Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: kako otići na par sati???

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno kako otići na par sati???

Molim vas pomoć.
    Naime, imama bebu 8 mj. Do sada se nikada nismo razdvajale čak niti na pola sata. Samnom i mužem je konstantno, nikakve bake, djedovi i sl., makar nas je puna kuća. Isključivo je dojena beba i vrlo teško prihvaća dohranu, posljednjih 10-ak dana hajde, nešto čak i pojede, ali iza obroka obavezno traži dojku i isprazni ju do kraja.
    Sada imam problem, 6.9.2011. imam godišnju kontrolu na Rebru ( za sebe ), i moram otići na taj pregled, a bolnica je udaljena oko 2h od moje kuće. MM će ostati kod kuće s bebom, ali mene brine kako će ona podnijeti toliko dugo biti bez dojke, radi se o sigurno 5-6h, a dojka joj služi i za hranjenje i uspavljivanje i maženje. Druge metode uspavljivanja nisam nikada ni probala. U tom periodu dok me ne bude morati će ići spavati, a kako? Morati će i jesti, a što i kako? Bočicu neće ni pod razno...čak ni vodu neće iz nje nego iz čaše. ako se i izdojim, kako će ju muž uspavati???
    Vrlo, vrlo sam zabrinuta i u strahu i lagano me lovi panika, a pregled je zaista neodgodiv, btw, moja dugogodišnja doktorica ide u mirovinu od 10. mj. Možda je glupo, ali zaista nemam pojma kako da bez stresa po dijete obavim ovo...samo da ona ne doživi nekakav šok ili stres ili neznam što već.
    Molim vas za razumijevanje i unaprijed zahvaljujem

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prvo: djetetu je najvažnija zdrava majka koja se sposobna brinuti za njega. Dakle, tu ti moraš biti na prvom mjestu.
    Drugo: ostavljaš ga pouzdanoj osobi, koju poznaje i koja ga voli. Što se mene tiće problem rješen.
    Složi to tako u glavi, a ostalo će biti samo detalji puno manje bitni. Spavati će ako bude umoran, jesti ako bude gladan i vjerojatno malo plakati zbog promjene rutine, ali to zaista nije bitno. Nikakva trauma ili šok iz toga izaći neće, osim ako ti ne budeš toj obavezi pridavala previše pažnje i brige .
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.08.2011. at 18:40

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možeš je odvesti sa sobom.
    Neka je tata čuva dok si na pregledu.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem sirius
    ipak to nije skroz mala beba
    ostavi joj izdojenog mlijeka i to je to

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da ne moraš brinuti, zaspat će ona bez problema.. Podoji je prije nego što ideš, posslije neka joj tata da jedan obrok dohrane i/ili izdojenog mlijeka..

Kad je moja L imala 8-9 mjeseci, morala sam obavljati praksu 2 tjedna i isto sam tako paničarila kako će, što će.. Bilo im je skroz ok.. jela je što bi joj tata dao, uspavljuiala se bez problema, malo nunanja i to je to.. isto je tako bila dojena beba, ali dohranu je dobro prihvaćala pa je to sve dobro prošlo..

Možda da se probaš preko dana odvojit od nje po sat-dva, neka bude s tatom, da vidiš kako podnosi odvajanje. neka se TM zabavlja s njom

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sama sebi stvaraš paniku ,a to ti je gore nego ostavit ne baš malu bebu s tatom.Jednostavno se izdoji a tati reci da joj da iz čaše ili na neku plastičnu žličicu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš je odvesti sa sobom.
    Neka je tata čuva dok si na pregledu.
    neka se prošetaju maksimirom, a ti u miru obavi svoje
    a i da ne jede 5 sati ne bi joj apsolutno ništa bilo

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nasla sam se i sama vise puta u takvoj situaciji,ono sto je bitno naravno moras otiči na kont.,a kao drugo bebicu povedes i tata je pričuva tih nekih sat vremena.tako smo mi rjesavali takve sitacije i ja sam bila sretna i zadovoljna ....malo prosetaju ,provezu se kolicima,pomaze se u parku i eto tebe brzo do njih.
    meni je to najlogičnije ,a naravno ti čes biti puno mirnija i znati čes da če beba papati,spavati i naravno biti čuvana u dobrim rukama..... kissy

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala vam puuuuno, puno, odmah mi je nekako lakše...otići ću, a njih 2 neka se doma zabavljaju, tako mi je jednostavnije nego da ju vučem sa sobom, a u autu je dosta nemirna...hvala, hvala

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

počni je sad odvajat malo od sebe svaki dan, jako brzo ti se oni privikavaju. i ostavi izdojenog mlijeka i to je to. jest će kad ogladni, ne boj se

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nek joj muž da izdojeno mljeko iz čaše, i bude strpljiv tih nekoliko sati. Vjerovatno će je morati nunati ili uspavljivati ili će njih dvoje bacit tulum pa malena neće ni iću spavati dok ti ne dođeš (kod nas je često znalo biti tako), sve će bit OK. Morao je kad tad doći taj trenutak.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Samo zamisli da se moraš vratiti na posao...sa 6 mjeseci...
    Što je netko već rekao, i da ne jede tih 5 sati ne bi bio kraj svijeta!
    Opusti se!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prvo dijete, zar ne? Jer da nije prvo, sigurno biste se već morale razdvojiti radi najrazličitijih potreba starije djece. Iako mi je čudno da nisi nikud morala bez nje dugih 8 mjeseci. Ni ginekologu? Ni zubaru? Ni u banku? Kupiti si kupaći kostim? Ošišati se? Ništa?
    Ne smiješ tih par sati odvojenosti smatrati problemom. A možda i tata želi vrijeme jedan na jedan.
    Samo smireno, tate su jednako sposobni kao i mame (osim cice, ali znaju se igrati).

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Samo da se pridružim curama i kažem da će sve biti ok, oni se brzo priviknu. Ja sam svojeg obično vodila sa sobom (i još nekim tko je mogao ići), u sjedalici je super spavao, a poslije "zvjernjao okolo" u nosiljci... pa smo tako skupa napravili vozačku, bili kod ginekologa i sl. Jedino bi ga mami ili mm-u mogla ostaviti, a kako su oni radili, jedina opcija su mi najčešće bili buraz ili tata, a koji su s njim "znali i mogli" biti samo kraće i nisam ga mogla njima ostaviti na npr. 2 ili 3 sata.

Inače, i ja sam jedna od "tih mama" koja se nikad nije odvojila od bebe ni na sat vremena u prvih skoro 9 mjeseci... baš zato što je dugo samo dojio, što je satima sisao, i što mi mama i mm nisu dolazili doma prije 17-18h, a tih par večenjih sati kad je neko doma mi se jednostavno nije dalo nikud ići, trebalo se istuširati i jesti, a ne ići van da budem malo bez bebe .

A onda je sa 11 i pol mjeseci valjalo krenuti u jaslice na privikavanje, i začas smo odradili "druge ljude, uspavljivanje bez sise, nošenja i sve ostalo".

Ja se opet raspisala... tih par sati dok si na pregledu će biti ok, a i kasnije, kad ju odlučiš ostaviti nekome na čuvanju . I za 2 tjedna stigne početi rado jesti i nešto od dohrane.

Jedino što mi je palo na pamet u vezi svega je da bi meni nakon par sati razdvojenosti u početku, grudi skroz nabrekle i bile prepune, a i inače su mi se često događali zastoji mlijeka, pa bih trčala doma na podoj . Ne bi ti htjela stvarati paniku, samo da znaš ako se budeš osjećala "prepuno" (s obzirom da vam je ovo prvo "duže" odvajanje), beba će to brzo isprazniti kad dođeš.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo dijete, zar ne? Jer da nije prvo, sigurno biste se već morale razdvojiti radi najrazličitijih potreba starije djece. Iako mi je čudno da nisi nikud morala bez nje dugih 8 mjeseci. Ni ginekologu? Ni zubaru? Ni u banku? Kupiti si kupaći kostim? Ošišati se? Ništa?
    Ne smiješ tih par sati odvojenosti smatrati problemom. A možda i tata želi vrijeme jedan na jedan.
    Samo smireno, tate su jednako sposobni kao i mame (osim cice, ali znaju se igrati).
    je, da prvo dijete...
    ma ginekolog mi je blizu kuće pa smo to obavile zajedno sa MM-om, oni su me čekali vani...ma znam da paničarim bez razloga, ali svaki 1.put je težak
    btw, kosa mi je sad već skoro ko u Matovilke...kakav frizer

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

Jedino što mi je palo na pamet u vezi svega je da bi meni nakon par sati razdvojenosti u početku, grudi skroz nabrekle i bile prepune, a i inače su mi se često događali zastoji mlijeka, pa bih trčala doma na podoj . Ne bi ti htjela stvarati paniku, samo da znaš ako se budeš osjećala "prepuno" (s obzirom da vam je ovo prvo "duže" odvajanje), beba će to brzo isprazniti kad dođeš.
    ovo bi ti mogao biti veci problem od toga kako se tata i beba snalaze... svakako se pripremi na to da se izdojis ako bude bilo potrebe. nema smisla da pored silnog stresa oko pregleda, odlaska, ostavljanja bebe, organizacije i inog jos zaradis i mastitis...

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja isto mislim da mu nece bit nista s tatom. I moj mene iznenadi kako kod drugih ljudi pale druge metode smirivanja a kod mene cesto samo dojenje. Mi smo neki dan napravili probu s izdojenim mlijekom- isto frajer "nije znao" pit vodu iz flasice, pa sam mu probala dat izdojeno mlijeko, da znas kako ga je povukao! Ko da se cijeli zivot hrani na bocicu! Sve ce bit ok!

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

...ma izdojit ću se dan ranije jer moram krenuti u 6 ujutro od doma, a mislim ponijeti izdajalicu pa se budem u WC-u na brzaka malo ispraznila, jel to ok?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije problem izdajanje koje ces doma napraviti da bi ostavila mlijeka za bebu. problem je sto beba, dok tebe ne bude doma, nece dojiti i dojke se nece prazniti, a punit ce se kao da si doma... izdajalica je super, ne trebas se izdajat dok ne osjetis prepunjenost. tada obavezno malo izdoji, tek da popusti napetost. slobodno ponavljaj vise puta ako bude potrebe. al samo malo, da popusti. kad dodjes kuci vec ce tvoja "izdajalica" rijesiti sve

i jos jedna ideja, kad pokusavate isprobat kako ce dijete reagirati na novi nacin hranjenja (zlica, casica, bocica), bilo bi dobro kad bi i to probno hranjenje obavio netko drugi, ne vi - mame. beba ce radije od drugih prihvatiti novi nacin hranjenja, jer od mame ce i dalje ocekivat cicu i po mogucnosti, da nije cica na vidiku kad se novi nacini isprobavaju i jos nesto - isprobavanje novih nacina svakako treba pokusati i ponoviti nekoliko puta... to sto prvi put beba ispljune, odgurne, odbije, znaci samo da joj je novo. ne nuzno i da nikad nece pristat na takvo "serviranje" obroka

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo mene samo da javim kako je ssve prošlo supač!!!!!
    Otišla ja u 6 ujutro od doma,ona je papala u 5:30,ostavila sam flašicu izdijenog mlijeka (bespotrebno he,he), muž legao pored nje i spavali su do 7.
    I do 12 h su se igrali, jeli krušku,breskvu, vozili se po dvorištu u kolicima i suppperrrr!!!
    Jedino mu nije htjela spavati, ali ja sam taman došla u 12 i spremila je na spavanac....

Kiss...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Eto vidiš, sve pet

Trebaju biti malo klinci i sami s tatama. Ja sam zato odlučila uzet day off sljedeći tjedan i idem s curama na vikend izvan grada (u sub ujutro se ide, u ned oko podneva ili rano popodne se vraćamo) i prvi put će tata ostati tako dugo sam s malim (7 mj.), te me živo zanima na šta će to ličit (e da mi je kameru ugradit, da poslije pregledavam snimke, pogotovo već pred kraj dana )

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Zainteresovala me ova tema jer kao da sam je pisala ja kad mi je ćerkica bila beba. Već velika beba a sisala na 2 do 3 sata. Sestra me prozivala da sam luda jer je njen mali u tom periodu već jeo tri velike zdjelice kašica na dan i tamanio sokiće. Prestala mi se ismijavati kad je moja mala samo odjednom sama prelomila i počela da jede kao velika. normalne obroke bez miksanja i gnječenja i bez dojenja poslije. Njen mali je zato ostao na toj bebećoj izmiksanoj hrani skoro pune 3 godine.
    Same bebice to prelome i osamostale se.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Eto vidiš, sve pet

Trebaju biti malo klinci i sami s tatama. Ja sam zato odlučila uzet day off sljedeći tjedan i idem s curama na vikend izvan grada (u sub ujutro se ide, u ned oko podneva ili rano popodne se vraćamo) i prvi put će tata ostati tako dugo sam s malim (7 mj.), te me živo zanima na šta će to ličit (e da mi je kameru ugradit, da poslije pregledavam snimke, pogotovo već pred kraj dana )
    Črast mi, što manje znaš to bolje. Živo se sjećam našeg prvog odvajanja, vratim se doma i pitam mm što je dao malcu za doručak, a on : keks . Čovjeku bilo lijeno pripremati doručak pa se snašao Naravno, dobio je jezikovu juhu, ali otad više ne pitam nit me zanima. Malac je svaki put kad se vratim živ, sretan, zadovoljan, pa zašto da se brinem.

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj pišek cesto ostaje ili s tatom ili sa sestrom.
    Bas zato da mu nije veliki sok pokusavam ga priviknuti na "veliki" spektar ljudi (moja mama, sestra).
    Vec sad je postao pravi mali cigan, cim netko ide van ide i on i veseli se i kolicima i setnji. Uvijek ima izdojenog mlijeka, pojede i pomazi se i zaspe bez problma.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

OT avatar ti je zakon )))

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •