Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Testiranje za zaposljavanje

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Testiranje za zaposljavanje

Je li netko od vas nedavno bio na testiranju za administrativne poslove u drzavnim sluzbama? Cisto da vidim sto me ceka. Ustav, Zakon o toj odredjenoj ustanovi, rad na racunalu, Zakon o drzavnim sluzbenicima- to je navedeno kao podrucje koje ih zanima...Iskustva??

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jes, bila ja, test o propisima je na zaokruzivanje tocnog odgovora, vrlo opcenit, ako vec poznajete te propise ne treba ni ponavljat, ako su vam novi, valja ih par puta procitat.
    Rad na racunalu isto vrlo jednostavan - uredi tekst, spremi u folder, sprzi na CD, pri tome preimenuj folder i cd...osobna procjena zahtjevnosti i tezine -osnove osnova, za prvi razred osnovne skole...
    Sretno!
    E, da, bilo je preko 20 kandidata, trajalo je to testiranje od 9 do 16 sati / posijedila sam od cekanja...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Proći ćeš 70 krugova testiranja i razgovora i onda saznati da su uzeli šogoricu od ministra ovoga ili onoga. Ili ćeš saznati da je u radni odnos primljena osoba koja tamo radi već 3 godine, a natječaj je napravljen upravo zbog nje. Iskreno, ako nemaš vezu koristi vrijeme pametnije.

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Eto, ja izuzetak koji potvrdjuje pravilo, nemam ministra za sogora...ili jednostavno imam vise srece nego pameti, ali dobila sam posao na osnovu najboljih rezultata na testiranju i razgovora sa poslodavcem.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Onda si zaista iznimka

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam, raspitala sam se, zivim u maloj sredini, sve se cuje... Zasad se cini da je stvarno sve korektno...No-never say never! I kod nas je 28 kandidata za 2 radna mjesta. Znaci, nista posebnog...Hmmm, malo me muce ti propisi, stvarno je opsirna literatura zadana, a niti 5 dana za uciti...Drz'te mi fige!

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja u zadnje vrijeme čujem da su iznimke uglavnom ovi preko veze, konkretno govorim za javne natječaje za državnu upravu.
    Sad se testiranja provode za svako radno mjesto, od čistačice nadalje i postupak je takav da nije baš tako jednostavno nekoga uvaliti kao prije (sigurno da i toga još ima, iako mislim da ide na bolje). Sva znanja koja se traže se i testiraju i znam nekoliko ljudi koji su se zaposlili bez ikakve veze u zadnjih par godina baš po ministarstvima i zahvljajujući svom znanju.

Ali da se na svako radno mjesto prijavi po 20, pa i do 100 ljudi- to je isto istina. Dakle treba imati puno znanja, ali i ponešto sreće s pitanjima i cijelim postupkom.

Sretno little duck!

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zubic vila, hvala na dobrim zeljama

Evo sazetka

Nazalost, posao nisam dobila. Radilo se o Drzavnom odvjetnistvu. Na natječaj za 2 radna mjesta (SSS) javilo se 28 ljudi. Od tih 28, 18 je bilo za meni zanimljivo radno mjesto. Od njih 18, nas 5 je dostavilo potrebnu dokumentaciju i ispunilo uvjete potrebne za pristupanje testiranju. Od 5, 1 se nije pojavila .

Na prvome dijelu testirali su poznavanje Ustava, Zakona o drzavnom odvjetnistvu, Pravilnika o d.odvjetnistvu i Zakona o drzavnim sluzbenicima. Za svaki od ta 4 dijela morao si imati 6/10 tocnih. Ja sam iz 3 dijela imala vise nego dovoljno, ali u dijelu o Zakonu o drz. sluzbenicima- nisam. Eto. Tu sam odmah eliminirana. Kao i jos nas 3. Dvije zene sto su ostale islesu daljena testiranje rada na racunalu, pa na razgovor. Uglavnom- posao je dobila zenskica na temelju toga sto ima status branitelja...So- to make long story short- much fuss about nothing. Sve da sam i dosla do razgovora, ne bih imala sanse E sada jedino me zanima- status branitelja- imaju li ga i djeca branitelja ili poginulih? Jer je ova zenskica full mlada da bi imala "ratni put"...Tj. ono sto pitam- da li se taj njen status i tada vodi kao- braniteljski?

A sto se za vas koji se planirate javiti na natjecaje kojih sada, btw u N.novinama ima dosta, za poslove u Drz. odvjetnistvu tice, definitivno trebate proci sve gore navedene zakone. Dobro ih iscitajte, bit ce dovoljno. Barem je meni bilo. Zakon o drzavnim sluzbenicima fakat nisam stigla pogledati jer smo imali 3 dana za pripremu, a ja uz svoj sadasnji posao i dvoje djece-nisam vise imala snage sjediti pred racunalom. Ovo sto sam procitala, Ustav i ostalo, samo jednom, imala sam 8/10 i 9/10...
    Posljednje uređivanje od little duck : 31.08.2011. at 17:03

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Žao mi je zbog tebe, ja sam isto u procesu pronalaska posla i samopuzdanje mi je lagano poljuljano zbog čestih odbijenica.
    Znaš kada ti žena na burzi kaže da to ide preko veze itd.
    Testiranja sam prošla avakakvih i na svima sam prošla dalje ali onda dođeš do zadnjega i pam.
    Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •