Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: pripreme za vrtić

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno pripreme za vrtić

Nisam pronašla ništa slično pa evo:
    12.09. mala će krenuti na adaptaciju u vrtić, što mi i nije neka novost s obzirom na 3 dijete, međutim ona je manja od svih vršnjaka, a lagana kao perce. Bojim se uopće pomisliti kako će to funkcionirati, a da ne kažem da još uvijek dojim i to kad želi nekad čak do 12 sati ništa niti ne jede nego cica, a uspavljuje se na rukama.
    Ne znam kako da je počnem privikavati na vrtić, pa ako ima savjeta

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nemam čarobnu formulu, samo par razmišljanja... to što je manja ne bi trebalo predstavljati problem. Ja imam blizance, sitne, niske, dovoljno je reći da će za 2 mj. napuniti 4 godine, a lakši trenutno ima 13,2 kg, teži je malo bolji s 14,8 kg. Zamisli kakvi su tek bili prije dvije godine kad su krenuli u vrtić. Nije bilo problema oko toga, svima su dragi, nisam imala dojam da ih netko nagurava okolo.
    A oko dojenja - pokušaj do tada ustaliti ritam dojenja, a ne baš po njenoj želji svuda i stalno, podojiš ju za doručak i kad se vrati iz vrtića, a valjda će i tamo nešto prigristi. Razgovaraj s odgajateljicama oko prehrane, da joj posvete dodatnu pažnju. Ako ti je djevojčica presitna, možeš i od pedijatra tražiti potvrdu o tome, tj. preporuku o načinu prehrane u vrtiću i razgovarati s med. sestrom u vrtiću što se može učiniti da ne bude gladna tamo (možda možeš donositi hranu koju želi jesti). A ako stanuješ blizu vrtića, možeš iskoristiti pravo na stanku za dojenje i otići je podojiti prije spavanja. Ako je to djetetu za zdravlje važno, vjerojatno se to može dogovoriti u vrtiću.
    Što se spavanja tiče, djeca to obično savladaju kad vide druge pa možda to i ne bude problem.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala sss, tako se i nadam da bude. Što se tiće prehrane to je dijete koje bi stalno nešto, ali u malim količinama, jelo i ne radi se o klasičnom vrtiću nego o časnim sestrama, hranu dobivaju izvana tako da se bojim ako baš kad bude ručak ne bude jako gladna ona neće htjeti odmah otvarati usta i da bu ostala gladna. Što se tiće cicanja pokušavam joj da joj uopće (što manje) preko dana ne dajem dojku, ali to na kraju bude da dobije ili prije ili poslije spavanja.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

L&L kako vam ide? Jeste se prilagodili? Nas čeka isto u sljedećih mjesec dana, čak idemo i u isti vrtić. Upravo sam ju uspavala bez cice ali ona spava po pol sata tako i onda je nervozna jer joj se i dalje spava a ako joj ne dam neće više spavati.

Jel mi možeš reći kakav je doručak tamo? Nemam baš potpuni info.
    Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •