesti.
    Da moraš pod mus ustati, i da ti se zalomi 5 dana za redom da kleberiš (?) do ponoći, bome bi 6 dan vodila računa da ranije legneš.
    Upravo tako. Najbolja grupa za podršku bi ti bilo da se zaposliš, pa da vidiš kako češ se uspjeti ustati kad zazvoni sat - onda nema povratka u krevet i spavanja do 8.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako. Najbolja grupa za podršku bi ti bilo da se zaposliš, pa da vidiš kako češ se uspjeti ustati kad zazvoni sat - onda nema povratka u krevet i spavanja do 8.
    X
    I onda su ti kolegice na poslu grupa podrške i kukate u 7 uz kavu.
    Šalim se, ali na neki način je tako.
    Ne vidim razloga forsiranju nečeg nepotrebnog, što te opterećuje, ako nema za time potrebe.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 23.08.2011. at 12:13

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

može i tako ali zar ne bi bilo dobro da se jednom presjeće i preboliš 2-3 dana i ok bude.
    kako si mislila to organizirati.sms kontrola ili nekako drugačije

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da se moraš dignut, digla bi se.
    Pošto ne moraš, spavaj.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa Bože ima potrebu, ima volju, samo traži društvo za jako ranojutarnju kavu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja preporučam mm-a da se uključi u grupu
    možda bi ga Ifi preko skajpa bolje ispilala da se konačno ustane na vrijeme

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo ja se dižem svako jutro debelo prije 6 i ništa nisam napravila, tako da

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

od ranog ustajanja si u morniji i neproduktivniji jer se (od umora) vučeš ko crkotina

postoje li kakve tablete koje ne izazivaju ovisnost, a koje će me natjerati da spavam barem do 7 (ili da otvorim topic za kontragrupu)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    postoje li kakve tablete koje ne izazivaju ovisnost, a koje će me natjerati da spavam barem do 7 (ili da otvorim topic za kontragrupu)
    Ja sam u toj kontragrupi. Radila, ne-radila, radnim danom, svetkom, petkom, koliko god kasno išla spavati i koliko god puta tijekom noći bila cimnuta od strane mog nejačeta, ja se budim u 6, sama od sebe. I nema dalje, bez obzira na umor i pospanost. Za poludit.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Lady Grey prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u toj kontragrupi. Radila, ne-radila, radnim danom, svetkom, petkom, koliko god kasno išla spavati i koliko god puta tijekom noći bila cimnuta od strane mog nejačeta, ja se budim u 6, sama od sebe. I nema dalje, bez obzira na umor i pospanost. Za poludit.
    Ima nas još takvih za kontragrupu, osim što nemam nejačeta, i što mi to nije za poludit, nego mi normalno, a ako se u nedjelju probudim u 7-ko da sam nekud zakasnila. Imam neke spavačedopodne u familiji (kad je godišnji) i rado bi shvatila u čemu je tu ljepota.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponukana ovim, ja sam za jutros sat navila u 6:30 (idemo polako), ali sam se opet, nakon 20 snoozanja, probudila u 730
    sva opravdanja koja sam ja sebi smisljala u tih sat vremena bila su mi tako logicna
    onda sam se, dok sam se panicno tusirala, spremala, jer morala sam biti vani vrlo brzo, naravno mrzila
    kakav je to san kojeg ti svako 5 minuta budi budilica?
    osim sto je najslađi?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ponukana ovim, ja sam za jutros sat navila u 6:30 (idemo polako), ali sam se opet, nakon 20 snoozanja, probudila u 730
    sva opravdanja koja sam ja sebi smisljala u tih sat vremena bila su mi tako logicna
    onda sam se, dok sam se panicno tusirala, spremala, jer morala sam biti vani vrlo brzo, naravno mrzila
    kakav je to san kojeg ti svako 5 minuta budi budilica?
    osim sto je najslađi?
    xx

imala sam čak i ideju da dođem na posao umjesto u osam, u sedam. pa da odem ranije, ono vrućine i to. šipak. na kraju sam kasnila. pa ću morati ostati duže.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

svako ima svoje razloge koliko i zašto spava.ja stvarno više stignem i sve mi je na mjestu kada dignem se ranije ali kada legnem u ponoć nisma baš orna dignuti se u 5 pa mi zato treba neka moralna podrška.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Volim spavati, ali kad imam puno posla dignem se u 5-6 i do 8 napravim toliko toga za što bi mi inače trebalo pola dana i više. Produktivnost mi je u te ure na vrhuncu.

Inače, prema ayurvedi bi se trebalo dići prije sunca, jer navodno je ta svijetlost pri izlasku sunca jako dobra za organizam.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ifigenija - znači ti želiš sat vremena samo za sebe i pronašla si ga u ranom jutru prije nego se svi probude.
    Skroz te razumijem i ne vidim ništa čudno u tome i mislim da nema nikakve razlike radila ti od doma, ne radila, bila na porodiljnom...

Jedino ne vidim u čemu je problem, naviješ alarm u 5 i pustiš ga da se ponavlja svakih 10 minuta i kada ti dojadi njegovo tuljenje digneš se, u početku će ti biti teže, ali vjerujem da ćeš s vremenom uspjeti ako to zaista želiš.

Onda fino skuhaš kavu, urediš se, napraviš plan za taj dan, znači sve ono zbog čega se i dižeš rano i nakon toga sa velikim osmjehom očekuješ buđenje svojih najmilijih

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Baš mi treba ovakva grupa za podršku. Već dugo (od kad su djeca prerasla ranojutarnje buđenje) se pokušavam dignuti u 7 , ali nikako. A kućanica sam . Volim na miru popiti kavicu i pogledati vijesti na Dobro jutro.
    Pogotovo sad, kad su vručine, tako da možemo ranije izači van, u park, plac i ostalo, jer već oko 11 moramo doma zbog vručine.
    Dakle Ifi, ja te kužim i prikljuičujem se grupi!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i ja sam ova spavačka struja
    al mi trenutno nije na listi prioriteta ta promjena
    moja nona je uvijek govorila, kad si mlad onda bi stalno spavao, a il ne možeš, il imaš milijon stvari koje bi radio umjesto spavanja.
    a kad si star, onda ništa više ne moraš, a ne možeš spavati.
    naopako skroz.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fakat naopako

mene stalno proganja to da bih tko zna što stigla i da bi tko zna koliko vremena imala da ne spavam toliko. Kad čujem da žene budu budne do 1,2 ujutro - čovječe, pa možeš toliko toga napraviti do tada! Barem to meni tako izgleda, no možda se zavaravam.. vjerojatno bih hodala ko zombi i samo gledala gdje leći sav svoj period budnosti

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja već desetak godina ne liježem prije 1-2 u noći i dižem se oko 6. vikendom bauljam po stanu u 7 i ne znam šta bi sama sa sobom - ne primam se posla da njih ne probudim, pa na kraju igram angry birdse na mobu. katastrofa.
    lastane, ima li pomoći?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi odmorna i čila? ak jesi, ja ne vidim problem

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa ono... recimo da, ako slučajno produljim ujutro, čitav dan sam beskrajno umorna i kilava. u redovnom režimu sam... navikla

dok sam studirala i imala malu bebu doma, navikla sam bdjeti noćima jer sam jedino tada imala vremena i mira učiti. u jednom trenu sam bila toliko umorna da više nisam osjećala umor. nekad mi se čini da taj tren još traje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    pa ono... recimo da, ako slučajno produljim ujutro, čitav dan sam beskrajno umorna i kilava. u redovnom režimu sam... navikla

dok sam studirala i imala malu bebu doma, navikla sam bdjeti noćima jer sam jedino tada imala vremena i mira učiti. u jednom trenu sam bila toliko umorna da više nisam osjećala umor. nekad mi se čini da taj tren još traje.
    xx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko kuzim svaka od nas ovdje ima razliciti problem
    Posljednje uređivanje od ivarica : 24.08.2011. at 10:08

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko kuzim svaka od nas ovdje ima razliciti problem
    a sve se svodi na to da bi svi spavali još par sati duže nego što trenutno mogu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    ja jok, antiprotivna sam, ne trebam ništa, samo se hvalim, i da, mi smo oboje ranobuđači i znamo komentirati da bi nam bilo grdo da nismo...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku

čuj, par sati...
    moje se još uvijek u minutama broji
    ali svejedno imam problem lol

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti si moj idol, šta bi ja dala da mogu tako

Mislim, sve osim ovog da misliš da si još uvijek u tom trenutku...
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 23.08.2011. at 16:38

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni su najdraži dani kad ne radimo ni MM, ni ja, spavamo do kad mali "dozvoli", ako imamo sreće to je bliže 10, ako nemamo to je ranije.
    Onda se rastežemo po krevetu i kući do cca 12, onda oko 12 u spavaćici hodam po vrtu i berem povrće za ručak, pa se oko 13 ili 14 presvučem.
    Najljepši je osjećaj oko tih 13 ili 14 sati, još si u piđami, napravio nisi ništa, a još je cijeli dan pred vama. Neprocjenjivo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni su najdraži dani kad ne radimo ni MM, ni ja, spavamo do kad mali "dozvoli", ako imamo sreće to je bliže 10, ako nemamo to je ranije.
    Onda se rastežemo po krevetu i kući do cca 12, onda oko 12 u spavaćici hodam po vrtu i berem povrće za ručak, pa se oko 13 ili 14 presvučem.
    Najljepši je osjećaj oko tih 13 ili 14 sati, još si u piđami, napravio nisi ništa, a još je cijeli dan pred vama. Neprocjenjivo.
    e, to je stav, bravo anemona :respect:. a ja isto po glavi vrtim onda - subota je, ja do 1 u piđami, a mogla sam ić na vrh velebita i nazad već. skuhat ručak i očistit stan

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

živjet ćeš 100 godina! blago tebi sa takvim stavom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma nije to stav, to je potreba.
    MM zbog posla prilično izbiva, a i kad je redovno radno vrijeme, dođe dosta kasno, onda u to kratko vrijeme natiskamo i vrt i veš i svakakve svakodnevne gluposti za napraviti, jednostavno je strka i zbrka, a ja to mrzim, a bome ni on nije ljubitelj.
    Onda kad se poklopi da je za vikend doma, jednostavno nam treba da spavamo, vučemo se po kući i satima ne radimo ništa.
    Nered je za poluditi, suđe po cijeloj kuhinji, veš čeka,... a mi poležavamo.
    Daj Bože više takvih dana. Meni bi odgovaralo 4:3 u korist odmora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prigodno za nas koje volimo spavanje, a ne volimo buđenje
    http://www.6yka.com/spavanjeslike

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo svi ranoranioci. ja sam često u 6 već na poslu jer volim raditi sama u uredu bez telefona. dok sam bila na porodiljnom dizala sam se isto prije 6, da se istuširam i pojedem dok je muž doma.
    pa to mi je misterija, zašto se ujutro ne družite s muževima na miru, ne morate se svaki put seksati, možete popričati, isplanirati nešto, pa to mi se čine super trenutci za intimu i mir.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    pa to mi je misterija, zašto se ujutro ne družite s muževima na miru, ne morate se svaki put seksati, možete popričati, isplanirati nešto, pa to mi se čine super trenutci za intimu i mir.
    pa zato jer se ne mozemo probuditi

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zato jer se ne mozemo probuditi
    Ma ja se i mogu probuditi. meni kad sat zvoni jer se moram ustati skočim iste sekunde. Ali kad znam da to ne moram... e onda ću ostati maks u krevetu dok opet ne dođe taj trenutak kada ipak moram iskočiti

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Tko je na listi? Detalje ćemo se dogovoriti kad vidimo tko je sve u ekipi:

1. Ifigenija
    2.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ifigenija, ostalo mi je malo nejasno jel želiš ustajati rano a lijegati uobičajeno (što znači skratiti ukupno vrijeme svoga noćnog sna), ili želiš samo pomaknuti svoje spavanje, tj. leći ranije pa se onda i dizati ranije?

Ne znam koliko ti ukupno spavaš, ali ja nipošto ne bih smanjivala količinu sna koja mi odgovara i za koju znam da mi je potrebna. Ovo drugo, samo pomicanje vremena lijeganja i buđenja, izvedivo je.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, ja danas ustala u 4,45.
    Nije baš nešto.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

5 i 15

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

6.30 jedva
    Posljednje uređivanje od Anemona : 24.08.2011. at 07:23

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajme koke ja sam u pol 7 ustala i još se mislim kako ću vas prodrmati da vidim tko je od spavalica budan, a vi od prije 5 na nogama.wow, to mi je previše, tj. nemam potrebu za tako ranim dizanjem.Sad sam na godišnjem al i uobičajeno se dižem u pol 7, u 7 krećem na posao,a radim od 8.kad doma dođem u pol 5 opet sve stignem..Šta vi radite u 5?peglete, sexate se?kuhate ručak?ili samo lapite same sa sobom u miru?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ne radim ništa, samo se obučem i krenem na posao. Radim od 7.
    A gdje je Ifi?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 24.08.2011. at 07:35

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja učim. I razmišljam kako ispiti na mene imaju blagotvorno djelovanje: da sad idem roditi ne bi mi trebao klistir.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sma na listi.samo ja doma nemam internet.samo malo preko moba.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

klasicno 6.00, a da je vieknd bome bi jos bila jos u krevetu uz MMa

nama se zna dogoditi za vikend da nam popodne neko navrati a cijela obitelj u pidzamama

i da ifi da se ti povezes s ovim nespavalicama, one te sigurno nece iznevjeriti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaze na nurse.hr
    Često zaboravljamo osnovne činjenice o snu koje se odnose na ljude. Podsjetimo se glavnih 5 znanstveno dokazanih činjenica o snu.
    5. Dobar san je dostupan svima ukoliko slijedite neke zdravo-razumske savjete:

- Idite u krevet otprilike u isto vrijeme;
    - Neka vam cilj bude 7 do 8 sati sna, nemojte ni smanjivati ni produžavati vrijeme provedeno u krevetu;
    - Suzdržavajte se od kofeina, jake začinjene hrane, alkohola i medikamenata četiri do šest sati prije odlaska u krevet;
    - Eliminirajte buku i svjetlo prije odlaska u krevet;
    - U krevetu samo spavajte i vodite ljubav, nemojte čitati, jesti i sl.;
    - Redovito vježbajte, ali ne netom prije odlaska u krevet. Da bi se tijelo moglo dobro odmoriti, prvo ga morate tijekom dana fizički umoriti.

4. Ljudi se razlikuju od većine životinja.

Ekstremi spavanja koje imaju neke životinje nisu za ljude. Ako ljudi ne spavaju dovoljno rapidno gube sposobnost koncentracije i donošenja odluka. Nakon samo jedne neprospavane noći smanjuje se koncentracija pri vožnji i upravljanju strojevima, što može uzrokovati ozbiljne nezgode.

3. Možete spavati poput bebe.

Takozvani polufazični snovi koje viđamo kod male djece (a navodno je i Thomas Edison spavao tako) donose dovoljno odmora. Ako se i budite tijekom noći ili ne spavate dovoljno čvrsto, ukoliko vam to ne izaziva nervozu, donosi dovoljno odmora i regeneracije tijelu, a neki tvrde da kontrolirani uvjeti buđenja tijekom noći nekoliko puta donose i više odmora nego čvrst neprekidan san.

2. Što smo stariji treba nam manje sna.

Istraživanja pokazuju da kao što nam treba manje kalorija za održavanje tjelesnih funkcija kako starimo imamo i manju potrebu za snom.

1. Spavamo bolje nego što mislimo.

Za većinu osoba neispavanost je mit. Ljudi nisu zombiji. Većina kompanija dobro zarađuje na tome, te se razvila i svojevrsna industrija koja propagira takve stavove, prema kojima 7 sati sna tijekom noći nije dovoljno za ljudsko tijelo.

Međutim, većina objektivnih znanstvenika se slaže kako je 8 sati sna sasvim dovoljno, te ako uspijevate tih 8 sati provesti u krevetu vjerojatno nemate problema sa spavanjem. Problem se pojavljuje ako su vaša očekivanja veća od realnih.

Najnovija istraživanja provedena u Americi sugeriraju kako ljudi spavaju jednako dobro kao i prije 40 godina, samo su sada manje zadovoljni time.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja polako uspijevam
    zadala sebi za cilj da idem leci u 9, najkasnije 10
    i nakon dva tjedna redovitog ranog lijeganja, budim se u 6:30, 7
    i super mi je

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor