Nisam trudna, barem ne još, ali planiram ili barem želim, biti trudna uskoro. A htjela bih dojiti, što duže, odnosno onoliko koliko moj sinčić odluči. Pa se informiram o dojenju u trudnoći i tako to.
Zanima me da li se, ako laktacija nije prekinuta, proizvede kolostrum za drugu bebu? I da li ova starija to pocuga pa manjoj ne ostane? Možda glupavo zvuči, ali fakat nemam ideju kako to funkcionira.
E, i još nešto. Frendica veterinarka je prekinula dojenje kad je ostala trudna - u veterini se smatra (na temelju proučavanja, valjda), da mlijeko nije dovoljno kvalitetno ako nema "zasušivanja" nakon što se jedno tele othrani i prije nego se začne drugo. Kako je to kod ljudi, jel se to proučavalo?

Odgovori s citatom
Kod mene je nakon otprilike cetvrtog mjeseca trudnoce doslovno par kapi ostajalo. Mislim, par kapi kad kazem onda bi to bile teskom mukom rucno istisnute kapi. za dojenje nije ostajalo nista, iako je dojenje bilo svakodnevno, u prosjeku tri do cetiri puta. Valjda je to tako da u trudnoci hormoni cine svoje, ne obaziruci se puno na vanjske utjecaje.