ja bi rado ustajala ranije, ali ne ni da molim boga ni da forumske podrske pruzam
stalno mislim koliko bi vise u zivotu napravila samo da ne spavam toliko :/
mislim, znam da ne bi, ali da bar jedno jutro ustanem u npr 6 pa se uvjerim u to
ja bi rado ustajala ranije, ali ne ni da molim boga ni da forumske podrske pruzam
stalno mislim koliko bi vise u zivotu napravila samo da ne spavam toliko :/
mislim, znam da ne bi, ali da bar jedno jutro ustanem u npr 6 pa se uvjerim u to
evo ja se dižem svako jutro debelo prije 6 i ništa nisam napravila, tako da![]()
od ranog ustajanja si u morniji i neproduktivniji jer se (od umora) vučeš ko crkotina
postoje li kakve tablete koje ne izazivaju ovisnost, a koje će me natjerati da spavam barem do 7 (ili da otvorim topic za kontragrupu)
svako ima svoje razloge koliko i zašto spava.ja stvarno više stignem i sve mi je na mjestu kada dignem se ranije ali kada legnem u ponoć nisma baš orna dignuti se u 5 pa mi zato treba neka moralna podrška.
ma naravno, boga sam spomenula jer je ifi rekla da je zaspala usred moliitve
pa ko ne bi
ja zaspim ako me stavis na stolicu i kazes aj zaspi
a molitva (ok, ne u mom slucaju) tj bilo kakva introspekcija, pa to me uspava dok pijem kavu
Posljednje uređivanje od ivarica : 23.08.2011. at 13:34
Ne zaboravimo da još i muževi očekuju seks nakon što djeca zaspu
Ifi, požalit ćeš što si pitala
Nego, ja isto radim od 7 i svaki se dan dižem u 6. I djeca su mi ranoranioci. Godinama se već nisam probudila spontano, i ta mi je opcija jednostavno neprocjenjiva...
Ah, svatko želi ono što nema.
cini se
jer ja imam dijete koje me uvijek pustalo da se posteno naspavam
ako je i ustajao ranije, mm bi ustao s njim, njemu to nije problem
tako da sam ja tek kad sam krenula raditi pocela ustajati u nekih pristojnih 7:30
dotad je bilo .... ma sram me reci, ali vikendima i do 11,11 sati
sad vise nema sanse da mogu vikendom odspavati do iza 9
a jos uvijek me dijete budi kad ide u skolu, ono bar da ga pozdravim :/
a druga bi majka dotad napravila dorucak, rucak, oprala robu i stavila je susit
ovko sve to mm mora napraviti kad dodje s posla
ne znam, meni je to moje predugo spavanje (8 do 9 sati dnevno) bas previse
da bas pritom nekako uzivam, nego ni nemam pojma sto sanjam
Volim spavati, ali kad imam puno posla dignem se u 5-6 i do 8 napravim toliko toga za što bi mi inače trebalo pola dana i više. Produktivnost mi je u te ure na vrhuncu.
Inače, prema ayurvedi bi se trebalo dići prije sunca, jer navodno je ta svijetlost pri izlasku sunca jako dobra za organizam.
Ifigenija - znači ti želiš sat vremena samo za sebe i pronašla si ga u ranom jutru prije nego se svi probude.
Skroz te razumijem i ne vidim ništa čudno u tome i mislim da nema nikakve razlike radila ti od doma, ne radila, bila na porodiljnom...
Jedino ne vidim u čemu je problem, naviješ alarm u 5 i pustiš ga da se ponavlja svakih 10 minuta i kada ti dojadi njegovo tuljenje digneš se, u početku će ti biti teže, ali vjerujem da ćeš s vremenom uspjeti ako to zaista želiš.
Onda fino skuhaš kavu, urediš se, napraviš plan za taj dan, znači sve ono zbog čega se i dižeš rano i nakon toga sa velikim osmjehom očekuješ buđenje svojih najmilijih![]()
Baš mi treba ovakva grupa za podršku. Već dugo (od kad su djeca prerasla ranojutarnje buđenje) se pokušavam dignuti u 7 , ali nikako. A kućanica sam. Volim na miru popiti kavicu i pogledati vijesti na Dobro jutro.
Pogotovo sad, kad su vručine, tako da možemo ranije izači van, u park, plac i ostalo, jer već oko 11 moramo doma zbog vručine.
Dakle Ifi, ja te kužim i prikljuičujem se grupi!
Čovječe mene si opisala!
Ja se dižem samo kad mooooram.. a kad je škola, dižem se kad dijete vikne "bok mama!" i kad mu odzdravim. Ja stalno "sanjam" da ću se dići ujutro, pa skuhati sebi i mm-u kavu, da ćemo pričati, da ću kad smo na moru dići se i otići plivati i tako. No kad dođe taj trenutak da se trebam dići, u stanju sam vlastitu majku prodati samo da se ne moram dići iz kreveta i naravno ništa od planova se ne dogodi (jer ne moraju)![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 23.08.2011. at 15:55
a to laganje ujutro, u nesvijesti:
ma ne, nisam rekla da me probudis...
odgodila sam, nigdje ne trebam ici....
sutra je to, ne danas....
jednom me sestra trazila da u snu potpisem da me je probala buditi, ali se nisam dala
tjesi me samo to da je moja mama bila ista, baba je budila svako jutro U.R.U. vremena dok ova ne bi stvarno ustala i posla na posao
a sad se budi izvan zora
i ja sam ova spavačka struja
al mi trenutno nije na listi prioriteta ta promjena![]()
moja nona je uvijek govorila, kad si mlad onda bi stalno spavao, a il ne možeš, il imaš milijon stvari koje bi radio umjesto spavanja.
a kad si star, onda ništa više ne moraš, a ne možeš spavati.
naopako skroz.
Fakat naopako![]()
mene stalno proganja to da bih tko zna što stigla i da bi tko zna koliko vremena imala da ne spavam toliko. Kad čujem da žene budu budne do 1,2 ujutro - čovječe, pa možeš toliko toga napraviti do tada! Barem to meni tako izgleda, no možda se zavaravam.. vjerojatno bih hodala ko zombi i samo gledala gdje leći sav svoj period budnosti![]()
ja već desetak godina ne liježem prije 1-2 u noći i dižem se oko 6. vikendom bauljam po stanu u 7 i ne znam šta bi sama sa sobom - ne primam se posla da njih ne probudim, pa na kraju igram angry birdse na mobu. katastrofa.
lastane, ima li pomoći?
pa ono... recimo da, ako slučajno produljim ujutro, čitav dan sam beskrajno umorna i kilava. u redovnom režimu sam... navikla
dok sam studirala i imala malu bebu doma, navikla sam bdjeti noćima jer sam jedino tada imala vremena i mira učiti. u jednom trenu sam bila toliko umorna da više nisam osjećala umor. nekad mi se čini da taj tren još traje.
ti si moj idol, šta bi ja dala da mogu tako
Mislim, sve osim ovog da misliš da si još uvijek u tom trenutku...![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 23.08.2011. at 16:38
Meni su najdraži dani kad ne radimo ni MM, ni ja, spavamo do kad mali "dozvoli", ako imamo sreće to je bliže 10, ako nemamo to je ranije.
Onda se rastežemo po krevetu i kući do cca 12, onda oko 12 u spavaćici hodam po vrtu i berem povrće za ručak, pa se oko 13 ili 14 presvučem.
Najljepši je osjećaj oko tih 13 ili 14 sati, još si u piđami, napravio nisi ništa, a još je cijeli dan pred vama. Neprocjenjivo.![]()
mi smo svi ranoranioci. ja sam često u 6 već na poslu jer volim raditi sama u uredu bez telefona. dok sam bila na porodiljnom dizala sam se isto prije 6, da se istuširam i pojedem dok je muž doma.
pa to mi je misterija, zašto se ujutro ne družite s muževima na miru, ne morate se svaki put seksati, možete popričati, isplanirati nešto, pa to mi se čine super trenutci za intimu i mir.
Ma nije to stav, to je potreba.
MM zbog posla prilično izbiva, a i kad je redovno radno vrijeme, dođe dosta kasno, onda u to kratko vrijeme natiskamo i vrt i veš i svakakve svakodnevne gluposti za napraviti, jednostavno je strka i zbrka, a ja to mrzim, a bome ni on nije ljubitelj.
Onda kad se poklopi da je za vikend doma, jednostavno nam treba da spavamo, vučemo se po kući i satima ne radimo ništa.
Nered je za poluditi, suđe po cijeloj kuhinji, veš čeka,... a mi poležavamo.
Daj Bože više takvih dana. Meni bi odgovaralo 4:3 u korist odmora.![]()
Tko je na listi? Detalje ćemo se dogovoriti kad vidimo tko je sve u ekipi:
1. Ifigenija
2.
Ifigenija, ostalo mi je malo nejasno jel želiš ustajati rano a lijegati uobičajeno (što znači skratiti ukupno vrijeme svoga noćnog sna), ili želiš samo pomaknuti svoje spavanje, tj. leći ranije pa se onda i dizati ranije?
Ne znam koliko ti ukupno spavaš, ali ja nipošto ne bih smanjivala količinu sna koja mi odgovara i za koju znam da mi je potrebna. Ovo drugo, samo pomicanje vremena lijeganja i buđenja, izvedivo je.
6.30 jedva![]()
Posljednje uređivanje od Anemona : 24.08.2011. at 07:23
ajme koke ja sam u pol 7 ustala i još se mislim kako ću vas prodrmati da vidim tko je od spavalica budan, a vi od prije 5 na nogama.wow, to mi je previše, tj. nemam potrebu za tako ranim dizanjem.Sad sam na godišnjem al i uobičajeno se dižem u pol 7, u 7 krećem na posao,a radim od 8.kad doma dođem u pol 5 opet sve stignem..Šta vi radite u 5?peglete, sexate se?kuhate ručak?ili samo lapite same sa sobom u miru?
Ja ne radim ništa, samo se obučem i krenem na posao. Radim od 7.
A gdje je Ifi?![]()
Posljednje uređivanje od Anemona : 24.08.2011. at 07:35
Ja učim. I razmišljam kako ispiti na mene imaju blagotvorno djelovanje: da sad idem roditi ne bi mi trebao klistir.
ja sma na listi.samo ja doma nemam internet.samo malo preko moba.
klasicno 6.00, a da je vieknd bome bi jos bila jos u krevetu uz MMa
nama se zna dogoditi za vikend da nam popodne neko navrati a cijela obitelj u pidzamama![]()
i da ifi da se ti povezes s ovim nespavalicama, one te sigurno nece iznevjeriti.
evo mogu i ja na tu listu...za koji dan kad se vratim s puta, kad budem pri internetu redovito.
jučer sam se probudila u pol 3, a prekjučer u pol 5 (trudničke "obaveze)ali nisam mogla ustat, nikako.....a bilo je tak "idealno" za peglanje (imam par vagona) - valjda neću morat čekat snijeg........
da, mogu i ja potvrdit - ak ti nije baš "sila da se digneš" - ne dižeš se....iako-može se....moja mama isto treba baš to vrijeme ujutro, za sebe i evo već par godina redovito i vježba i moli.....i baš je nekako "posložena u glavi", a radi od pol8 i još putuje na posao
ja sam nakon dugog razdoblja "drilovitog tempa" na par godina izgubila tu "sposobnost" da nešto tako čvrto odlučim i onda se toga držim, valjda mi je trebala ta promjena...ali sad, sad je dosta plandovanja i leđero tempa.....baš imam osjećaj "joj kako bi puno napravila da ustane ranije",...
imam i klinca, on se digne 15 min čim osjeti da me nema u krevetu........ali ja nemrem ustat pa letit da napravim u tih 15 min nekaj za sebe
jutarnja kava i kla-fe-že bi mi baš bio pokretač....za start,
ifigenija - šta si ti danas poduzela? i kak si zamislila da se budimo međusobno?
fda ja odgovorim - nikako.
nećemo dopuštati forumske kružoke.
ukinuli smo trudničke i djčje koji su ipak bili barem malo korisniji.
ova tema egzistira zato što nas ima doista puno sa problemima spavanja, bilo predugog ili prekratkog.
ali, da ćemo dopuštati ovdje neka pobrojavanja i pijenja virtualne kave, nećemo.
bez ljutnje.
i ja trebam podršku da ne jedem čokoladu i da opeglam dvije košulje.
ali za to imam nevirtualnih prijateljica.
nije život samo na forumu.
idemo dalje o (ne)spavanju.
apricot, jesi zloćesta.
Jel smijem pitati: koliko sna za sebe smatrate optimalnom količinom?
Posljednje uređivanje od Anemona : 24.08.2011. at 08:40
ponukana ovim, ja sam za jutros sat navila u 6:30 (idemo polako), ali sam se opet, nakon 20 snoozanja, probudila u 730
sva opravdanja koja sam ja sebi smisljala u tih sat vremena bila su mi tako logicna
onda sam se, dok sam se panicno tusirala, spremala, jer morala sam biti vani vrlo brzo, naravno mrzila
kakav je to san kojeg ti svako 5 minuta budi budilica?
osim sto je najslađi?
jel vidiš da su grupe podrške - kontraproduktivne?
Mene je baš razveselilo kad sam pročitala prvi post. Totalno se vidim u tome.
Nije stvar u tome da reduciram spavanje na neku nerazumnu mjeru. Sad idem spavat oko 10 ipo i prirodno se budim oko 6 ipo. To je taman nekih 8 sati.
Ali, imam neke poslove koje bi trebala obavit u idućih mjesec-dva, a traže da mi dijete ne pokazuje crtež koje je nacrtalo, aviončić koji pravi od legića il da mu treba obrisat guzu. Treba mi dva sata BEZ podražaja, bez tel poziva, susjeda koji se javljaju, sveg "ometanja" koje tijekom dana imam. Zato mi je prekrasno kad imam jutarnju osamu da se sastanem sa sobom.
U to doba, ako ne radim baš posao, uspijem popit kavu, lijepo organizirat dan, obavit svoj poslić, zalit svoje cviće i dan mi onda teče prema mojoj ideji. Koja često nije kruta. Ali meni stvara osjećaj zadovoljstva, nekako znam što trebam obaviti, pratim potrebe i sebe i obitelji i kuće...ne znam jel me shvaćate...u protivnom, ustanem se kad i djeca, krenem razgrnit robu, razgrćem je u periodu od 3 ure, kruh nisam ni ispekla ni kupila, dođe mi vrijeme za ručak, zelenila nemam u kući jer sam i jučer sve činila stihijski, skuham nešto, što mi nije baš baš...a kad se ujutro ispalniram, opeglam, pobrišem wc, isplaniram ručak, skočim s djecom gdje imam, do 10-11 h sam obavila "ono što se mora" i onda mi je dan bezbrižan, imam za jest, imam vremena za igru, a nitko mi ne smeta da se priko dana i malo odmorim. Radim takav posao da kad me nema, nema me i po cijeli dan i lijepo mi je da kad sam kući mogu uživat s djecom, a ne da ih stalno odgurivam jer čistim, peglam...ovako, ostavim za zajedničko vrijeme mijesenje kruha, kupovinu katkad, neka pranja-brčkanja koja mogu i oni se uključit...
Eto, za TO meni sjajno dođe bit u 5 budna. A poć leć u 9 mi nije katastrofa, dapače...
meni bi trebala 3. vrsta grupe podrške
grupa podrške za one koji vole spavati, ali se moraju dizati tj. grupa podrške da ne mrzim cijeli svijet ujutro kad zazvoni sat
naime, spavalica sam, ali otkad radim - radim od 7
i ustajem se - ako moram spremiti dijete tj. kad mi je dijete išlo u vrtić i sada kada ide u školu - u pola 6
- sada kad su praznici i dijete ne mora izaći sa mnom u isto vrijeme iz stana - u 6
i tako već 12 godina
kad ujutro zazvoni sat, jedva se izvučem, prva mi je misao o tome kako mi je teško u životu, i kako bih sad sve mjenjala da mogu još malo slatko odspavati...
nikad se nisam navikla i prihvatila s užitkom ranojutranje buđenje
tim više što to nije nikakvo vrijeme za mene, već osmah kreše trčanje...
naravno popodne sam nešto sretnija kad (većinom, kad nije neki deadline na poslu) u 3 već mogu ići kući, iako se u 3 već osjećam prilično ižmikano, ali ujutro mi je nepodnošljivo...
inače sam večernji tip i gušt mi je biti navečer budna i navečer obavljati poslove...određeni broj godina, sam spavala po 5 ili 6 sati, ali unazad nekog vremena ni to ne mogu ...to rano dizanje me s godinama počelo iscrpljivati (uz naporan životni tempo) i sad zakunjam ko kokica, čim se navečer umirim