Srdele i blitva i mozda smuckam neki kolac od smrznutog sumskog voca koje imam u frizideru.
Srdele i blitva i mozda smuckam neki kolac od smrznutog sumskog voca koje imam u frizideru.
Povrtna juha, batci i zabatci, mlinci, brdo povrća iz juhe, zelena salata, čokoldani kolač.
Bacam se na recepte Rudolpha Van Veena pa danas planiram isprobati ovo http://www.coolinarika.com/recept/pi...m-pahuljicama/ a uz to salatu od matovilca graha i kuhanih jaja
pileci zabatci i krumpir - sve u pecnici
salata od rotkvica
Danas biftek ficleki za rucak, a večera tatarski biftek
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
juha od domaćeg pijetla,kuhano iz juhe,pečeni picek sa krumpirom,umak od vrganja,zelena salata
kolač od jabuka
Paprikaš od svinjskih nogica :D
onaj krkanski ručak koji valjda još nikad nisam napravila
juha (od karfiola)
pečeno meso
pečeni krumpir
zelena salata
ručak kakvog sam se uvijek užasavala
ali, to je bilo najjednostavnije i najbrže
i imala sve doma
Juha, punjena paprika , pire krumpir i zelje na salatu
Cheseecake
integralna tjestenina sa mladim lukom, šparogama i gljivama
becki, krumpir s blitvom, cikla salata
za desert jogobela
Danas smo ručali u Kentucky Fried Chicken
Ali zato je sutra poriluk. Već sam ga rano jutros očistila!
nisam ja to mogla jesti
na kraju sam umakala domaći kruh u bučino ulje i jela sa zelenom salatom
danas sam pročitala onaj neki članak koji kaže kako naši kupuju meso od Nijemaca; kod njih je rok trajanja smrznutoga mesa 6 mjeseci,m a kod nas godinu dana
onda ga naši prepakiraju i prodaju pod svježe
ne mora biti da je istina, ali ja danas to meso, pa čak ni krumpir koji se pekao u istoj posudi - nisam mogla jesti
stavila sam u usta zalogaj i morala pljunuti, baš mi se smučilo
od sutra tražim nekoga tko bi mi prodao domaće rastrančirano svinjče
A tko te tjera da čitaš?? Ja namjerno stisnem oči i začepim uši jer ne želim znati istinuRadije se pravim da je taj pajcek ravno iz krmetara utrčao u moju pećnicu
![]()
Mi danas jedemo ostatke od jucer!
Picek nadam se nije uvozni smrznuti iz Njemacke) ustvari nije sigurno jer su kosti bile lijepe bijele
![]()
Apricot, za svinjce ti ne znam jer to bas ne kupujemo! Ali svake godine prije zime ( ok zadnje dvije godine tocnije ) kupimo super finu domacu govedinu i zamrznemo Ako hoces mogu ti javiti kad bude!
Mi jučer, pohanci, rizibizi i matovilac salata.
Danas prisiljeno zelje na varivo s grahom
Sutra neke povrtne lazanje!
svinjetina+mahune+mrkvica+krumpir-varivo
Juha od karfiola,riza sa porilukom i popečci od kelja, matovilac
LOL, koja dobra slika! Sigurno je imao i jabuku u ustima.
Danas: umak od vrhnja, gljiva i luka, tjestenina farfalle, salata od cikle.
Sutra (utorak): kako nismo radili madjarski gulas u nedjelju - sutra dolazi on na red. Prilog nudlice i salata od svjezeg kupusa. Za desert homemade puding od limuna.
Srijeda: neka juha; cheeseburger, salata od cikle.
Cetvrtak: pureće šnicle u umaku od sira; kiselis-salata. Za desert homemade puding od cokolade.
Petak: povrtna juha; casseruole od tune, mrkve, karfiola, svjezeg sira i vrhnja. Za desert cheesecake od cokolade i vanilije.
Subota: homemade pizza od tofua, mijesana salata (paradajz, mozzarella, masline).
Nedjelja: kelj-varivo sa ljutom slavonskom kobasicom. Desert negdje vani.![]()
u kojem smjeru?
ništa nije nemoguće, ionako sam svjesna da sve to ne mogu ponaći ispod banova repa![]()
Danas grah s ječmom. Sutra vjerojatno juha od domaćeg pijevca i rizi bizi.
danas tjestenina sa cvjetačom, pileći file na naglo i zelena salata
Danas onaj grah s porilukom i prosom što sam nedavno planirala.
Apricot to ti je super ideja,
nema ljepše kad znaš da je domaće,
bilo svinjetina, piletina, puretina, zečetina, teletina,
a znaj da ima puno ljudi koji uzgajaju, pasu po livadama i to prodaju.
(Evo ja sam od ove afere i počela i domaće mlijeko, sir i vrhnje uzimati, a uskoro ide i vrt.
Ne želim jednostavno više to umjetno kupovat i dosta mi je tih loših vjesti iz dana u dan.)
I svinja ti se rastrančira na grubo, a ti si sama prema svojim potrebama spremiš u škrinju,
tako sa ostalim.
Kad jednom to napraviš shvatit ćeš da nema ljepšeg kad zatrebaš meso da ti je u škrinji.
ili Miholjca?
Varivo od mahuna, piletina
[QUOTE=BuBA;2365143]Varivo od mahuna, piletina
Sent from my WT19i using Tapatalk 2[
riža s povrćem
Narezem kelj na malo sire rezance, kobasicu na kolutice.
Bez ulja poprzim kobasicu, pa kad pusti mast. dodam kelj. Dobro promijesam da se okusi prozmu, a onda, radi E., da se smanji ljutina iz kobasice, dodam vrhnje za kuhanje.
Zacini po zelji - skoro pa nepotrebni jer kobasica ima sve (i slanocu i ljutinu). Ono sto mi pase je malo cesnjaka u prahu.
Gotovo u 15-ak minuta.![]()
Juha, pire krumpir, saftič od zeca, zelena salata
Ostalo mi domaćeg sira pa opet imamo Ćiziku
apri ja te skroz razumi za svinjetinu, dogodilo mi se jednom da sam uzela svjezi komad za pecenje i bacila cim sam upalila pecnicu, katastrofa! Nikad mi hrana nije imala tako uzasan miris a bilo je kao svjeze, kasnije mi je mesar rekao da je to od nekakve injekcije koju im daju pa se nije stigla razgradit i zato je tako smrdilo. Uzas!
Jucer:
Krem juha od poriluka
sniceli punjeni pancetom i sirom
tikvice zapečene sa mozzarelom
kiseli krastavci
danas:
varivo od mjesavine grahorica i povrca (poriluk, mrkva i kauli) za mm cu u to jos ubacit i kobasicu.