Danas: lovacka juha, omlet sa baranjskom kobasicom, spinat na mlijeku.
Danas: lovacka juha, omlet sa baranjskom kobasicom, spinat na mlijeku.
grah s povrćem
Ričet s povrćem (krupnik) + salata, za mm-a ima i domaća češnjovka
Ovo:
http://www.coolinarika.com/recept/pi...svinjski-file/
Prvi puta sam ga pekla skupa s krumpirom u pećnici, dio protvona s mesom sam pokrila alu-folijom i otkrila prek kraj da se malo zapeče pa ću tako i danas.
Jako fino!
Posljednje uređivanje od enchi : 21.03.2012. at 14:09
čobanac iz "zaliha"
sutra palacinke punjene mesom pa kad dodjem kuci samo malo zapecem
vratina u pećnici sa zapečenom integralnom rižom s lukom i korabicom.
piletina na divljač
pire od krompira
salata od rikule
Astral, kak se radi piletina na divljač?
Elly, a lovačka juha?
pa ono, ko divljač
ja to radim ovako:
prvo mariniram piletinu narezaanu na manje komade u marinadi od crnog vina, malo prošeka, malo limunovog soka, i začina (sol, papar,malo kima,malo klinčiča, ruzmarina, crvene paprike i šta mi još šadne pod ruku)
zatim dinstam na maslinovom ulju redom kapulu, luk, poriluk, mrkva, korijen celera, ako imam još kojeg povrća onda i to stavim tipa gljive, paprika, dodam još i peršin, dodam još i koncentrat rajčice i malo soli i podlijem sa tekućinom od marinade
to sve dinstam oko pola sata, dodam malo vode i prebacim u posudu u kojoj to sve smiksam štapnim mikserom
u tavu stavim malo maslaca i na njemu prodinstam piletinu, sa obe stane, pa je podlijem sa još cnog vina
kad vino ispari dodam ono smiksano povrće i još vode ako treba. dvije kriškice limuna i dva lista lovora i pustim da kuha nekih sat vremena i naravno probam da vidim da li još šta od začina fali
na ovaj način nakad radim i junetinu za gulaš- malo za promjenu..)
išla sam uredit malo post da bude lakše za čitat ali sam očito prespora
napomena:
naravno može i bez miksanja ali meni je ovako finije jer ispadne fino gusti umak a i ne volim baš komadiće raznoraznog povrća a ovako sve pojedem![]()
Astral, ovo je divno! Trebala sam ti se pojavit na ručku. Ovo ću čim dođem do neke kokoši.Hvala ti!
Kak vi žene moje dobro kuhate! Ja više uopće ne tražim recepte nigdje, nego ovdje. Pol moje kuhinje, ovih novih spektakularnih receptaa je s Rode.
ma ovo ti je super jednostavno i super ukusno i možeš napraviti sa bilo kojim mesom.... i prilog pire, njoke, tjestenina, riža..šta poželiš
drago mi je da sam mogla pomoći![]()
Marta šta su makice?
danas pileća juhica, i neka kombinacija pilećih prsa, brokule uz eventualni dodatak krumpira.
Kupusa salata.
po receptu iz makronovinog glasila danas kuham varivo od leće i ječma
popečci od soje i krupir i kelj na lešo.
kisela salata od mrkve i celera
Makice su makice. To sto ih je Maja prisvojila, ajd nek joj bude.
Ima recept na forumu.
Bucka, drugi put u to varivo uvali jednu lignju, narezanu na kockice. Zapravo, prvo nju uvalis na luk, a onda ostalo. Pa da vidis delicije.
Pikula, kako radis musaku od mahuna?
Danas moje dijete dolazi s terenske nastave (nije ga bilo 5 dana) pa imamo pileću juhicu s gris knedlima i pohano bijelo meso. Za salatu još ne znam, vjerojatno od krastavaca.
Da nije tako "poseban" dan i ja bih skuhala leću ili neke druge mahunarke.
Grašak s mrkvicom i korjenastim povrćem na varivo, pohani oslić. Za miša oslić na lešo i naravno, domaće maslinovo ulje.
neka plava riba (neznam koja je al su mi rekli da je ful ukusna) friško ulovljena (domaća)
salata od krumpira
salata od rikule i rotkvice
danas nije bilo pastrve kod nas, ja htjela brancin
čovjek mi dva brancina htio naplatiti 50 kn
dva brancina neke sredn je veličine, jer smo dijete i ja solo danas
50 (pedeset) kuna
ja ne znam jesam zabrijala pa ne kužim koliko je to meso ribe cijenjeno i skupo
al sam glatko odbila i okrenula se na peti...
pa smo jeli ribu iz dućana paniranu samo da nešto jedemo, eto...
Jota (bez mesa i krumpira, samo kupus+grah).
Desert kasnije, negdje u gradu.
Izvoli: http://www.coolinarika.com/recept/lovacka-juha/
Ovdje ne pise koje gljive - no s vrganjima je najukusnija.
Posljednje uređivanje od Elly : 23.03.2012. at 13:01
krumpir juha,pileći ražnjići i sataraš s pireom
danas juha od brokule, slani krumpir, file bakalara, zelena salata
malcu koji nevoli brokulu ni salatu pravim popečke od bakalara i svježeg špinata
skuhani bakalar, malo zobenih, jaje,malo špinata, šešnjak
smiksat i napravit popečke
Mix mahunarki kao čušpajz, na crveno.
Kotleti u umaku, povrće kuhano na pari, kakva salata, za desert torta Kinder bueno ( u biti samo Bueno).