-
Pozdrav svima
Da podijelim svoje iskustva sa ovom groznom bolesti. U prvoj trudnoći nisam ni bila svjesna da bolujem od ove bolesti, to je diagnosticirano tek u drugoj. Prvi put sam mislila da svrabež koji imam je alergija na nešto ( inače sam alergičar), tek u drugoj sam to spomenula i dobila diagnozu i objašnjenje zašto sam rodila ranije i prvi put. Jedan od problema ove bolesti je i taj što može potaknuti prijevremeni porod. Isto se dogodilo i u drugoj trudnoći, te sam zbog dijagnoze zaglavila u bolnici do poroda. Od početka mjeseca trudnoće ležanje u bolnici CTG 5 puta dnevno, pratili se pokreti djece u stomaku. Kako sam se bližila 37 tjednu, simptomi sve gori ( svrabež, umor, depresija, manjak apetite-sve to je sastavni dio ove bolesti ako ju imate u punom zamahu kao ja) tako je boravak na CTG-u bio sve duži. Kako su u pitanju bili blizanci doktor koji je vodio trudnoći htio je dočekati 38 tjean ali nismo uspijeli, rodila sam u 36 tjednu. Naravno sve to je donijelo nove probleme jedan od blizanaca je imao respiratorni distres koji je čest kod djece koja su rođena ranije zbog ove bolesti. Ipak nakon svih komplikacija blizanci su dobro, malo kasne u razvoju, ali doktorica očekuje da će sa godinama sve stići.
Stavit ću link od organizacije koja je posvećena ovoj bolesti da se možete dodatno informirati o ovoj opasnoj bolesti, posebice se rastužim kad odem na rubriku koja je posvećena bebama koje nisu preživjele ovu bolest.
http://www.icpcare.org/index.html
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma