Samo da napišem iskustvo moje prijateljice koja je rodila neki dan budući da nije imala klasične simptome kolestaze, a ona je bila u pitanju.

Naime, čule smo se par dana prije nego je rodila. Fovori mi kako je dobila osip po nogma, ispod koljena koji je grozno srbi i da je rekla doktoru, ali on je rekao da je vjerojatno alergija od hodanja kroz travu. Niti je hodala kroz travu, a koliko zna nije alergična.
Meni je to zvučalo kao kolestaza. Inače temu o kolestazi sam cijelu trudnoću viđala na Rodi, ali je otvorih i pročitah tek iza poroda. Nisma je htjela strašiti pa sam joj rekla da ode vidjeti temu i da vidi sa našom ginicom.
Ona je otišla do ginice nakon čitanja teme, ova joj dala vaditi krv i kad su stigli nalazi, bili su debelo iznad granice. Trka u bolnicu, ponovili nalaz i vrijednost 284, s time da joj je doktor rekao da su izgubili jednu bebicu na vrijednosti od 200 te je uputili na hitan carski. Prvo su pokušali izazvati trudove gelom, ali od toga nije bilo ništa.
Doktor je pitao zašto mu nije rekla za osip onaj dan kad joj je bio termin, isti onaj s početka priče . Ostadoh u šoku jer je moglo završiti tragično, no na svu sreću nije.

Hvala Bogu na internetu i zdravoj logici.