Moj mali je išao u Frfi, no nakon godinu dana samo ga prebacili u novi vrtić u Španskom i prezadovoljni smo.
Moja iskustva su tako-tako. Pri upisu nam je rečeno da ih po grupi neće biti više od 12, a na kraju ih je bilo 18! Drugo, mislim da je loše da - ako mi je dijete bolesno 20 dana, pa ide 5 dana u vrtić da taj mjesec opet plaća punu cijenu.
Što se hrane tiće, jedino sam vjerovala da su taj dan ručali ono što piše na oglasnoj ploći, za ostalo - ne vjerujem ništa. Znam samo da kada sam intenzivno obratila pažnju u 8.mj. na užinu - npr. mali mi obožava sladoled, a oni su ga imali jednom tjedno na rasporedu... NI JEDNOM GA NIJE JEO, kaj da vam dalje kažem. Ima tri godine, tako da ne postoji sumlja da sam ga krivo razumjela ili tako nešto.
Razlog zbog kojeg smo se ispisali je profesoinalne prirode. Po ljetu su sastavljali nove grupe, te sam preko drugih roditelja saznala da planiraju cijelu grupu razdvojiti, pa nakon pola godine spojiti... Uglavnom, oni sele djecu - a to je mišljenje mnogih roditelja - da popune kvotu grupe, pa kada se grupa popuni sele ih drugdje. ja nisam nikako htjela prisati na to da mi mali ponovo ide u grupu 2-3.g. jer mi je to neprihvatljivo. Na moje inzistiranje zašto - uvjeravali su me da je tako i u državnim vrtičima, da oni rade po programu... da ne spominjem da je sada u državnom - naravno u grupi 3-4.g. bez ikakvog problema. Znaći, sada bi išao pola godine u grupu sa dvogodišnjacima, bez svojih prijatelja, pa bi ih onda spojili na pola godine, pa u jesen opet ista trauma... a najgore što od ćetiri godine do škole postoji samo jedna grupa!
Još su si srušili reputaciju kada su zadnji dan u 8.mj. roditeljima ostavili uplatnice na stolu sa većom cijenom - bez ikakvog objašnjenja, isprike, poruke. Mi smi bili na 6h programu, koji je također ukinut, a nama isto tako nitko nije rekao ni riječ, a smatram taj podatak vrlo važnim, jer nije mi svejedno jer plaćam 100 ili 1300kn.
To je politika ravnateljice, koja je loša i znam bar 10 roditelja koji su sve više revoltirani, što su duže tamo to su nezadovoljniji.
Meni je jedino jako, jako, jako žao teta, o kojima mislim sve najbolje.
One nisu krive za ništa od navedenog, moraju muljati jer dobiju takvu direktivu, sve kužim, no i na meni je da procjenim šta mi se više sviđa.
Nakon ovog iskustva mislim da državni nisu ništa gori od privatnih, a da me netko pitao prije godinu dana moj odgovor bi bio - neide on ni u kome slučaju u državni. Eto kako se stvari mijenjaju.