Stranica 94 od 121 PrviPrvi ... 44849293949596104 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,651 do 4,700 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #4651
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,101

    Početno

    Srdele i blitva i mozda smuckam neki kolac od smrznutog sumskog voca koje imam u frizideru.

  2. #4652
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Povrtna juha, batci i zabatci, mlinci, brdo povrća iz juhe, zelena salata, čokoldani kolač.

  3. #4653
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Bacam se na recepte Rudolpha Van Veena pa danas planiram isprobati ovo http://www.coolinarika.com/recept/pi...m-pahuljicama/ a uz to salatu od matovilca graha i kuhanih jaja

  4. #4654
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Zapečena tjestenina sa sirom

  5. #4655
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    pileci zabatci i krumpir - sve u pecnici
    salata od rotkvica

  6. #4656
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    gulaš od liganja

  7. #4657
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je najbolje tehnika čišćenja poriluka tako da ga se zareže po cijeloj dužini, ne do kraja, već mrvicu prije i onda se fino svaki 'sloj' može oprati pod vodom (bijeli kraj treba biti odrezan!).Potom maknem prvi sloj i narežem na kolutiće ili kako već ide u receptu.
    i ja ovako perem poriluk
    danas brzinski ručak - integralni špageti i umak od tune

  8. #4658
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Danas biftek ficleki za rucak, a večera tatarski biftek

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  9. #4659
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    juha od domaćeg pijetla,kuhano iz juhe,pečeni picek sa krumpirom,umak od vrganja,zelena salata
    kolač od jabuka

  10. #4660
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Paprikaš od svinjskih nogica :D

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  11. #4661
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    onaj krkanski ručak koji valjda još nikad nisam napravila
    juha (od karfiola)
    pečeno meso
    pečeni krumpir
    zelena salata

    ručak kakvog sam se uvijek užasavala
    ali, to je bilo najjednostavnije i najbrže
    i imala sve doma

  12. #4662
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,652

    Početno

    Citiraj BuBA prvotno napisa Vidi poruku
    Paprikaš od svinjskih nogica :D

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2
    Ideš . to nikad nisam kuhala, ali je bilo obavezno jelo dok sam živjela sa roditeljima.

  13. #4663
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Juha, punjena paprika , pire krumpir i zelje na salatu
    Cheseecake

  14. #4664
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    integralna tjestenina sa mladim lukom, šparogama i gljivama

  15. #4665
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,490

    Početno

    becki, krumpir s blitvom, cikla salata
    za desert jogobela

  16. #4666
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Danas smo ručali u Kentucky Fried Chicken

    Ali zato je sutra poriluk. Već sam ga rano jutros očistila!

  17. #4667
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ideš . to nikad nisam kuhala, ali je bilo obavezno jelo dok sam živjela sa roditeljima.
    Ja nisam htjela to jesti dok sam sa starcima živjela, ni probala nisam, al zato sad tamanim kao luda :D

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  18. #4668
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    onaj krkanski ručak koji valjda još nikad nisam napravila
    juha (od karfiola)
    pečeno meso
    pečeni krumpir
    zelena salata

    ručak kakvog sam se uvijek užasavala
    ali, to je bilo najjednostavnije i najbrže
    i imala sve doma
    Ajme mi inacicu ovoga jedemo skoro svaku nedjelju!!
    Danas je bila
    Govedja juha
    Peceni picek
    Mlinci
    Zelena salata - ko da sam trudna opet, samo bi jela zelenu salatu

  19. #4669
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nisam ja to mogla jesti
    na kraju sam umakala domaći kruh u bučino ulje i jela sa zelenom salatom

    danas sam pročitala onaj neki članak koji kaže kako naši kupuju meso od Nijemaca; kod njih je rok trajanja smrznutoga mesa 6 mjeseci,m a kod nas godinu dana
    onda ga naši prepakiraju i prodaju pod svježe

    ne mora biti da je istina, ali ja danas to meso, pa čak ni krumpir koji se pekao u istoj posudi - nisam mogla jesti
    stavila sam u usta zalogaj i morala pljunuti, baš mi se smučilo

    od sutra tražim nekoga tko bi mi prodao domaće rastrančirano svinjče

  20. #4670
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    A tko te tjera da čitaš?? Ja namjerno stisnem oči i začepim uši jer ne želim znati istinu Radije se pravim da je taj pajcek ravno iz krmetara utrčao u moju pećnicu

  21. #4671
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Mi danas jedemo ostatke od jucer!
    Picek nadam se nije uvozni smrznuti iz Njemacke) ustvari nije sigurno jer su kosti bile lijepe bijele
    Apricot, za svinjce ti ne znam jer to bas ne kupujemo! Ali svake godine prije zime ( ok zadnje dvije godine tocnije ) kupimo super finu domacu govedinu i zamrznemo Ako hoces mogu ti javiti kad bude!

  22. #4672
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,150

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    od sutra tražim nekoga tko bi mi prodao domaće rastrančirano svinjče
    moja mlekarica s vremena na vreme ima odojka, a svinjetinu dala samo za sebe kolko sam skužila, te zanimaju odojki?

  23. #4673
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    onda ga naši prepakiraju i prodaju pod svježe
    ...
    Uh, ja kad vidim one crne kosti u piceku..prestrašno. Nijevažno je li svježe ili "svježe"...očito je prepunpano hormonima rasta (samo da bi što prije na klanje i prodaju)

  24. #4674
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    Mi jučer, pohanci, rizibizi i matovilac salata.
    Danas prisiljeno zelje na varivo s grahom
    Sutra neke povrtne lazanje!

  25. #4675
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    svinjetina+mahune+mrkvica+krumpir-varivo

  26. #4676
    llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,142

    Početno

    Juha od karfiola,riza sa porilukom i popečci od kelja, matovilac

  27. #4677
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Radije se pravim da je taj pajcek ravno iz krmetara utrčao u moju pećnicu
    LOL, koja dobra slika! Sigurno je imao i jabuku u ustima .

    Danas: umak od vrhnja, gljiva i luka, tjestenina farfalle, salata od cikle.
    Sutra (utorak): kako nismo radili madjarski gulas u nedjelju - sutra dolazi on na red. Prilog nudlice i salata od svjezeg kupusa. Za desert homemade puding od limuna.
    Srijeda: neka juha; cheeseburger, salata od cikle.
    Cetvrtak: pureće šnicle u umaku od sira; kiselis-salata. Za desert homemade puding od cokolade.
    Petak: povrtna juha; casseruole od tune, mrkve, karfiola, svjezeg sira i vrhnja. Za desert cheesecake od cokolade i vanilije.
    Subota: homemade pizza od tofua, mijesana salata (paradajz, mozzarella, masline).
    Nedjelja: kelj-varivo sa ljutom slavonskom kobasicom. Desert negdje vani.

  28. #4678
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nisam ja to mogla jesti
    na kraju sam umakala domaći kruh u bučino ulje i jela sa zelenom salatom

    danas sam pročitala onaj neki članak koji kaže kako naši kupuju meso od Nijemaca; kod njih je rok trajanja smrznutoga mesa 6 mjeseci,m a kod nas godinu dana
    onda ga naši prepakiraju i prodaju pod svježe

    ne mora biti da je istina, ali ja danas to meso, pa čak ni krumpir koji se pekao u istoj posudi - nisam mogla jesti
    stavila sam u usta zalogaj i morala pljunuti, baš mi se smučilo

    od sutra tražim nekoga tko bi mi prodao domaće rastrančirano svinjče
    naći ću ti svinjče, prase, krmaču,piliće gajbaše, kokice trkačice, junetinu, janjetinu, zečetinu...
    samo moraš potegnit 250 km

  29. #4679
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    u kojem smjeru?
    ništa nije nemoguće, ionako sam svjesna da sve to ne mogu ponaći ispod banova repa

  30. #4680

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Danas grah s ječmom. Sutra vjerojatno juha od domaćeg pijevca i rizi bizi.

  31. #4681

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Nedjelja: kelj-varivo sa ljutom slavonskom kobasicom. Desert negdje vani.
    Njam, recept molim.

  32. #4682
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    u kojem smjeru?
    ništa nije nemoguće, ionako sam svjesna da sve to ne mogu ponaći ispod banova repa
    250 km na istok, podravskom magistralom

  33. #4683
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    danas tjestenina sa cvjetačom, pileći file na naglo i zelena salata

  34. #4684
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Pureci bolonjez

  35. #4685
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Pureci bolonjez
    Isto :D

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  36. #4686
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    kelj čušpajz sa kobasicom

  37. #4687
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Danas onaj grah s porilukom i prosom što sam nedavno planirala.

  38. #4688
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Apricot to ti je super ideja,
    nema ljepše kad znaš da je domaće,
    bilo svinjetina, piletina, puretina, zečetina, teletina,
    a znaj da ima puno ljudi koji uzgajaju, pasu po livadama i to prodaju.
    (Evo ja sam od ove afere i počela i domaće mlijeko, sir i vrhnje uzimati, a uskoro ide i vrt.
    Ne želim jednostavno više to umjetno kupovat i dosta mi je tih loših vjesti iz dana u dan.)

    I svinja ti se rastrančira na grubo, a ti si sama prema svojim potrebama spremiš u škrinju,
    tako sa ostalim.
    Kad jednom to napraviš shvatit ćeš da nema ljepšeg kad zatrebaš meso da ti je u škrinji.

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nisam ja to mogla jesti
    na kraju sam umakala domaći kruh u bučino ulje i jela sa zelenom salatom

    danas sam pročitala onaj neki članak koji kaže kako naši kupuju meso od Nijemaca; kod njih je rok trajanja smrznutoga mesa 6 mjeseci,m a kod nas godinu dana
    onda ga naši prepakiraju i prodaju pod svježe

    ne mora biti da je istina, ali ja danas to meso, pa čak ni krumpir koji se pekao u istoj posudi - nisam mogla jesti
    stavila sam u usta zalogaj i morala pljunuti, baš mi se smučilo

    od sutra tražim nekoga tko bi mi prodao domaće rastrančirano svinjče

  39. #4689
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    danas grah varivo

  40. #4690
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    250 km na istok, podravskom magistralom
    negdje oko Našica?

  41. #4691
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ili Miholjca?

  42. #4692
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,150

    Početno

    Citiraj katarinam prvotno napisa Vidi poruku
    danas grah varivo
    + slanutkom i korjenastim povrćem i malo puretine, mali smazao 2 šeflje ( što nikad nije dosad)

  43. #4693
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Varivo od mahuna, piletina

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  44. #4694
    Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    velika gorica
    Postovi
    416

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    u kojem smjeru?
    Ništa nije nemoguće, ionako sam svjesna da sve to ne mogu ponaći ispod banova repa
    mi stalno kupujemo kod jedne gospođe koja doma hrani svinje,patke,piliće i znamo šta jedemo

  45. #4695
    Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    velika gorica
    Postovi
    416

    Početno

    [QUOTE=BuBA;2365143]Varivo od mahuna, piletina

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2[
    riža s povrćem

  46. #4696
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Njam, recept molim.
    Narezem kelj na malo sire rezance, kobasicu na kolutice.
    Bez ulja poprzim kobasicu, pa kad pusti mast. dodam kelj. Dobro promijesam da se okusi prozmu, a onda, radi E., da se smanji ljutina iz kobasice, dodam vrhnje za kuhanje.
    Zacini po zelji - skoro pa nepotrebni jer kobasica ima sve (i slanocu i ljutinu). Ono sto mi pase je malo cesnjaka u prahu.
    Gotovo u 15-ak minuta.

  47. #4697
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra (utorak): kako nismo radili madjarski gulas u nedjelju - sutra dolazi on na red. Prilog nudlice i salata od svjezeg kupusa. Za desert homemade puding od limuna.
    Srijeda: neka juha; cheeseburger, salata od cikle.
    Doslo je do promjene jer sam MM-a poslala u shopping, i kaze da nije nasao dobro meso za gulas. :/
    Pa smo okrenuli, jucer je bio cheeseburger (ovo sto sam planirala za danas).

    A danas ce biti Shepherd's Pie (karfiol umjesto krumpira) i salata od svjezeg kupusa.

  48. #4698
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Juha, pire krumpir, saftič od zeca, zelena salata
    Ostalo mi domaćeg sira pa opet imamo Ćiziku

  49. #4699
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Pileći gulaš.

  50. #4700
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    apri ja te skroz razumi za svinjetinu, dogodilo mi se jednom da sam uzela svjezi komad za pecenje i bacila cim sam upalila pecnicu, katastrofa! Nikad mi hrana nije imala tako uzasan miris a bilo je kao svjeze, kasnije mi je mesar rekao da je to od nekakve injekcije koju im daju pa se nije stigla razgradit i zato je tako smrdilo. Uzas!

    Jucer:

    Krem juha od poriluka
    sniceli punjeni pancetom i sirom
    tikvice zapečene sa mozzarelom
    kiseli krastavci

    danas:

    varivo od mjesavine grahorica i povrca (poriluk, mrkva i kauli) za mm cu u to jos ubacit i kobasicu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •