Kajgana sa domaćim jajima i slaninom za kasni ručak, prilog salata sa mladim lukom.
Kajgana sa domaćim jajima i slaninom za kasni ručak, prilog salata sa mladim lukom.
varivo od graška na gusto s puno povrća uz pire od batata i cherry rajčice![]()
Jucer rucak: fusilli s marinara umakom, zelena salata
Jucer vecera: piadina sa dimljenom purecom sunkom; spinat na mlijeku
Danas: pileca fantazija, kiseli kupus varivo.
Sifra: :cistim frizider:![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 23.04.2013. at 10:52
Jucer: jecmena kasa,janjetina i zelena salata
Danas:krem juha od blitve,dinstana govedina i zganci,zelena salata
Naletila jučer u Lidlu na dimljeni pureći batak, sjetivši se spominjanja istog na ovom forumu, skuhala sa mahunama (domaćim zamrznutim) i puno povrća, meni bilo bogovski!
Mi smo danas jeli dostavljene hamburgere jerbo nismo imali struje skoro cijeli dan.
Povrtna juha, kelj na lešo s krumpirom i šnicli juneći na naglo
rižoto sa piletinom i povrćem, zelena salata
Jucer rucak: zuppa di farro della Garfagnana (toskanski recept za gustu juhu od pira)
Jucer vecera: kockice od pilecih prsa na tavi brzinski sa zutom paprikom i karameliziranim lukom (njam! i zelena salata (i totalno LCHF obrok)
Danas rani rucak: domaci cheeseburger, jaja na oko, brokula u vrhnju, zelena salata.
Eh, danas će biti nešto sa blitvom na lešo, ne znam što, blitvu moram ubrat jer je jesenska i ide u sjeme, al' što ću izmislit uz to?
Baciš blitvu na maslinovo ulje s kapulom i dodaš kuhanu rižu.
Ok, zvuči zdravo i brzo! Hvala, probat ću.
I blitva mora biti kuhana, pogotovo ako je stara.
Je li batak bio na akciji? Nisam ovaj tjedan išla u Lidl.![]()
Bio je prije nekoliko dana, ali se zna još pokoji naći u frižideru.
Kako taj batak spremate? Da ga tretiram ko drugo suseno dimljeno meso,tipa buncek ili kak?
O pa onda bi ga mogla kupit,naravno ako ga nadem u svom Lidlu!
Jučer zapečena tjestenina s brokulom, cvjetačom i šparogama, salata zelena.
Danas riža s koprivom i pureći odresci, salata: krastavci i rotkvice.
Radili smo nešto tipa pojorski bronzinić uz salatu od svježih krastavaca.
U nedostatku ikakvih namirnica, dućan daleko, sprčkala sam neko varivo od graška,mrkve i kukuruza sa noklicama.![]()
Na Dolcu našla svježe pic(ev)e (valjda je tak množina, jednina je pic), pak ćemo njih na gradele, sa blitvom na lešo. Plus je bilo lijepih svježih malih i velikih sipa po 70 kn/kg pa sam uzela i njih za crni rižoto, idu u led dok naleti prilika za.
Klijo, grijota frisku sipu u led, radije je ostavi danas u frizideru I sutra skuvaj
Pic je mljac na gradele,ma famozno!
ja cu danas polpetice od bukovaca U pecnici i imam nesto piletine pa cu nesto jos iskemijat!
A jel bi te sipe mogle ikako u frižideru izdržat do subote, što ti misliš?
U subotu dolazi na ručak kompletno pleme (bake, dede, tetke etc.), za njih sam i kupila sipe jer svi vole crni rižoto pa sam sipe uzela danas,kad sam vidjela da su svježe, inače dođu samo one iz leda za koje ne znam koliko dugo su zaleđene, a bogme ni sa kojeg kontinenta su...
"Preživi" sipa i u brodskoj jaceri 2 dana pa će i u pravom frižideru.
Fala lipe moje, idu sipe u fridž, a u subotu u teću!
Brudet od liganja, palenta i neka salatica
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Mislim da će biti neka lagana salata sa mozzarellom. Vrućine su prevelike...
Panceta tune na grill tavi (lijena sam loziti gradele za dva odreska) i brdo neke salate
![]()
Sutra juhica, junetina na lovački sa knedlama od kruha. Za desert cheesecake u čaši sa jagodama.
A danas popodne roštilj kod prijatelja. Na poklon nosimo pijesak tortu koju sam radila prvi put.
Pileca juha, juneci saft s povrcem, pire krumpir, zelena salata.
pileći paprikaš,
tijesto,
salata od naribanih: crne rotke, sirove cikle i mladog kupusa.
Plan je bio sparoge na salatu sa jajima i articoke sa teletinom i povrcem od cetvrtka, pa tko sto izvoli...
A onda me prijatelj "zahe..." i donio mi friskog pauka, arbuna i par trlja, pa smo to jadni morali lesati i konzumirati u kombinaciji sa par kuhanih mrkvica i zdjelom salate puterica+pome! Uffff![]()
U petak smo pekli oradu s povrćem u foliji.
Jučer smo bili u pokretu pa smo jeli vani.
Danas idemo na roštilj.![]()
Jučer roštilj i za desert ledeni vjetar a danas ostaci roštilja i neko varivo.
Jucer krem juha od kelja,svinjeci snicli(svekiji imali kolinje) sa senfom i krumpir s blitvim,zelena salata
danas mm radio pola rucka-cevape i pomfri,a ja povrtnu juhu sa rizom,zelena salata
Došla moja draga majčica, donila artičoke iz vrtla, skuvali ih sa bižima za prvi pjat, a onda kozice na buzaru! Ugušili se![]()
Zavidim vam svima na articokama. Kod nas danas rostilj i paprike punjene krumpirom.
Varivo piletina, noklice, grašak, mrkvica, ostaci purice od jučer...
Kokoš na brodet, palenta i neka salatica. Možda bude i juhica od spomenute kokoši, ali, poznavajući prehrambene navike sebi i muža... Jok.![]()
Posljednje uređivanje od mishekica : 29.04.2013. at 09:57
Samelješ kekse (petit ili Mcvitties). Mikserom umutiš krem sir (abc, philadelphia i sl) sa 1-2 čvrsta jogurta, dodaš sok limuna i po želji žlica šećera u prahu. Zasebno smiksaš šlag pjenu i sjediniš sa smjesom od sira.
U čašu slažeš mljevene kekse, pa smjesu sira i šlaga, na sredinu staviš sjeckano voće (kod mene su bile jagode), pa zatim opet smjesu sira. Na vrh za ukras opet malo mljevenog keksa.
Staviti u frižider da se rashladi. Mljac!
Evo ovo mi je bila inspiracija: http://www.coolinarika.com/recept/858863/