Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 280 od 280

Tema: Grupa za podršku - za žene koje se žele početi rano dizati - a ne ide im baš...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Ako treniraš ujutro, jedeš li prije toga? Ja ne bi imala snage za trening na tašte, a opet ne možeš trenirati čim se najedeš.
    Nije to nikakav problem, to budu najčešće footinzi tako ne trebam ni jest. Inače mogu trčat već 20 min nakon jela, ne smeta mi uopće.

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki drugi dan se budim oko 4-5 otkad pijem D vitamin... al sam ubrzo oko 10 krepana ko da me kamion pregazio.
    zato ni ne dolazi u obzir da se dižem u te sate, trebam bit produktivna na poslu,al da mi je prebacit dizanej sa 7h na 6:20-6:30h ja presretna.
    Dobivam time sve što želim.

Ali ne želim dobit extra poal sata nauštrb sna u smislu da si ga ukradem nego da si dodam tih pola sata navece (lijeganjem ranije).

Jako sam svjesna Svetog Trojstva za optimalno funkcioniranje ljudskog organizma: prehrana+san+fizička aktivnost.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imam izvrsnu ideju koja uključuje jutarnje treninge uz koje uopće ne treba ustati iz kreveta. Ja se tog treninga pridržavam.
    Ako se razumijemo

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo ti mog iskustva pa ako možeš nešto uzeti za sebe uzmi
    ranojutarnji tip sam oduvijek a i ranije idem spavati od većine ljudi oko sebe 22 h
    s tim da sam u krevetu nekad i u 21:30 jer volim malo čitati prije spavanja
    ponekad imam odstupanja pa se znam probuditi noću ali uglavnom spavam od 22 do 5.20 otprilike
    sama se tako budim, čak ni vikendom nikad iza 7 sati što mi nekad ide na živce
    ali meni je to dovoljno sna a još i popodne oko 4, 5 volim odmoriti

ujutro volim popiti kavu u miru i nešto pročiattai a ztaim sliejdi ili joga ili snaga do 20 min. ili ponekad i trčanje do pola sata
    onda, dok iscijedim sok koji pijem svako jutro, pa napravim marendu za na posao (obično povrće s lećom ili heljdom, neka salata)
    pa doručak prije posla
    obavezno tuširanje a pranje kose svaki 3. dan maksimalno baš zbog tih aktivnosti, kosa mi se uznoji
    i eto, prođe sat i pol za tren
    tako da se ja čudim kad se drugi čude što radim na nogama tako rano a do posla imam isto 10 min. pješice

napominjem da su i moji svi za kasnije lijeganje ali na mene to ne utječe
    ja odem spavati a malu isto potjeram radnim danima do 10 jer uvijek ima jutarnju smjenu
    vikendom nekad ima društvo za prespavanac pa pustim dulje ali ja se zavučem u svoju sobu i baj baj
    Posljednje uređivanje od flopica : 04.03.2025. at 14:02

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ako koji put odem negdje pa preskočim rutinu teško se vratim u nromalu
    Lili htjela sm reći dase držiš rutine, lezi u krevet u 10 svaku večer
    makar i ne možeš zaspati, uzmi neko štivo lagano i tako treniraj organizam polako

iskreno ja da legnem u ponoć prije 7 ujutro se ne bi mogla probuditi a i tad bi bila nikakva cijeli dan...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Flopi hvala ma savjetima upravo to trebam.

Uzela sam si odlicnu knjigu za citanje (jer mob i ekran me razdrmaju cijelu).

Upravo ovo sto si rekla nista meni ne znaci broj sati spavanja ako sam legla u ponoc, a da legnem u 22h-22:30h mogu se i ranije ujutro dici i opet sam fit.

Kako potjeras malu u prnje? moji svi budni ko da je podne a ne 22h. Ggrrhhh....a muz inace treba vrlo malo sati sna i super tako funkcionira. Blago mu se...

Upravo idem na sluzb.put pa cu tamo krenut prakticirat bez distrakcija, jedino veceras slijecem kasno i nema kreveta prije 23:30h najranije, al ujutro necu produzit sa spavanjem.

Kad se ranije dizem onda ranije idem i spavat.
    Ako se dignem u 8h ma nema sanse da mogu spavat prije 23h.

Al zato sri, cet, pet krecem s discipliniranjem.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod mene se discipliniranje svodi na to da navijem sat i dignem se kad zazvoni. I to je to.
    Na poslu nema kave, jela ni pila prije 10:30. Povremeno nema ni pisanja, a cesto ne stignem ni piti vodu koja stoji pored mene u sobi. Obzirom da nema laganog tempa ujutro jedino preostaje razbuditi se dobro prije posla da taj stres i adrenalin budu podnosljivi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lili, ali zasto se želis dizati ranije ako ne da stigneš trenirati. Bar sam tako shvatila tvoj prvi post.
    Koja je svrha ranijeg dizanja?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zelim imat vise i od dana, zelim raniie doci s posla da onda imam svoj privatni zivot.

Znaci ne trazim preispitivanje moje odluke nego savjete i partnere u discipliniranju

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zelim imat vise i od dana, zelim raniie odradit posao, doci doma ranije i onda slobodaaa i moj privatni zivot. S vremenom to sve viie cijenim. Zelim takodjer ranije lijegat
    jer jenzdravije i bolje se tako osjecam.Sve sam vec pojasnila gore.

Znaci ne trazim preispitivanje moje odluke nego savjete i partnere u discipliniranju

Sirius gadan jutarnji tempo al valjda bude lakse iza 10-11h.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.03.2025. at 21:45

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako ne skraćuješ vrijeme spavanja, ostane ti jednako vremena za privatni život, bilo to malo ranije ili kasnije. Meni je nemoguća misija ići rano na spavanje pa ni ne pokušavam. Ako ti fali vremena u danu, možda bi trebala preispitati kakve su ti mogućnosti da na poslu dogovoriš da radiš sat ili dva kraće ili da promijeniš posao ili čak pokreneš svoju firmu (iako ovo zadnje je baš dvosjekli mač), pa da imaš više slobodnog vremena na račun posla a ne na račun spavanja.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nema tu posebnih savjeta, samo odluka u glavi. Staviti alarm i bez razmišljanja ustati kad zazvoni

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ninaxy, mislim da je kvaka da ekipa koja zna da se ne moze disciplinirat da ranije legne stalno pokusava odgovorit suprotni tabor al ja zaista ne trebam takva usmjerenja.

Angie, u pravu si. Sinoc sam kasno sletila

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zeza me nesto mob tu s netom.

Evo cijelog posta.

Ninaxy, mislim da je kvaka da ekipa koja zna da se ne moze disciplinirat da ranije legne stalno pokusava odgovorit suprotni tabor al ja zaista ne trebam takva usmjerenja. Ne zelim bit u grupi koja kaze da nesto ne moze. Ja mogu i zelim.

Kao sto rekoh i zadnji put ponavljam zelim imat kvalitetan san a on je kad se melatonin luči najvise znaci prije ponoci. Ne zelim po danu bit ko prebijena macka jer sam kasno legla, koliko god sati odspavala to nije to.

Na poslu radim 8h i mogu izac vec u 15h,pa di cu nac bolje. Svasta stignem u danu al ne volim brljavljenje po noci bez ikakvog smisla.

Angie, u pravu si.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.03.2025. at 09:50

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lili, nisam te mislila odgovarati od ideje, ali ideja ranog odlaska na spavanje mi se čini izvediva samo ako imaš skroz malu djecu pa ih u 8-9 spremiš na spavanje i onda možeš bez problema i ti u 10 biti u krevetu, ili ako imaš odraslu djecu. Ako imaš tinejđere koji u 9 navečer dolaze iz škole ili s aktivnosti, onda ne znam kako možeš u 10 biti u krevetu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji isto kasnije liježu, al ja se bez problema pokupim u krevet. I pred spavanje mi je bolje čitat knjigu neg čitat nekaj na mobitelu.

Volim jutro i neprocjenjivo mi je kad to jutro provedem sama. ak se slučajno netko od mojih ranije digne, pokvari mi koncept i jutarnju rutinu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ninaxy,
    Ma sve 5, mozda sam i ja pregrubo napisala.
    A sta ja znam, pa mogla bi bit u krevetu u 22h, ne vidim razlog zasto ne.
    Sami si ionako uzmu sto ce pojest, ja sam tad obicno pred TV-om tih sat vremena u danu ili na glupom mobitelu (mob je totalna gluparija), sve rijedje kuham u te sate,
    TV me cak uspava.

Najcesce smo rad.danima svi doma oko 21h tako da do 22h ima sat vremena i laganini mogu prema sobi tad ili oko 22:30h.

Nano, kazes pokvare koncept
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.03.2025. at 17:52

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

He he. Ma imam neku svoju rutinu ujutro prije posla i skužila sam kak me to baš smiruje. Znaš i sama kakve smo svi strke ujutro imali dok su djeca bila mala i sad kad tog više nema, jutro, barem meni, je postalo baš onak nekako po guštu. A i oduvijek sam jutarnji tip.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ustanem prije, onda ustane i pas pa moram u šetnju (inače, otkad imamo psa, ja sam jutarnji šetač, pa se pokatkada pravim da spavam barem malo dulje; ako uspijem do 8 to je pobjeda jer pas zna da ja idem s njim van i mene budi, ne budi niti jednog od ostala 4 člana obitelji)
    zimi kad je hladno, pokatkada mi je baš teško

vrlo rado bih ustala i polagano se spremala, ispijala kavu itd., ali - sama sam si kriva ...odobrila sam psa i sad je to "moj" pas...

možda je rješenje imati psa? a možda je rješenje osvijestiti da si sretna što nemaš obvezu ranojutarnjeg izlaska van i u dane kada nisi nikako od volje.

mislim da je teško boriti se protiv cirkadijalnog ritma
    mi smo svi noćne ptice i ja ne mogu zaspati prije 1-2 u noći, a većinom se budim oko 7 jer moram prošetati psa prije početka posla (uglavnom sam online, pa uštedim na vremenu; da nisam online, onda bih morala ustati u 6-6.30...užas....)
    čak nije stvar da ne mogu zaspati, nego imam puno aktivnosti/obveza po kući koje moram odraditi prije odlaska na spavanje (4xtjedno su i vožnje na treninge koje još uvijek mi roditelji odrađujemo),pa malo TV-a. čitanja, i brzo prođe ponoć

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Fala lipa na imanju psa thnx but no way.

Lijeganje u 1h ili 2h ne mogu ni zamislit osim nekih izlazaka, festi, koncerata i sl.i jos dizanje u 7h, meni se to cini strasan atak na zdravlje.

I evo zassto sam sad budna i posegnula za mob jer sam nakon sluzbenog cocktail dijela zavrsila na neplaniranoj veceri i druzenju. Aj imam izgovor na sluzb.sam putu al zivciram sad samu sebe jer sam od danas trebala pocet i eto odvukoše me.

Sutra 2.pokusaj. Drzte fige! Nadam se bez distrakcija.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.03.2025. at 23:32

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ajme Lili, možda bi se samo morala opustiti i uživati u trenutku bez grižnje savjesti. Pa nećeš valjda propustiti druženje zbog toga što si baš taj dan planirala početi ranije ići na spavanje. Možda da ti odluka ne bude "ići ću na spavanje u 22h" nego "neću više navečer gledati tv niti koristiti mobitel nakon 21h". Pa onda ako si u dobrom društvu, uživaš bez grižnje savjesti jer nisi prekršila plan, a ako se dosađuješ bez tv-a i mobitela, lijepo odeš spavati. A ujutro navijaš sat po malo sve ranije, da ti ne bude nagli skok.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Yep u pravu si ninaxy.
    Samo to pravilo mi treba samo za mob.

TV me zna bas lijepo uspavat.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Yep u pravu si ninaxy.
    Samo to pravilo mi treba samo za mob.

TV me zna bas lijepo uspavat.
    Ako ti je problem disciplinirati se s mobitelom, postoje i neke aplikacije za to.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti je problem disciplinirati se s mobitelom, postoje i neke aplikacije za to.
    Budem to rijesila.
    Ma trenutno nisam u svom ritmu jer ne mogu trcat, jedva i hodam (rjesavam neku plosnatu unut.bradavicu na stopalu za koju sam mislila da je natisak) pa mi fali zdravog umora i aktivnosti na koje sam naviknula. Ovo mi je sad baš čudno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj bioritam je takav da ak i bude neki tulum ili kasno lijeganje, opet se probudim rano. Jedino sam poslije krepana.

Al da, jako uživam u mirnim jutrima nakon sve strke koju smo imali u tim istim jutrima kad su djeca bila mala. Sad se zamislim i pitam se kak sam to sve i stizala.

Jutro mi je najljepši dio dana - npr i kad sam na moru, predivno mi je gledati to "buđenje" mjesta. Dostava, pripreme ma sve.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jooj jutra na moru neprocjenjivo
    Prespavat ih grehota...

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove