Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 280

Tema: Grupa za podršku - za žene koje se žele početi rano dizati - a ne ide im baš...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo mogu i ja na tu listu...za koji dan kad se vratim s puta, kad budem pri internetu redovito.

jučer sam se probudila u pol 3, a prekjučer u pol 5 (trudničke "obaveze) ali nisam mogla ustat, nikako.....a bilo je tak "idealno" za peglanje (imam par vagona) - valjda neću morat čekat snijeg........

da, mogu i ja potvrdit - ak ti nije baš "sila da se digneš" - ne dižeš se....iako-može se....moja mama isto treba baš to vrijeme ujutro, za sebe i evo već par godina redovito i vježba i moli.....i baš je nekako "posložena u glavi", a radi od pol8 i još putuje na posao

ja sam nakon dugog razdoblja "drilovitog tempa" na par godina izgubila tu "sposobnost" da nešto tako čvrto odlučim i onda se toga držim, valjda mi je trebala ta promjena...ali sad, sad je dosta plandovanja i leđero tempa.....baš imam osjećaj "joj kako bi puno napravila da ustane ranije",...

imam i klinca, on se digne 15 min čim osjeti da me nema u krevetu........ali ja nemrem ustat pa letit da napravim u tih 15 min nekaj za sebe

jutarnja kava i kla-fe-že bi mi baš bio pokretač....za start,

ifigenija - šta si ti danas poduzela? i kak si zamislila da se budimo međusobno?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

fda ja odgovorim - nikako.
    nećemo dopuštati forumske kružoke.
    ukinuli smo trudničke i djčje koji su ipak bili barem malo korisniji.

ova tema egzistira zato što nas ima doista puno sa problemima spavanja, bilo predugog ili prekratkog.

ali, da ćemo dopuštati ovdje neka pobrojavanja i pijenja virtualne kave, nećemo.
    bez ljutnje.

i ja trebam podršku da ne jedem čokoladu i da opeglam dvije košulje.
    ali za to imam nevirtualnih prijateljica.
    nije život samo na forumu.

idemo dalje o (ne)spavanju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

apricot, jesi zloćesta.
    Jel smijem pitati: koliko sna za sebe smatrate optimalnom količinom?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 24.08.2011. at 08:40

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Jel smijem pitati: koliko sna za sebe smatrate optimalnom količinom?
    sa 8 sati sna mogu funkcionirati duže (ako je kraće od 8, može dan dva, ali duže od par dana ne može, padam i rušim se od nespavanja )... 9 mi je nekakav optimalan broj, s tim da se nerijetko zalomi i 10 ili 11 sati sna i čist mi je to doooobro

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    sa 8 sati sna mogu funkcionirati duže (ako je kraće od 8, može dan dva, ali duže od par dana ne može, padam i rušim se od nespavanja )... 9 mi je nekakav optimalan broj, s tim da se nerijetko zalomi i 10 ili 11 sati sna i čist mi je to doooobro
    o, kako te mrzim
    i kako ti zavidim
    ali baš ono - zavidim

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    o, kako te mrzim
    i kako ti zavidim
    ali baš ono - zavidim
    I MM isto A meni najveći strah da ću doći u vašu fazu..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I MM isto A meni najveći strah da ću doći u vašu fazu..
    kakva uvreda!
    pa nije to još ona staračka nesanica!

ja sam takva od rođenja.
    sjećam se da sam jednom, kao osmogodišnjakinja, spavala do 8 pa je tetka zvala mamu na telefon da nešto nije u redu.

teško je to; vječito umoran.
    sve si mislim kako ću jednom popiti šaku nekih tabletica i spavati 12 sati

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja isto kao Anchi, a znalo se zalomit i 14 sati spavanja, ako bi se ovaj period od 7 ili 8 produžio. Voljela bih da mogu normalno funkcionirati s 5-6 spavanja, ali ne mogu, osjećam se kao zombi. Ne smeta mi ako je to zbog nekog tuluma ili druženja, dapače, postoji paradoks da nakon takvih situacija ujutro izgledam super, kao da sam se dobro naspavala. Ali, ako je to zbog drugog razloga i potraje par dana, ja se rušim.

Navečer mi se nikad ne spava, ali držim to pod kontrolom; svakako nastojim ići spavati prije ponoći, sve poslije toga znači osjećaj premlaćenosti sljedećeg dana. Volim svoj jutarnji mir, kad djeca odu u školu, a ja počnem raditi oko 7.30. To jutro mi je vrijeme najveće produktivnosti. Kad treba nadoknaditi san i kad mi to obaveze dopuštaju, nadoknađujem bez grižnje savjesti, jer ću kad se probudim bit brža i sposobnija da sve napravim što treba, a ne se vuć k'o prebijena mačka. Inače smo u kući podijeljeni tj. sinek i ja volimo spavati ujutro, a tata i kći se rano dižu, tako da nikome ništa ne fali,ako ja malo oduže odspavam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jel vidiš da su grupe podrške - kontraproduktivne?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene je baš razveselilo kad sam pročitala prvi post. Totalno se vidim u tome.
    Nije stvar u tome da reduciram spavanje na neku nerazumnu mjeru. Sad idem spavat oko 10 ipo i prirodno se budim oko 6 ipo. To je taman nekih 8 sati.
    Ali, imam neke poslove koje bi trebala obavit u idućih mjesec-dva, a traže da mi dijete ne pokazuje crtež koje je nacrtalo, aviončić koji pravi od legića il da mu treba obrisat guzu. Treba mi dva sata BEZ podražaja, bez tel poziva, susjeda koji se javljaju, sveg "ometanja" koje tijekom dana imam. Zato mi je prekrasno kad imam jutarnju osamu da se sastanem sa sobom.
    U to doba, ako ne radim baš posao, uspijem popit kavu, lijepo organizirat dan, obavit svoj poslić, zalit svoje cviće i dan mi onda teče prema mojoj ideji. Koja često nije kruta. Ali meni stvara osjećaj zadovoljstva, nekako znam što trebam obaviti, pratim potrebe i sebe i obitelji i kuće...ne znam jel me shvaćate...u protivnom, ustanem se kad i djeca, krenem razgrnit robu, razgrćem je u periodu od 3 ure, kruh nisam ni ispekla ni kupila, dođe mi vrijeme za ručak, zelenila nemam u kući jer sam i jučer sve činila stihijski, skuham nešto, što mi nije baš baš...a kad se ujutro ispalniram, opeglam, pobrišem wc, isplaniram ručak, skočim s djecom gdje imam, do 10-11 h sam obavila "ono što se mora" i onda mi je dan bezbrižan, imam za jest, imam vremena za igru, a nitko mi ne smeta da se priko dana i malo odmorim. Radim takav posao da kad me nema, nema me i po cijeli dan i lijepo mi je da kad sam kući mogu uživat s djecom, a ne da ih stalno odgurivam jer čistim, peglam...ovako, ostavim za zajedničko vrijeme mijesenje kruha, kupovinu katkad, neka pranja-brčkanja koja mogu i oni se uključit...
    Eto, za TO meni sjajno dođe bit u 5 budna. A poć leć u 9 mi nije katastrofa, dapače...

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni bi trebala 3. vrsta grupe podrške
    grupa podrške za one koji vole spavati, ali se moraju dizati tj. grupa podrške da ne mrzim cijeli svijet ujutro kad zazvoni sat
    naime, spavalica sam, ali otkad radim - radim od 7
    i ustajem se - ako moram spremiti dijete tj. kad mi je dijete išlo u vrtić i sada kada ide u školu - u pola 6
    - sada kad su praznici i dijete ne mora izaći sa mnom u isto vrijeme iz stana - u 6
    i tako već 12 godina

kad ujutro zazvoni sat, jedva se izvučem, prva mi je misao o tome kako mi je teško u životu , i kako bih sad sve mjenjala da mogu još malo slatko odspavati...
    nikad se nisam navikla i prihvatila s užitkom ranojutranje buđenje
    tim više što to nije nikakvo vrijeme za mene, već osmah kreše trčanje...

naravno popodne sam nešto sretnija kad (većinom, kad nije neki deadline na poslu) u 3 već mogu ići kući, iako se u 3 već osjećam prilično ižmikano, ali ujutro mi je nepodnošljivo...

inače sam večernji tip i gušt mi je biti navečer budna i navečer obavljati poslove...određeni broj godina, sam spavala po 5 ili 6 sati, ali unazad nekog vremena ni to ne mogu ...to rano dizanje me s godinama počelo iscrpljivati (uz naporan životni tempo) i sad zakunjam ko kokica, čim se navečer umirim

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi koji smo rođeni ko nespavači smo sretniji bez te jutarnje torture, jedino se ne osjećam sretno u fazama kad sam budna od pola 5...al to ne traje dugo... i ne bi vam bila u koži

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam sretna što živim super s 5-6 sati sna. Tu i tamo mi treba 8h da se renoviram, pa jovo nanovo.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sretna što živim super s 5-6 sati sna. Tu i tamo mi treba 8h da se renoviram, pa jovo nanovo.
    da, ja sam dugo tako
    sad bez 7 sati jedva funkcioniram
    8 sati ponekad uspijem uloviti
    ...i isto zavidim anchie na 9, 10 ili 11

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    blago tebi!
    ja živim super sa 8-9 sati sna, a tu i tamo mi treba 11h da se renoviram.
    čak su mi i klinci pospanci pa bolje da ne računom koliko smo dana života više
    prespavali kroz ove godine...
    prije sam mislila kako je cool kad si stariji i kad ti je dovoljno i manje sna,
    ali ova potreba za snom se s vremenom kod mene ništa ne smanjuje...
    valjda ću i kao baka biti pospanka...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

BHany, ti si u mojoj grupi. Ja mrzim buđenje pod mus, baš mrzim. U jutro sam ko mumija, ne govorim ni slova i nedaj Bože da je netko u kupaoni kad i ja.
    MM se naviknuo na mrguda, pa se diže 10 minuta prije mene, samo da se ne sretnemo.
    Inače za mene vrijedi ona: ne diraj lava dok spava.
    Jutarnji seks? Na to se mogu samo nasmijati.
    Npr. ako zaspim ispred tv - a i netko me probudi, u stanju sam mu glavu odgristi.
    Takva sam oduvijek. Roditelji su mi, da se spase stavili tv u sobu, jer ako sam zaspala u dnevnom boravku i trebalo me probuditi, to je bio urnebes, a i mjesečarim i pričam u snu. Hvala Bogu, u zadnje vrijeme manje.

Da se malo opravdam, zato sam večernji tip i super sam od 20 do 23 sata. Pravi anđeo.

Meni treba 8 sati sna minimalno, a spavam 6 ili 6.30 i očajna sam radi toga.
    Uz to imam niski tlak i novootkriveni Hašimoto i to mi nikako ne ide u prilog odmorenosti.
    Dajte mi da spaaaaaaaaaaavam!!!!!!!!!!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Uz to imam niski tlak i novootkriveni Hašimoto i to mi nikako ne ide u prilog odmorenosti.
    jes, okej, samo ja imam oboje, dakle, samo si spavalica

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni čak i nije važno koliko dugo spavam, bilo to 5, 8 ili 10 sati u komadu
    važnije bi mi bilo da, po mogućnosti, ne moram ustat prije pola 7.
    "narihtana" sam da s lakoćom ustajem u pola 7 bilo vikendom, na godišnjem, za posao.
    uobičajeno ustajem u 5:40 jer mi muž zbog posla ide ranije, a zajedno se vozimo
    u periodu kada idem sama i za posao se budim u pola 7 nemam nikakvih problema, taman u 1 legla
    inače mogu leći u 22 sata, ali ustati prije pola 7 mi je uvijek tlaka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja s tim imam mali obiteljski problem

MM je ranobuđač, pa:
    pod 1. i kad bih mogla odspavati npr. kad smo na godišnjem...onda on ustaje prije, kuha kavu ili pak 'tiho' odlazi u kupaonicu i oblači se da bi se mogao išuljati negdje na ranu kavu ili šetnju ili se pak samo 'tiho' do beskraja vrti u krevetu
    pod 2. navečer, dok sam ja još aktivna, on već u 9 zakunja

teško se nalazimo

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šišmiš ustvari
    ili tuljanica

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemoj slušati
    moja mama kaže da nikad nije spavala ovako dobro kao sada (75)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aj sad mi lakše

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja spadam u skupinu spavalica....koje vole jutro i žele ranije ustati....a da to nije radi posla...ali, uvijek nekako prevagne to spavanje...
    najviše sam se jutra nauživala u prvoj trudnoći....e to mi je baš odgovaralo....
    sad se sve svodi na želje...jer ostajem budna do kasno u noć...jer sam noćni tip...
    a djeca mi se ne bude prije 8,30..9...
    imala bi vremena za samoću....ali...zaista se teško izbacit iz kreveta...

mm mi je kupio magnet za frižider...ovako kaže...
    volim jutro, samo kad bi došlo malo kasnije

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BB potpisujem u potpunosti

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ovako je kod nas : moj zakoniti mužić je noćna ptica,popodne je grintav i umoran, ali kako večer pada sve je bolje volje i aktivniji,najbolje raspoloženje mu je od 9 navečer pa negdje do 1 u noći,tad gleda filmove,svira klavijature ( na slušalice,da ne bi drugo jutro imao šljivu na oku od žene svoje ),peče i jede kokice,domaće salamice i špekića..( zato mu je vaga neprijatelj br.1 )

ja - u 9 navečer,kad stavim malca na spavanje i ostalo što je potrebno,legnem na kutnu i tako bi si rado pogledala kakav filmić,kakvu seriju...i kaj onda se desi :kreće film,vidim početak...i kraj filma,ostalo prespavam ko top ni ne znajući kako sam to sve uspjela othrkati, a samo sam na trenutak sklopila oči...

a onda ujutro - napisat ću samo kako je vikendom jer preko tjedna muž radi, ja trenutno ne, ali od 7 malog vodim u vrtić;

vikendom se sama od sebe budim oko 7,vedro ustajem na nožice lagane,palim radio,stavim kavu,pjevam uz radio ( sva sreća da imam stare polugluhe susjede ) ,ljeti odmah otvaram terasu... uglavnom totalni sam jutarnji tip kojem nije problem dići se ni kad bi budilica zvonila u 5,jutro je moj najbolji i najproduktivniji dio dana

muž - sve suprotno od ovog gore,a kako bi i bio vedar kad je pekao i jeo kokice do 2 ujutro,ali svejedno se digne kad je kava kuhana,onda ja pričam o svemu i svačemu, a on samo klima glavom, za drugo tad nije ni sposoban

dijete je uvijek bilo prekrasni bebač , koji je sa mjesec dana spavao 7 sati u komadu,a i sad spava do 7 najranije,tako da zbog njega nije bilo uopće potrebno mijenjati ritam

zaključak - zasad imam mogućnosti spavati 8 sati u komadu i to koristim i to mi paše,i nije mi potrebno da se dižem ranije da bi se bez brige mogla srediti i popiti kavicu u miru,jer dijete kad se digne ionako nije "prijetnja" mom mirnom ispijanju kave,muva se tuda uokolo mene igrajući se

kad sam radila budilica je zvonila u pola 6,dizala sam se isti čas bez problema,vesela i spremna za novi radni dan

ali - kad, daj Bože, dođe još koje dijete...tada se opet javljam na ovu temu i dam friško izvješće

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

frodo se dosla hvalit

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A gdje je Ifi? Koja sila ih je ustalo u 5, a nje nemaaaa... .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znam i ja negdje u sebi da se ne treba forsirati nesto sto nisi (ja za razliku od peterlin, mogu ostati budna i do preksutra i funkcionirati, ali ne smijem zaspati ni sekunde) ali zeljela bi to pokusat pa sebi dokazat
    taj bed me prati jos od pocetaka faxa kad je prijateljica dosla s predavanja jednog, na njenom faxu omiljenog profesora
    on ih je pitao kad ustaju i kad je cuo odgovore, rekao im je - djeco moja, kako vi mislite ista u zivotu stici napraviti
    otad sam ja u bedu i razloge svoje neproduktivnosti opravdavam spavanjem

pa da mi se samo jednom probudit i odradit nesto i rec - covjek je bio u pravu
    ili se probudit pa vidjet da nije
    Posljednje uređivanje od ivarica : 26.08.2011. at 13:09

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ja tako vooolim spavati. Kad je nastava budim se u šest, ali malo nadoknadim popodne ili već u devet navečer ne znam kako se zovem.
    A kad mogu spavati, spavam bez problema 12 sati, a mogu i duže, ako me puste. Kaže mi muž da gubim od života spavajući, ali ja ne osjećam to tako. Meni je lijepo spavati.
    Ali, kad treba, lako se budim, i odmah dobre volje krećem u novi dan. Naročito ako taj dan nosi i neko putovanje, to je najlakše buđenje.
    A isto tako volim u spavaćici šetat do podna kad mogu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Htjela sam reći da sam i kao cura voljela rana buđenja, rijetko sam ja spavala duže od 9, a ona buđenja u podne...ni ne znam kak to izgleda....A nema većeg gušta nego na moru ustati u 7 i brčkati se u netaknutom moru!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam reći da sam i kao cura voljela rana buđenja, rijetko sam ja spavala duže od 9, a ona buđenja u podne...ni ne znam kak to izgleda....A nema većeg gušta nego na moru ustati u 7 i brčkati se u netaknutom moru!
    ovo ranojutarnje kupanje me oduševilo još dok sam bila dijete...iiiiiiii, još me drži

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni u zadje vrijeme treba puno manje sna nego prije. Uglavnom sam budna već oko 6. I nije mi problem ustati se tada. Ali..sad kad ću se morati ustati u 6 na posao onda znam da će mi biti baš jako teško i tlaka.
    A kad dođe zima to je neka druga priča...
    Najljepše mi je kad se rano probudim, pa kavica, pa net, pa se djeca probude kad mi već postane dosadno. I dok kje još ugodno za disanje sad po ovim vručinama kroz dan...

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Storma

...ali zaboravih napomenuti - i istovremeno postaviti pitanje - kako vi, koje niste na istoj "valnoj duljini" sa svojim muževima što se spavanja tiče - kad se "mazite" sa svojim muževima ?

jer ja već duboko hrčem kad se muž uvuče u krevet i nema šanse da se probudim (probao on to, ali brzo odustao ), a vikendom ujutro pak on duboko spava, kad sam ja orna za takve stvari

tako da nam taj dio braka pomalo trpi

kako vi to rješavate?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj frodo prvotno napisa Vidi poruku
    Storma

...ali zaboravih napomenuti - i istovremeno postaviti pitanje - kako vi, koje niste na istoj "valnoj duljini" sa svojim muževima što se spavanja tiče - kad se "mazite" sa svojim muževima ?

jer ja već duboko hrčem kad se muž uvuče u krevet i nema šanse da se probudim (probao on to, ali brzo odustao ), a vikendom ujutro pak on duboko spava, kad sam ja orna za takve stvari

kako vi to rješavate?
    tako da se skinem sa interneta i legnem u krevet prije 22 sata, zajedno sa mužem. Kompromis, nema druge.
    sad možete pratiti i moje aktivnosti u braćnoj postelji , tako da pratite moja logiranja na forum.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj frodo prvotno napisa Vidi poruku
    Storma

kako vi to rješavate?
    Dogovorom, kao i sve drugo.... Koga svrbi, taj počne predlagati već oko ručka, pa se onda dogovorimo da li će to biti večernja gimnastika ili jutarnja... Nekako smo se zadnje vrijeme preorijentirali na jutarnju (ovo ide mm-a, ja sam oduvijek jutarnji tip) jer klinci su sve dulje budni pa navečer baš i nema mira. Sve ima svoje prednosti i nedostatke - ako je jutarnja gimnastika, nema puno vremena za cici-mici maženje, predigre i slično, nego treba biti tih da ne probudimo klince, brz i efikasan. Ako nam se prohtije romantika, onda su to večernje aktivnosti, ali kako rekoh, obično počnu s psihološkim pripremama daaaavno prije. Ako se mm želi omastiti, nema zasjedanja na internet nakon večere i to je to.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dovoljno mi je nekih 8 sati. Nisam nikad bila spavalica. Malena me sad budi između 6-7, i fakat puno posla se da napravit do podne ako se tako rano digneš. Ja pogledam na sat, tek pola 12, posla napravila a dan ispred mene! I onda si lijepo mogu priuštit kad nju stavim spat, da i ja ubijem oko s njom popodne. E što onda ima tek energije, super mi je to!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jedan od termina je za vikend a ćupi spava popodne...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo ja sinoć legla u 23 h i digla se u 6h.nekako mi je to u pet teško.morat ću probati ono da mobitel zvoni svakih 5 min da me budi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vlatka5 prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja sinoć legla u 23 h i digla se u 6h.nekako mi je to u pet teško.morat ću probati ono da mobitel zvoni svakih 5 min da me budi.
    A zašto bi se dizala u 5 ako si legla u 23? 6 sati sna je stvarno premalo i nedostatak sna loše utječe na zdravlje. To nije fraza, stvarno se događa.

Pa ako pazimo što jedemo, ne pušimo, vježbamo i općenito brinemo za svoje zdravlje, zašto se čini u redu nametati si nezdravi režim spavanja? Vlatka, ovo ne ide tebe osobno, samo naglas razmišljam.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto bi se dizala u 5 ako si legla u 23? 6 sati sna je stvarno premalo i nedostatak sna loše utječe na zdravlje. To nije fraza, stvarno se događa.

Pa ako pazimo što jedemo, ne pušimo, vježbamo i općenito brinemo za svoje zdravlje, zašto se čini u redu nametati si nezdravi režim spavanja? Vlatka, ovo ne ide tebe osobno, samo naglas razmišljam.
    X

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, meni oduvijek puno znaci i san (trajanje) ali i spavanje u mrklom mraku
    nadam se ustvari polako pomaknuti spavanje na 9, a buđenje u 6
    samo ce mm nastradati
    ja kad legnem, u mraku ne smiju svijetliti niti oci
    Posljednje uređivanje od ivarica : 13.09.2011. at 09:41

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ja kad legnem, u mraku ne smiju svijetliti niti oci

Ni meni, sve zamračim, kupila sam čepiće za uši, maskicu za oči (izgledam ko onaj Marsovac iz nekog starog crtića). Ne želim čuti ni vidjeti nikoga, eliminiram svaku pometnju. Čujem samo glas najmlađeg djeteta koje sa mnom spava jer ti dječji glasovi (opravdano) imaju takvu frekvenciju da ih moraš čuti i uz prigušenje.

Kad sam tek otvorila ovaj topic pomislila sam da nešto luđe u životu nisam čula, mislim, ljudi jedva jedvice dočekaju taj jadni vikend da se mogu naspavati do mile volje, a netko želi ne rano, nego fakat prerano buđenje. Aj, dobro, usput se to pretvorilo u temu o spavanju općenito, ovakvom ili onakvom, pa ću se i ja svrstati među spavače i reći da uvijek pamtim izjavu jednog vitalnog seoskog starca koji je, kao jedan od recepata svog zdravlja i dugovječnosti naveo: -"Nikad me sat nije budio!"
    Budući da me sat godinama budi svaki dan i jedva skupim 6-7 sati sna (meni premalo), onda kad to nije slučaj, spavam svojih lijepih 8-9-sati.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 14.09.2011. at 18:14

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

danka, imaš potpuno pravo.
    akumuliranje nespavanja donosi mnoge probleme.
    ja se upravo borim s njima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri, ajmo mi jednu grupu onih koji bi jako rado spavali, a ne daju im

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nitko mene nije tjerao da se dignem jutros prije 5, svi su spavali do 6:30
    ali ne mogu pa ne mogu
    otvorim oči, srce mi lupa i moram se dići.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ali ne mogu pa ne mogu
    Ma lupa ti i dok spavaš, samo ga ne čuješ.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to ti ja kazem, covjek se samo hvalio kako je ustajao oko 5, nikad prije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ne mogu pa ne mogu
    da bar meni malo lupa

evo treci dan eksperimenta sat zvoni od 630 do 725
    probudim sve doma i sve u susedstvu, ali ne ustajem
    legla u 10, znaci ostavila sam si dovoljno sna

ja bas mislim da je moj jedini problem s buđenjem, a ne sa spavanjem
    jer ja kad god legla, spavala 2 ili 22 sata, ja imam uvijek isti problem, probuditi se

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a kako sam to napisala i pravopis-joj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sjecas li se kad je on ustajao?

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu