apricot, ima dimljenih purecih bataka u Lidlu.
Imam neku Barbierijevu kuharicu u pdf-u, ali nema tog vašeg orbika.
Danas ću raditi neki prosoto, samo još nisam odlučila s čim. Uglavnom, bit će proso.
A mogla bih i krenuti kuhati...
Je li netko od vas radio spring rolls s onim korama za savijače? Meni se baš nešto jedu roladice, a u hladnjaku imam veeeeliko pakiranje ovih listova.![]()
Grah s kobasama, a za večeru domaća palamida u ulju, paradajz i domaći kruh.
Sutra taj isti grah, a u petak domaće orade s pečenim krumpirima, netom izvađene iz zemlje na jednom jadranskom otokuI krem juha od netom ubranih brokula i karfiola s istog tog otoka.
Paradajz juha, široki rezanci, pileći saft, zelje salata.
danas tripice
sutra slanutak
danas zapećeni pileći file sa sirom i vrhnjem uz dodatak prepržene slani nice i svježe paprike + riža, desert-kolač s jabukama i orasima
Domaće proljetne rolice s kupovnim sweet chillijem![]()
Izgleda da zadnjih dana nitko ništa nije kuhao.
Mi smo jučer pravili pastrvu na roštilju s prilogom od graška.
Danas smo u gostima pa nemam pojma što ćemo dobiti.![]()
patka, koja nije bila baš fina
drugi put će kuhanju prethoditi istraživanje
ili neće više biti patke- to je izglednije
goveđa juha, pečena patka i odojak, krumpir, umak od vrganja, francuska, matovilac s rikolom
Badnjak-oslić ala bakalar
Božić, kod mame- juhica, pečena pura s mlincima, cikla, zelena i zelje salata...brdo kolača
Danas- pileća juha s griz knedlima, riža, pečeni picekovi batki i karabatki, salata od friške cikle, mrkve i jabuke s jogurtom (paše nam svima kiselo-light poslije ovih kolača silnih) :D
Badnjak - bakalar na bijelo
Božić- kod svekija
Štefanje- pureća prsa u umaku od vrganja, pire od brokule s njokima od buće, zelena salata
Seni, ja sam skuhala orbiko u petak i bio je izvrstan. Pojma nemam jel to doista taj recept, al nama je bilo jako fino.![]()
Jel može recept za taj orbiko?
Stalno nailazim na ime, ali nigdje recepta. Hvala![]()
Ma nemam recept. Skuhala sam to odokaivnom metodom preema onome sto je seni napisa. Dinstala sam luk i cesnjak, na to ubacila jecam, podlila vodom, kad je jecam nabubrio dodala sam grašak, skuhala skoro do kraja, zacinila, podlila vinom i ubacila repove kozica.
juha s griz knedlicama
njoki sa šunkom i paprikom
matovilac
Teleca juhica, kuhano meso i povrce iz juhice, mix zelene salate=lijecenje od dva dana francuske i prsuta![]()
Juha od teletine, kuhano meso iz juhe + salata od kineskog kupusa.
Tjestenina s patliđanima mozarelom, crnim maslinama, pelatom i sušenim rajčicama
Danas: cufte i pire
Sutra: teletina s gljivama, njoki
Subota: piletina i rizi bizi
Nedjelja: ravioli u zelenom umaku
Danas: sarma, pire, kukuruzni kruh
Sutra: zelena tjestenina u bijelom umaku s lososom
Subota: svinjetina pohana u bademovim listićima, umak od gorgonzole, kroketi
jucer pire krumpir, pecene kobasice i matovilac salata
danas sekeli gulas s kuhanim krumpirom
Proljetne rolice, ovaj puta samo povrtne + muffini od čokolade i malina za kasnije.![]()
Juha od šampinjona
Pileće bijelo meso na naglo
Riža i leća dinstana
Salata (dvije vrste - zelena i krastavac svježi)
Za desert nek se snalazi kako tko zna - ima bar deset vrsta sitnih kolača
Inače, očekujemo goste pa sam ispekla friške klipiće zdrave (prazne, posipane sezamom) i nezdrave (s hrenoFkom unutra) po narudžbi mog starijeg sina. Nema puno, taman da se sve pojede iz cuga.
bistra juha s rezancima
pohana pileća prsa
pire, francuska, kupus salata
subota: pileća juha+kuhano meso; zapećena piletina sa vrhnjem i sirom, pomfri, zelena salata i pečene paprike
nedjelja: home made pizza
Posto nam je ovo prvi doček nove godine kao obitelji s našim malim mišićem spremamo večeru doma, a na meniju ima svega: hladetina, morski pas, škampi, odojak, francuska, domaći kruh, kanapeići i čokoladna torta!!jedva čekamo sve to smazat!:D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
ručak:juha od paradajza sa noklicama i jaja (tko kako hoće)
pred večer šogi radi peku
a ja sam napravila Cheese cake i vočno-pudingasto-grizni kolač sa višnjama
još jučer sam pripremila bijeli čokoladni liker, al ga već pola nema...![]()
sarma
piletina na meksički, zelena salata
za desert ledena krema s borovnicama
Mi smo danas počistili ostatke jučerašnjeg mesa na saft + današnji pire + salata od kineskog kupusa.
Za večeru pečem neku roladu s piletinom i začinima (ajvar, sir, razno) - čista improvizacija. Ima zdjela francuske salate koju su djeca prvi put u životu samostalno napravila.
Za sutrašnje obiteljsko okupljanje za ručkom klasika je uglavnom pripremljena već danas (teleća juha i odojak), čeka me samo kuhanje mlinaca i eventualno neka friška salata. Kolač sam jedan s kremom napravila (orahove kocke) i to je to. Kuća nam je tako puna hrane da ako netko slučajno stane gladan - sam si je kriv!
ručak svinjska jetrica na naglo s grah salatom
večera najklasičnija klasika pečeni odojak kojem je pripadala ta jetrica, krumpir, grah salata, salata svježi crveni kupus, francuska
od kolača jedino su kremšnite
ove godine sam totalno zakazala s kolačima
sutra opet dosadna klasika, za ručak sarma, pire krumpir
hoćeš da ti donesem kolača?
![]()
Jučer - pohana piletina iz pecnice, pečeni krumpir , salata cikla/mrkve/jabuka
danas- spinat, pire , hrenovke
Sutra- varivo od lece
Upravo kuham loncinu mesine sa finim sirom, zutu rizu, tri vrste salate, zelena kupus i mrkva, madjarica se hladi. Treba nahraniti gladna usta.
Ručak - varivo od leće s ječmom i mrkvom
Večera - pršut, sir, tartar umak, janjčić je u pećnici, valjda ćemo imat snage da ga pojedemo.