-
pripreme za vrtić
Nisam pronašla ništa slično pa evo:
12.09. mala će krenuti na adaptaciju u vrtić, što mi i nije neka novost s obzirom na 3 dijete, međutim ona je manja od svih vršnjaka, a lagana kao perce. Bojim se uopće pomisliti kako će to funkcionirati, a da ne kažem da još uvijek dojim i to kad želi nekad čak do 12 sati ništa niti ne jede nego cica, a uspavljuje se na rukama.
Ne znam kako da je počnem privikavati na vrtić, pa ako ima savjeta
-
Nemam čarobnu formulu, samo par razmišljanja... to što je manja ne bi trebalo predstavljati problem. Ja imam blizance, sitne, niske, dovoljno je reći da će za 2 mj. napuniti 4 godine, a lakši trenutno ima 13,2 kg, teži je malo bolji s 14,8 kg. Zamisli kakvi su tek bili prije dvije godine kad su krenuli u vrtić. Nije bilo problema oko toga, svima su dragi, nisam imala dojam da ih netko nagurava okolo.
A oko dojenja - pokušaj do tada ustaliti ritam dojenja, a ne baš po njenoj želji svuda i stalno, podojiš ju za doručak i kad se vrati iz vrtića, a valjda će i tamo nešto prigristi. Razgovaraj s odgajateljicama oko prehrane, da joj posvete dodatnu pažnju. Ako ti je djevojčica presitna, možeš i od pedijatra tražiti potvrdu o tome, tj. preporuku o načinu prehrane u vrtiću i razgovarati s med. sestrom u vrtiću što se može učiniti da ne bude gladna tamo (možda možeš donositi hranu koju želi jesti). A ako stanuješ blizu vrtića, možeš iskoristiti pravo na stanku za dojenje i otići je podojiti prije spavanja. Ako je to djetetu za zdravlje važno, vjerojatno se to može dogovoriti u vrtiću.
Što se spavanja tiče, djeca to obično savladaju kad vide druge pa možda to i ne bude problem.
-
hvala sss, tako se i nadam da bude. Što se tiće prehrane to je dijete koje bi stalno nešto, ali u malim količinama, jelo i ne radi se o klasičnom vrtiću nego o časnim sestrama, hranu dobivaju izvana tako da se bojim ako baš kad bude ručak ne bude jako gladna ona neće htjeti odmah otvarati usta i da bu ostala gladna. Što se tiće cicanja pokušavam joj da joj uopće (što manje) preko dana ne dajem dojku, ali to na kraju bude da dobije ili prije ili poslije spavanja.
-
L&L kako vam ide? Jeste se prilagodili? Nas čeka isto u sljedećih mjesec dana, čak idemo i u isti vrtić. Upravo sam ju uspavala bez cice ali ona spava po pol sata tako i onda je nervozna jer joj se i dalje spava a ako joj ne dam neće više spavati.
Jel mi možeš reći kakav je doručak tamo? Nemam baš potpuni info.
Hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma